06-01-2022 Розваги 151

Майкл Кітон розповів, чому перестав грати Бетмена

Майкл Кітон розповів, чому перестав грати Бетмена

Під час подкасту Backstage актор Майкл Кітон розказав про свою роль у фільмах «Бетмен» та «Бетмен повертається», знятих Тімом Бертоном.

Також він пояснив, чому відмовився від ролі Темного лицаря в «Бетмені назавжди».

У третьому фільмі, який зняв Джоель Шумахер, роль героя виконав Вел Кілмер.

Про перші два фільми:

«Тому що це була роль Брюса Вейна, а не Бетмена. Я знав, що фільм називається "Бетмен" і знав, наскільки культовий і крутий у плані масової культури персонаж... Але від початку я знав, що це історія Брюса Вейна. У цьому був секрет, про який я ніколи не говорив. Бетмен, Бетмен робить те, Бетмен робить інше ... а я все думав про себе: "Ви всі думаєте не в тому напрямі". Тому що це історія Брюса Вейна. Що за людина робитиме подібне? Яка людина здатна стати такою особистістю?»

Кітон пояснив ситуацію з третім фільмом:

«Коли прийшов режисер третього фільму, я сказав: "Я не можу зробити цього". І одна з причин... те, що після кількох зустрічей я намагався раціоналізувати роль і переконати його змінити напрямок. Але він не збирався змінювати свою задумку».

Шумахер нібито сказав Кітону, що він не розуміє, чому все має бути похмурим та сумним. На що Майкл відповів:

«Стривай-но хвилину, ти ж знаєш, як цей хлопець став Бетменом? Ти читав... У сенсі історія ж досить проста».

Через 25 років Майк Кітон повернеться до ролі Бетмена. Він виконає роль у «Флеші» і буде Темним Лицарем із альтернативного всесвіту, коли Баррі Аллен випадково руйнує часову лінію. Він також з'явиться у фільмі «Бетдівчина».


Читати також