07-01-2022 Розваги 171

Джон Стюарт: «Ні-ні, я зовсім не звинувачував Роулінг в антисемітизмі»

Джон Стюарт

Відомий американський телеведучий Джон Стюарт дав задню та заявив, що ніколи не звинувачував Джоан Роулінг в антисемітизмі.

Це сталося відразу після того, як під час одного з подкастів він заявив, що гобліни у фільмах про Гаррі Поттера змальовані з антиєврейських карикатур, а письменниця спеціально «змусила євреїв керувати чарівним банком».

Тепер Стюарт наполягає на тому, що це була просто легка балачка ні про що.

«Я не думаю, що Роулінг – антисемітка. Я не звинувачував її в антисемітизмі. Я не вважаю фільми про Гаррі Поттера антисемітськими. Я дуже люблю фільми про Гаррі Поттера, навіть, мабуть, надто сильно для джентльмена мого віку. Ще раз: я не звинувачую Роулінг в антисемітизмі. Їй не треба відповідати ні на що. Я не хочу, щоб фільми про Гаррі Поттера піддавалися цензурі. Це була просто безтурботна розмова, яка отримала надто багато уваги».

На жаль, у щирість цих слів складно повірити — надто часто Стюарт згадує у своїх промовах фільми про Гаррі Поттера.

Можна припустити, що у своїй критиці він зайшов надто далеко і разом з Роулінг зачепив і Warner Bros., адже саме кінокомпанія займалася втіленням гоблінів у стрічках.

А звинувачувати величезну корпорацію в антисемітизмі не входило в його плани.

Втім, завжди є ймовірність, що телеведучий справді щиро шкодує про свої слова.

У такому разі залишається лише одне питання — якщо це справді була просто «безтурботна розмова», то навіщо Джон Стюарт взяв із собою антиєврейські карикатури?


Читати також