31-01-2022 Розваги 112

Вийшов лайв-альбом The Beatles «Get Back» із записом останнього концерту гурту

лайв-альбом The Beatles «Get Back»

30 січня 1969 The Beatles дали свій останній концерт - він відбувся на даху будівлі лейбла Apple Corps. Тепер бітломани можуть послухати його на стрімінгу у вигляді альбому під назвою «Get Back».

Словосполучення «Get Back» може здатися знайомим - і недарма. Це свого роду додаток до однойменного документального фільму Пітера Джексона, прем'єра якого відбулася 25 листопада на платформі Disney+.

У сетліст альбому увійшло відразу три версії треку «Get Back» і два варіанти «Don't Let Me Down», а також пісні «One After 909», «I've Got A Feeling» та «Dig A Pony».

Всі ці композиції, за винятком «Don't Let Me Down», потрапили на останній альбом гурту «Let It Be» (1970).

«Don't Let Me Down» також була записана під час сесій «Let It Be», але продюсер Філ Спектор прибрав її з трекліста. Вона була випущена як бі-сайд до синглу «Get Back» і пізніше з'явилася в альтернативному міксі альбому.

У жовтні 2021 року, за місяць до прем'єри Джексона, Пол Маккартні заявив, що в розпаді групи винен Джон Леннон. За словами музиканта, Леннон якось зайшов до кімнати і сказав, що йде з The Beatles.

У 2021 році Маккартні випустив ремікс-альбом «McCartney III Imagined» і дві книги: дитячу казку «Grandude's Green Submarine» і автобіографічний збірник текстів «The Lyrics: 1956 to the Present».

А у вересні вийшов міні-альбом Рінго Старра «Change the World».


Читати також