31-01-2022 Розваги 106

​Сценарій «Людини-павука: Додому шляху нема» розкрив камео Стена Лі. Натяк на «Людину-павука 4»

Людини-павука: Додому шляху нема

Sony Pictures опублікувала сценарій фільму «Людина-павук: Додому шляху нема», в якому є два приємні сюрпризи. У сценарії розкрили вирізане камео Стена Лі та інтригуючий натяк на сюжет «Людини-павука 4».

У багатьох проектах Marvel є камео культового творця коміксів Стена Лі. Автор помер у 2018 році, і одними з його останніх камео стали появи у фільмах «Капітан Марвел» та «Месники: Фінал» 2019-го.

Сценарій «Людини-павука: Додому шляху нема», який опублікували на сайті Deadline, підтвердив, що у якийсь момент розробки проекту у фільм планували додати своєрідне камео Стена Лі. Відсилання до письменника можна було б побачити у фіналі – а саме у сцені в магазині пончиків, де працює Мішель «Ем-Джей» Джонс (Зендая).

Пітер Паркер (Том Голланд) заходить у кафе, щоб наново познайомитися з Ем-Джей та Недом Лідсом (Джейкоб Баталон) – герої забули його через закляття забуття Доктора Стренджа (Бенедикт Камбербетч). І в сценарії вказано, що Ем-Джей перед зустрічю з Пітером розмовляла з літнім клієнтом, згаданим як «двійник Стена Лі».

У фільмі схожої на Стена Лі людини немає. Натомість є пасхалка з натяком на автора. Так, в одній сцені на таксі можна побачити «1228» – відсилка до дня народження Стена Лі, який народився 28 грудня 1922 року.

Натяк на сіквел також можна побачити в описі сцени в магазині. Пітер під час розмови з Ем-Джей вирішує не розповідати коханій та своєму другові Неду про те, хто він такий насправді. Супергерой зберігає свій секрет, щоб, мабуть, більше нікого не наражати на небезпеку. Однак у сценарії дали зрозуміти, що закляття не повністю подіяло на Ем-Джей – десь глибоко у підсвідомості у неї могли залишитись спогади. Так, в одному рядку сценарію зазначено, що Ем-Джей зазнала дежавю. Також у сценарії йдеться, що дівчина спостерігала за Пітером, що залишає кафе так, ніби вона його впізнає. Ці рядки можна рахувати за натяк на те, що в сиквелі героїня розбиратиметься, чому звичайний хлопець здається їй таким знайомим.


Читати також