​Об'єднані Арабські Емірати скасували візи для громадян України

​Об'єднані Арабські Емірати скасували візи для громадян України. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Про це Посольство України в ОАЕ повідомляє у Фейсбуці.

За інформацією Міністерства закордонних справ і міжнародного співробітництва ОАЕ, відновлено дію Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та урядом ОАЕ про взаємне скасування візових вимог.

Таким чином, усі громадяни України, які прибувають до ОАЕ, з 3 березня 2022 року мають право безвізового в’їзду і перебування на території Еміратів відповідно до положень вищезгаданого меморандуму.

Міністерство закордонних справ і міжнародного співробітництва ОАЕ додатково повідомило, що, враховуючи гуманітарні умови, в яких опинилися громадяни України, прийнято рішення про надання можливості громадянам України, які заїхали до Еміратів до 3 березня 2022 року, перебувати на території ОАЕ терміном до одного року за умови проходження відповідної процедури продовження перебування в ОАЕ (без сплати штрафів за перевищення терміну перебування на території ОАЕ).

Деталі щодо процедури продовження перебування в ОАЕ будуть повідомлені після їх отримання від еміратської сторони.

1 березня Об’єднані Арабські Емірати призупиняють дію Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про взаємне скасування візових вимог.


Читати також