Eli Lilly першою серед фармацевтичних компаній відмовилася постачати ліки до Росії

​Eli Lilly першою серед фармацевтичних компаній відмовилася постачати ліки до Росії. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Американська фармацевтична компанія Eli Lilly and Company оголосила, що через війну в Україні призупинила інвестиції, рекламну діяльність та нові клінічні випробування в Росії, а також експорт неосновних ліків до Росії.

"Наша діяльність у Росії тепер спрямована тільки на те, щоб люди з такими захворюваннями, як рак і діабет, продовжували отримувати необхідні ліки Lilly", - сказано в заяві компанії.

Eli Lilly має намір передавати прибуток від продажів у Росії організаціям, які надають гуманітарну допомогу. У компанії заявили, що «глибоко стурбовані трагічною загибеллю безневинних людей в Україні» і сподіваються на негайне припинення бойових дій.

РБК вказує, що Eli Lilly стала першим фармацевтичним гігантом, який вирішив обмежити постачання ліків до Росії.

У РФ зареєстровані такі препарати від Eli Lilly для терапії діабету, як Базаглар (інсулін гларгін), Хумалог (інсулін лізпро), Хумулін (генноінженерний інсулін) та інші.

Компанія Eli Lilly серед іншого випускає такі препарати, як Taltz (застосовується при лікуванні псоріазу), Forteo (при лікуванні остеопорозу та переломів), Olumiant (при лікуванні ревматоїдного артриту), Cialis (при лікуванні еректильної дисфункції), Cymbalta (антидепресант).


Читати також