Українські діти можуть займатися спортом у празьких клубах

спорт у празьких клубах

Столиця Чехії спільно із празькими командами запустила навчальний проект для дітей українських біженців. Вони можуть спробувати новий вид спорту чи продовжити займатися самостійно.

Весь проект працює через веб-сайт Praha sportovní, куди клуби можуть відправити свою пропозицію через форму і описати, в якій формі активності будуть задіяні діти. Все перекладається українською мовою, щоб сім'ї біженців могли краще зорієнтуватися. На сайті вони дізнаються про все, що потрібно для початку тренувань, наприклад, вікові категорії або дати.

«Передусім ми прагнемо до того, щоб діти адаптувалися і забули про страшну ситуацію, яка нині панує в їхній країні і негативно впливає на їхній психічний стан», — сказав у прес-релізі радник зі спорту Віт Шімрал.

Поки що до проекту приєдналися підрозділи з гандболу та бойових мистецтв, а також з баскетболу, флорболу, футболу та танців. Більшість із них пропонують навчання та прокат спорядження безкоштовно, дітям достатньо взяти з собою спортивний одяг та взуття. Клуби, зацікавлені у залученні українських дітей до своєї діяльності.


Читати також