Черговий теракт у Бней-Браку

​Теракт у Бней-Браку, убито п'ятьох людей. Новини у світі 2022

Увечері у вівторок, 29 березня, в центрі Ізраїлю було вчинено черговий теракт із застосуванням вогнепальної зброї, жертвами якої стали п'ятеро людей.

О 20:08 було опубліковано перше повідомлення про інцидент із застосуванням вогнепальної зброї у Бней-Браку. Повідомлялося, що чотири людини вбиті ще одна перебуває у критичному стані. Терорист нейтралізований.

Поліція передала, що напад був скоєний щонайменше у двох точках. На перетині вулиць Шнаїм та Бялик у Бней-Браку невідомий на мотоциклі наблизився до групи людей та відкрив вогонь із автоматичної зброї. Трьох людей було вбито.

Потім нападник проїхав у бік вулиці Герцль, де на перетині з вулицею Жаботинські відкрив вогонь у бік перехожих. Там було вбито ще одну людину, після чого терорист зіткнувся з поліцейським. Почалася перестрілка, внаслідок якої терорист був тяжко поранений. Поліцейський теж отримав дуже важкі поранення, від яких пізніше помер.

Телеканал "Кешет" повідомив, що теракт у Бней-Браку вчинив Даях Амарша, 27-річний мешканець села Яабед на півночі Самарії.

Теракт у Бней-Браку, убито п'ятьох людей

Згідно з опублікованою інформацією, терорист був активістом руху ФАТХ. У минулому він відбував покарання в ізраїльській в'язниці за торгівлю боєприпасами та за приналежність до терористичної організації. У 2015 році був звільнений із в'язниці. Останнім часом працював на будівництві в Бней-Браку, не маючи дозволу на в'їзд до Ізраїлю.

Місце теракту очима парамедиків служби швидкої допомоги "Маген Давид Адом"

Парамедики служби швидкої допомоги "Маген Давид Адом", які одними з перших прибули на місце теракту, розповідають про те, як воно виглядало до приїзду поліції та інших рятувальних служб.

Ліпа Харіш знаходився на станції "швидкої допомоги" в Бней-Браку, коли стався теракт. Він розповідає: "Постріли були чутні на станції, ми одразу ж виїхали. На вулиці Герцль ми виявили чоловіка, приблизно 30 років. Він не дихав. Ми були змушені констатувати його смерть. Приблизно за 100 метрів від нього ми побачили іншого пораненого. Це був чоловік років 40. Ним зайнялася інша бригада "швидкої", вони доправили пораненого в лікарню "Бейлінсон". А ми ж продовжили рух, повернувши на вулицю Бялик, де побачили ще трьох поранених. Один поранений перебував у машині, двоє інших - лежали на тротуарі . Всі вони були мертві".

Інший парамедик, Менахем Інгландер, який живе в Бней-Браку, розповідає, що він був удома, коли почув постріли на вулиці. "Я вибіг на вулицю і побачив чоловіка, який направив на мене автомат. Мені пощастило, що в нього щось трапилося з автоматом, і він не зміг вистрілити. Я заскочив додому, зачинив двері та зателефонував до поліції. Коли приїхала поліція, я знову спустився, але чоловіки, що лежали на тротуарі, вже були мертві».


Зазначимо, що це третій теракт за тиждень, внаслідок якого загинули ізраїльтяни. 22 березня було скоєно терористичний напад у Беер-Шеві, загинуло четверо людей (терорист був застрелений). 27 березня було здійснено теракт у Хадері, загинули двоє прикордонників термінової служби (двоє терористів було застрелено).


Читати також