08-05-2022 Розваги 903

Новини музики за тиждень. 08.05.2022

Новини музики за тиждень. 08.05.2022

Ви просили, ми виконуємо.

На численні прохання ми відновлюємо рубрику Новини музики за тиждень.

Отож, ми знову розповідаємо про новини із сфери музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам всім неба!

YouTube-канал Леді Ґаґи обмежив перегляд відео Hold My Hand для мешканців росії

Леді Ґаґа на своєму YouTube-каналі виклала музичне відео на пісню Hold My Hand, яка стала саундтреком до бойовика Топ Ґан: Меверік (Top Gun: Maverick).

Режисером кліпу виступив Джозеф Косинські - він же зняв "Меверік", де головну роль зіграв Том Круз. У кліпі, перегляд якого обмежений для мешканців росії, Леді Ґаґа співає в ангарі, і сцени із нею перебиваються кадрами із самого фільму.

"Топ Ґан: Меверік" стане продовженням історії пілота Піта Мітчелла (Круз). Він стане наставником для випускників льотної школи та підготує їх до найважливішого польоту у їхньому житті. Серед учнів виявиться Бредлі Бредшоу (Майлз Теллер) - син покійного друга головного героя Ніка Бредшоу на прізвисько Гусь.

У світовому прокаті фільм з’явиться 25 травня.

Українські електронні музиканти зіграють на підтримку дітей, постраждалих від війни

Українські електронні музиканти об’єдналися, щоб провести 8-го травня благодійний 9-годинний стрім. Організатори — EVE8, Zymosis і Psy Hatter Promo.

Головна ідея — привернути увагу світу до війни проти людства та зібрати кошти для фонду допомоги дітям «Голос дітей».

Серед учасників — представники української транс- і психоделік-транс-сцени: Zymosis, Sunchase, Andrey Sirotkin, Ostap Oleksyn, Svarog, Manu, Yuriy Gagarin, Stanislav Tolkachev, Irukanji.

Початок стриму 8-го травня о 13:00 на YouTube та Facebook. Шоу відбудеться на складі, де розвантажують гуманітарну допомогу у Львові, на фоні української національної символіки, розробленої Solips.

«Голос діти» допомагає дітям, які постраждали від війни в Україні з 2015 року. Вони надають психологічну та соціальну підтримку дітям. Це допомагає їм долати наслідки війни та розвиватися.

Faine Misto цього року відбудеться на підтримку Азова

13, 14 та 15 у Тернополі пройде фестиваль Faine Misto. Всі виручені кошти організатори передадуть на потреби полку «Азов».

Протягом трьох днів на фестивалі зіграють 18 гуртів і артистів. Серед них Стас Корольов, Tember Blanche, Паліндром, The Unsleeping, Omana, Thekomakoma, «Фіолет», Ignea та інші.

Триденний квиток або окремо на обраний день можна придбати на сайті фестивалю.

Організатори також проведуть онлайн-трансляцію події, під час якої можна буде переказати гроші захисникам Маріуполя. Посилання на трансляцію з’явиться перед його початком на сайті та соцмережах Faine Misto.

«Ми впевнені, що кожен із тих, хто зараз знаходиться в відносній безпеці, щодня дякує за можливість жити тим, хто тримає наше небо. Життя. Це так багато. І так мало водночас. Ми навчилися цінувати можливості і радіти дрібницям.

Не вистачить жодних слів, щоб висловити нашу вдячність тим, хто захищає нас, але ми робимо те, що вміємо найкраще, аби пришвидшити нашу спільну перемогу», — розказали організатори.

Ед Ширан та «Антитіла» випустили спільну пісню

Усі виручені кошти з монетизації відео на Youtube та з роялті підуть на благодійність

Британський співак Ед Ширан записав ще одну версію своєї пісні 2Step спільно з українським гуртом «Антитіла». Прем’єра пісні відбулася 1 травня: на YouTube-каналі Еда Ширана опубліковано саму пісню, а YouTube-каналі «Антитіл» – кліп.

«Пропозиція від команди Еда записати спільну пісню – це ще один вияв підтримки від народу Великої Британії й безпрецедентний вчинок, який гарантовано створить потужний імпульс. “Антитіла” виконували свою роботу як військовослужбовці, нам було не просто створити і записати українську лірику й вокал у студії. Окрім того, студія Bobina Records, на якій ми зазвичай записували власні пісні, опинилася під окупацією», – говорить лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

За його словами, у своїй частині пісні він вирішив розповісти історію, як для його родини та мільйонів українців розпочалася війна, «сім’ї яких розлучили, а подекуди і назавжди, жахливі бомбардування й війна». Усі виручені кошти з монетизації відео на Youtube та з роялті підуть на благодійність до Music Saves UA, проекту Всеукраїнської асоціації музичних подій.

«Антитіла» присвятили відеокліп пам’яті українського режисера Дмитра Маніфеста, який у 2020 році помер від раку. Режисером та продюсером відео виступив друг Дмитра Маніфеста – Дмитро Шмурак.

Зазначимо, що 22 квітня відбулася прем’єра кліпу Еда Ширана та хіп-хоп виконавця Lil Baby на пісню 2Step, який він знімав у Києві у листопаді 2021 року. Перед початком відео співак звернувся до глядачів та повідомив, що Україна стала жертвою агресії, а всі виручені кошти від перегляду кліпу він скерує на гуманітарну допомогу українцям.

До того Ед Ширан спільно з Джамалою, Емілі Санде, Томом Оделлом, Біллі Айліш, Snow Patrol та іншими виконавцями взяв участь у благодійному концерті в Бірмінгемі, на якому зібрали близько 16 млн доларів для України.

Вікторія Булітко записала іронічну пісню про росіян

За пів доби пісню переглянуло 100 тисяч користувачів соцмережі. Вона надихнута на пости і сторіс росіян у соцмережах.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Виктория Булитко (@bulitka)

Українська акторка Вікторія Булітко виконала пісню  Про этих за мотивами однойменного Telegram-каналу шоумена та телеведучого Олексія Дурнєва. Відповідний відеоролик вона опублікувала в Instagram.

Слова для композиції вона написала разом із стендаперкою Наталією Гаріповою.

Іронічна пісня натхненна постами і сторіс росіян у соцмережах, які збирає та публікує Дурнєв.

Булітко нагадала, що путін та його оточення - "це ще десятки мільйонів росіян, які підтримують російську агресію в Україні".

SoundCloud купила розробника ШІ -провісника майбутніх музичних хітів

SoundCloud купила компанію Musiio, яка займається розробкою штучного інтелекту, здатного, нібито, передбачати майбутні музичні хіти, повідомляє The Verge.

Як відзначають представники SoundCloud, інструменти Musiio можуть швидко аналізувати незліченну годину музики та вибирати пісні, які мають характеристики, що корелюють з лідерами музичних чартів. Це полегшить завдання виявлення і просування хорошої музики.

Сума угоди не розголошується, але у 2021 році стартап Musiio оцінювався у 10 мільйонів доларів. Керівництво Musiio стане віце-президентами SoundCloud, які займуться штучним інтелектом та машинним навчанням для сервісів SoundCloud.

Українську паляницю показали в кліпі американських реперів Дрейка і Future

Хліб з гербом України з'являвся у відеороботі кілька разів.

Американські репери Дрейк і Future випустили кліп на пісню "Wait For U". У відеороботі, опублікованій на YouTube, музиканти показали українську паляницю. Вона з'являється на столі перед королем і лицарем серед різних страв. Зверху на паляниці зображено герб України.

У кліпі репер Дрейк з'явився в образі лицаря, а Future приміряв образ короля з епохи Середньовіччя. За день кліп подивилися понад 2,2 мільйона разів.

Arcade Fire випустили перший за пʼять років альбом. Слухаємо

Канадський рок-гурт Arcade Fire випустив новий альбом WE. Це перший їхній реліз з 2017 року.

До альбомі увійшло сім композицій. Деякі з них поділені на дві-чотири частини. Також у треклісті є спільна пісня з Пітером Ґебріелом, колишнім учасником гурту Genesis, а до створення альбому долучилися продюсер Найджел Годріч (Radiohead) і Джефф Барроу з Portishead.

Arcade Fire відійшли від синті-попу та R&B-звучання зі стадіонними приспівами, які були на минулому альбомі Everything Now. Натомість WE межує із фолк-роком та соул-попом; центральні теми — про важливість єдності тіла та душі, любов, свободу та життя, що загалом розкриває назву альбому — «МИ».

Робота над альбомом почалась ще за рік до пандемії COVID-19, але під час локдауну запис продовжився. Це останній реліз за участі мультиінструменталіста Вілла Батлера, молодшого брата фронтмена гурту Віна Батлера.

Навесні Arcade Fire провели ряд концертів на підтримку України. У березні вони зіграли у Новому Орлеані, у квітні на фестивалі Coachella 2022 присвятили Україні пісню The Suburbs. Загалом на виступах гурту вдалося зібрати понад $100 000 благодійних коштів.

Kasabian поділилися треком «SCRIPTVRE» та анонсували альбом «THE ALCHEMIST'S EUPHORIA»

Перша за п'ять років платівка гурту вийде у серпні.

Kasabian представили пісню SCRIPTVRE і показали кліп на неї. Композиція увійде до нового альбому гурту «THE ALCHEMIST'S EUPHORIA», реліз котрого відбудеться 5 серпня.

«THE ALCHEMIST'S EUPHORIA» стане першою студійною роботою музикантів за п'ять років та їхньою першою платівкою, записаною без участі вокаліста Тома Мейгана. Нагадаємо: 2020 року співака визнали винним у домашньому насильстві і він покинув групу, розпочавши сольну кар'єру.

Новий фронтмен гурту Серджіо Піццорно поділився деякими подробицями в інтерв'ю NME та порівняв «THE ALCHEMIST'S EUPHORIA» із «перезавантаженням»:

«У альбому масштабне епічне звучання, але в ньому є і щось особисте… Загалом, це чудова робота та найцілісніша платівка, яку ми колись записували. Це емоційна подорож».

Продюсерами матеріалу виступили сам Піццорно та Фрейзер Сміт, який співпрацював з Адель, Семом Смітом та Stormzy. Піццорно назвав Фрейзера Сміта генієм і зізнався, що йому дуже сподобалося з ним працювати.

Джек Гарлоу представив альбом "Come Home The Kids Miss You"

Серед гостей – Дрейк, Джастін Тімберлейк та Фаррелл Вільямс.

Джек Гарлоу поділився альбомом "Come Home The Kids Miss You". У трекліст увійшов хіт-сингл First Class, а також спільні пісні з Дрейком, Джастіном Тімберлейком, Фарреллом Вільямсом і Ліл Вейном.

Це друга студійна робота у кар'єрі репера. У 2020 році він заявив про себе хітом "Whats Poppin" і випустив дебютну платівку "Thats What They All Say", що увійшла до топ-5 Billboard 200. У 2021 році він взяв участь у записі треку Lil Nas X "Industry Baby", який очолив чарт Billboard Hot 100

Новий альбом Гарлоу очолив чарти Apple Music у 17 країнах світу, включаючи Велику Британію та Канаду. В американському Apple платівка розташувалася на третій позиції.

"Come Home The Kids Miss You" отримав змішані відгуки критиків та слухачів. Портал ClashMusic похвалив артиста за велику глибину, порівняно з дебютним альбомом, але не дуже високо оцінив рівень написання пісень. На порталі AlbumOfTheYear багато полярних користувальницьких відгуків: одні називають платівку «класним поп-треповим альбомом», інші – «до біса нудною».

Yungblud та Віллоу Сміт показали кліп «Memories»

Дуже енергійний трек із хітовим потенціалом.

Yungblud та Віллоу Сміт випустили кліп «Memories». У ньому музиканти сумують про минуле кохання під ритмічний інді-рок. Це одна з найбільш пісень Yungblud, що запам'ятовуються, завдяки  чіпкому (заразливому) приспіву.

Режисером ролика виступив Колін Тіллі, який вже працював із Yungblud над відео «11 Minutes».

За словами артиста, трек «Memories» – про те, як «відпустити травми минулого» та «озвучити їх уголос». Він вважає, що болючі спогади можуть перетворитися на корисні уроки для майбутнього. Він хоче, щоб слухачі буквально вигукували цю пісню та щоб вона стала для них катарсисом.

Yungblud також назвав Уіллоу Сміт «феноменальною» та похвалив видатний голос співачки, зазначивши, що їй «є що сказати».

У березні Yungblud показав похмуре відео The Funeral за участю Оззі Осборна і Шерон Осборн. У квітні Мік Джаггер із Rolling Stones позитивно відгукнувся про музиканта – на його думку, саме завдяки таким людям рок-н-рол ще живий.

Останній на сьогодні альбом Yungblud «Weird!» вийшов наприкінці 2020 року.

Вийшов перший за 20 років альбом Soft Cell "Happiness Not Included"

Ветерани синті-попа знаходяться у чудовій формі.

Soft Cell випустили альбом "Happiness Not Included", це перша студійна робота гурту за 20 років. У трекліст потрапило 12 пісень, включаючи дует із Pet Shop Boys «Purple Zone».

Також у платівку увійшли раніше випущені сингли "Bruises On All My Illusions" та "Heart Like Chernobyl". За словами музикантів, їхні нові треки вийшли «все ще чіпляючими, але мудрішими», а в текстах вони міркують про суспільство та світ. Альбом зайняв сьоме місце у британському iTunes, а також увійшов до чартів США, Канади, Австралії та Німеччини.

Критикам платівка сподобалася. Газета The Guardian назвала її «іронічною та обнадійливою роботою» та похвалила музикантів за «фірмові електронні хіти». На думку журналу Wire, вокал часом звучить слабко, але це тільки пішло альбому на користь і зробило його людянішим.

Видання Uncut виділило «непохитний поп-інстинкт» та «уїдливу дотепність Алмонда [вокаліста групи Марка Алмонда]». Але незадоволені теж є: портал MusicOMH поставив «Happiness Not Included» лише 2,5 бали з п'яти, вважаючи альбом «упущеною можливістю».

Doja Cat випустила пісню «Vegas» із саундтреку до фільму «Елвіс»

Картина База Лурмана із Остіном Батлером має вийти влітку.

Doja Cat поділилася композицією Vegas. Вона увійде до саундтреку до байопіка Елвіса Преслі «Елвіс» з Остіном Батлером у головній ролі.

У треку звучить семпл із пісні «Hound Dog» Біг Мами Торнтон. У виконанні Елвіса Преслі вона стала великим хітом і однією з візитних карток співака.

Крім «Vegas», до саундтреку до фільму увійде кавер-версія «Can't Help Falling In Love», іншої відомої пісні Преслі. Її виконає Кейсі Масгрейвс, кантрі-зірка та володарка шести «Греммі».

Режисером фільму "Елвіс" виступив Баз Лурман; Крім Остіна Батлера, у ньому знявся Том Хенкс, який виконав роль менеджера музиканта. Світову прем'єру картини призначено на 22 червня.

Останній на сьогодні альбом Doja Cat «Planet Her» вийшов у червні 2021 року. За словами артистки, вона хоче зробити свою наступну платівку подвійною – з поп-репом та хіп-хопом. У 2022 році виконавиця показала кліп Get Into It (Yuh) і представила свою версію хіта Кортні Лав Celebrity Skin.

A$AP Rocky кличе Ріанну заміж у кліпі «D.M.B.»

Тепер залишилося лише випустити довгоочікуваний альбом "All Smiles".

A$AP Rocky опублікував кліп «D.M.B.», в якому він пропонує руку і серце Ріанні. Він покликав співачку заміж вельми оригінальним чином: репер начепив на зуби грилзи зі словами Marry Me (Виходь за мене).

Відео зняв сам артист - ролик "D.M.B." став його режисерським дебютом. Зараз пара чекає на дитину, але робота над кліпом проходила влітку 2021 року, тому в ній Ріанна з'являється в «довагітному» вигляді.

Одним із продюсерів композиції став Skepta, популярний британський репер. Очікується, що трек "D.M.B." увійде до нового альбому A$AP Rocky "All Smiles", його дата виходу поки що залишається невідомою. Минулої весни репер розповів, що до платівки приклав руку Моррісі, а Ріанна значним чином вплинула на неї.

Останній на сьогоднішній день альбом A$AP Rocky «Testing» виходив ще у 2018 році. 2019-го він випустив кліп «Babushka Boi», а 2021-го взяв участь у записі альбому Slowthai «Tyron».

Psy випустив кліп Celeb за участю Сюзі із Miss A

І поділився перформанс-відео на пісню «Now», дует із Хвасою з Mamamoo.

Psy випустив кліп Celeb, в якому знялася популярна корейська співачка Сюзі, колишня учасниця групи Miss A. У цьому відео артисти танцюють у парку розваг і відвідують вечірку з червоною доріжкою.

Деякі шанувальники Psy вже бачили ролик – вперше його показали ще у 2019 році під час концертного туру Summer Swag. Кліп було знято за три дні, а чотири дні пішло на підготовку хореографії.

<iframe width="770" height="455" src="https://www.youtube.com/embed/vg6Iq_Es3Wk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard- write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Пісня Celeb увійшла до нового альбому артиста PSY 9th, реліз якого відбувся 29 квітня. Співавтором треку став Зіко, відомий репер та лідер бойзбенду Block B. Крім нього, в записі платівки взяли участь Шуга з BTS та Хваса з групи Mamamoo.

Дует з Хвасою "Now" - кавер-версія хіта Джермейна Джексона і Пії Задори "When the Rain Begins to Fall". Офіційний кліп на неї поки що не виходив у світ, але танцювальне перформанс-відео вже можна побачити. Можливо, саме цей трек стане наступним синглом із альбому.

FKA Twigs показала дуже особистий кліп "Thank You Song"

Це фінальне відео з альбому "CAPRISONGS".

FKA Twigs показала кліп на пісню "Thank You Song". У ньому співачка їде додому на нічному автобусі та знайомиться з незвичайною людиною.

Композиція увійшла до мікстейпу співачки «CAPRISONGS», реліз якого відбувся 14 січня. Це останній кліп із альбому; його режисером виступив Айдан Замірі, який уже працював з FKA Twigs над роликами "Jealousy", "Meta Angel" та "Ride the Dragon".

Артистка дещо розповіла про кліп:

Кліп "Thank You Song" - неймовірно особистий. Для мене це історія про прийняття своїх демонів і пошук того, що підходить тобі і робить твоє життя кращим».

На думку FKA Twigs, якщо людина приймає своїх демонів, вони можуть перетворитися на ангелів.

На початку квітня вийшов кліп на пісню FKA Twigs та Yung Lean "Bliss", в якій звучить семпл з хіта "Альянсу" "На зорі". Тоді ж з'явилася новина, що співачка зіграє головну жіночу роль у римейку «Ворона» із Біллом Скашґордом.

BTS поділилися подробицями нового альбому PROOF

Спойлер: це не зовсім альбом.

BTS розкрили деталі альбому PROOF, який вийде вже через місяць – 10 червня. Це буде не повноцінна студійна робота, а антологія творчості гурту, видана на трьох дисках.

Щоправда, без нових пісень все ж таки не обійдеться – до треклісту увійдуть три свіжі композиції. Його вихід приурочено до дев'ятого дня народження гурту: 12 червня 2013 року BTS випустили дебютний подвійний сингл «2 Cool 4 Skool».

Які саме пісні з'являться на «PROOF», поки невідомо – попереднє замовлення платівки відкриється 5 травня. В офіційній заяві лейбл гурту Big Hit повідомив, що антологія – символ початку нової ери у кар'єрі BTS.

Останній сьогодні альбом BTS «BE» виходив у листопаді 2020 року. У 2021 році музикантам вдалося піднятися на вершину чарту Billboard Hot 100 цілих три рази: з власними хітами "Butter" та "Permission to Dance" та з треком "My Universe", спільною роботою з Coldplay. За «Butter» гурт отримав номінацію на «Греммі» та дві нагороди MTV VMA.


Читати також