21-04-2022 Мистецтво 231

Том Йорк та Джонні Ґрінвуд із Radiohead випустили сингл «Free in the Knowledge»

Free in the Knowledge

І назвали дату виходу дебютного альбому гурту The Smile "A Light for Attracting Attention".

The Smile, нова група Тома Йорка та Джонні Ґрінвуда з Radiohead, опублікувала сингл Free in the Knowledge. Він з'явиться на їхньому дебютному альбомі "A Light for Attracting Attention", реліз якого відбудеться 13 травня.
Разом із треком "Free in the Knowledge" музиканти показали кінематографічний кліп, знятий Лео Лі.


Також гурт показав обкладинку альбому "A Light for Attracting Attention". Її авторами виступили сам Том Йорк та Стенлі Донвуд, який оформляв майже всі платівки Radiohead. За словами Джонні Ґрінвуда, робота над обкладинкою тривала довго, «майже всю зиму».

A Light for Attracting Attention

Продюсером запису став Найджел Годріч, який багато років працював із Radiohead, його навіть не раз називали неофіційним шостим учасником гурту. Минулого літа Годріч пообіцяв, що альбом The Smile «не буде рок-пластинкою». Джонні Ґрінвуд подякував продюсеру за те, що він допоміг музикантам «записати пісні так, як вони цього заслуговують».

Окрім Йорка та Ґрінвуда, у The Smile задіян Том Скіннер, барабанщик джазової групи Sons of Kemet. Пісня "Free in the Knowledge" стала п'ятим синглом з альбому "A Light for Attracting Attention", раніше музиканти випустили треки "You Will Never Work in Television Again", The Smoke, Skrting on the Surface і Pana-vision». Остання композиція прозвучала у фінальному епізоді серіалу «Гострі картузи».

Останній на сьогодні альбом Radiohead A Moon Shaped Pool вийшов майже шість років тому, у травні 2016 року. Нещодавно Том Йорк випустив дві пісні, що увійшли до саундтреку до «Гострих картузів» – «5.17» та «That's How Horses Are». У 2021 році Джонні Ґрінвуд написав музику до фільмів «Спенсер: Таємниця принцеси Діани» та «Влада пса», причому за саундтрек до останнього він отримав номінацію на «Оскар».


Читати також