30-07-2022 Розваги 1782

Новини кіно за тиждень. 30 липня 2022

Новини кіно за тиждень. 30 липня 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Вийшов трейлер «Блондинки» з Аною де Армас

Netflix опублікував повноцінний трейлер та постер біографічного фільму «Блондинка» Ендрю Домініка. Роль Мерилін Монро виконала Ана де Армас («Ножі наголо»).

Фільм є екранізацією однойменної книги Джойс Керол Оутс 2001 року і є вигаданою і трагічною історією Норми Джин Бейкер, яка стала однією з найкультовіших знаменитостей в історії — Мерилін Монро.

У стрічці також знімалися Едрієн Броуді, Боббі Каннавале, Джуліанна Ніколсон, Скут Макнейрі, Ксав'єр Семюель та ін. Домінік («Як боязкий Роберт Форд убив Джессі Джеймса») також виступив сценаристом картини.

«Блондинку» намагалися перенести на екран понад десять років. У різний час Монро могли втілити Наомі Воттс і Джессіка Честейн. Фільм отримав рейтинг NC-17 (заборонено для осіб віком до 18 років).

Світова прем'єра відбудеться у конкурсі 79-го Венеціанського кінофестивалю. Реліз на Netflix відбудеться 28 вересня.

З'явилися кадри кримінальної комедії «Банши Інішерина» із Коліном Фарреллом

The Banshees of Inisherin

The Banshees of Inisherin

The Banshees of Inisherin

Видання Vanity Fair ексклюзивно опублікувало кадри фільму «Банши Інішерина». Проект знову об'єднав режисера «Залягти́ на дно в Брю́ґґе» Мартіна Мак-Дона з акторами Коліном Фарреллом та Бренданом Глісоном.

Сюжет стрічки ґрунтується на однойменній театральній п'єсі Мак-Дони. Дія відбувається в 1923 на віддаленому острові Інішерин, на тлі Громадянської війни в Ірландії. Двоє нерозлучних друзів Патрік (Фаррелл) і Колм (Глісон) раптово перестають спілкуватися, що призводить до конфлікту.

У фільмі також знімалися Баррі Кіоґан («Вбивство священного оленя») та Керрі Кондон («Краще подзвоніть Солу»). Світова прем'єра "Банши" очікується на Венеціанському кінофестивалі у вересні. В американському прокаті картина опиниться 21 жовтня.

Вийшов перший тизер «Опенгаймера» Нолана


Студія Universal представила дебютний тизер фільму "Опенгаймер" Крістофера Нолана. Біографічна драма розповість про творця атомної бомби Дж. Роберта Оппенгаймера.

У стрічці знімалися: Кілліан Мерфі, Емілі Блант, Роберт Дауні-молодший, Метт Деймон, Флоренс П'ю, Рамі Малек, Ґері Олдмен, Кейсі Аффлек, Кеннет Брана та ін. Нолан також написав сценарій картини. В основу лягла нон-фікшн книга "Американський Прометей".

Реліз «Опенгаймера» у кінотеатрах заплановано на 21 липня 2023 року.

Том Гарді став найнезрозумілішим актором для глядачів США

Том Харди

За даними мовної платформи Preply, зірка «Венома» Том Гарді розмовляє з найважчим акцентом для американської аудиторії. В опитуванні взяли участь 1200 людей.

Крім Гарді до списку також увійшли Софія Вергара («Американська сімейка»), Арнольд Шварценеггер, Шон Коннері, Джонні Депп, Джекі Чан, Бенедикт Камбербетч та ін. "Гра престолів".

Найважчим для сприйняття акцентом є шотландський, з'ясували дослідники (57%). Загалом половина американської аудиторії (50%) споживає медіаконтент із субтитрами практично весь час.

Вийшов новий трейлер «Піноккіо Гільєрмо дель Торо»

Netflix представив тизер-трейлер анімаційного фільму "Піноккіо Гільєрмо дель Торо". Проект оскароносного режисера стане переосмисленням відомої казки Карло Коллоді.

Дія сюжету лялькового мультфільму розгорнеться у фашистській Італії 1930-х років, де з Піноккіо захочуть зробити ідеального солдата. Ролі в картині озвучували Кейт Бланшетт, Тільда ​​Свінтон, Юен Мак-Грегор, Крістоф Вальц, Фінн Вулфард, Девід Бредлі та ін.

Точна дата релізу не уточнюється, проте відомо, що стрічка з'явиться на стрімінгу у грудні.

Кейт Вінслет зніметься в серіалі від режисера «Небезпечних зв'язків»

Кейт Уинслет

Лауреатка "Оскара" та "Еммі" Кейт Вінслет очолить новий серіал HBO "Палац" (The Palace). Режисером проекту виступить Стівен Фрірз («Небезпечні зв'язки», «Королева»).

Деталі серіалу невідомі. Сюжет шоу розвиватиметься протягом одного року за авторитарного режиму та його поступового руйнування. Кого конкретно зіграє Вінслет, не уточнюється.

Акторка також виступить продюсеркою Палацу. Функції сценариста і шоураннера візьме на себе Вілл Трейсі («Спадкоємці»).

Вийшов тизер драми «Тар» із Кейт Бланшетт

Студія Focus Features опублікувала дебютний тизер стрічки "Тар". Головну роль у ній виконала дворазова лауреатка Оскара Кейт Бланшетт.

Сюжет фільму розповість про вигадану диригентку Лідію Тар, яка керує оркестром Мюнхенської філармонії. Незважаючи на статус однієї з найшанованіших жінок світу музики, Тар переживає гостру особистісну кризу і намагається продовжити свою справу в епоху пандемії.

Режисером та сценаристом «Тар» виступив Тодд Філд («Як малі діти»). Це перший фільм постановника за 16 років. Крім Бланшетт у картині також зіграли Ніна Госс, Ноемі Мерлан та Марк Стронг.

Світова прем'єра "Тар" відбудеться у конкурсі 79-го Венеціанського кінофестивалю (31 серпня-10 вересня). У прокат США фільм вийде 7 жовтня.

Марго Роббі повернеться на батьківщину в австралійській мильній опері «Сусіди»

Марго Робби

Номінантка на "Оскар" Марго Роббі зіграє у фінальній серії проекту "Сусіди". Австралійський серіал виходив упродовж 37 років і запустив кар'єру Роббі.

«Сусіди» стартували 1985 року та розповідали про мешканців вигаданого міста Ерінсборо. З 2008 до 2011 року Роббі виконувала на шоу роль Донни Фрідман. Для фінального епізоду вона записала спеціальний відеозвернення з Лос-Анджелеса.

В останній серії також з'являться актор Гай Пірс, співачки Кайлі Міноуг та Наталі Імбрулія, які в різний час грали у «Сусідах». Роббі минулого тижня завершила зйомки «Барбі». До кінця року з нею вийдуть історична комедія "Амстердам" та голлівудський епік "Вавілон".

Вийшов офіційний трейлер «Пісочної людини»

Стрім-сервіс Netflix представив на конвенті Comic-Con розширений трейлер серіалу "Пісочна людина". Проект однойменного комікса Ніла Геймана стане доступним для стрімінгу 5 серпня.

Сюжет шоу розвивається навколо короля снів Морфея (Том Стеррідж), якому вдається втекти з полону окультиста. За його відсутності світ сильно змінився — героєві належить повернути колишню силу, відродити своє царство і зрозуміти, як саме змінився він особисто.

Загалом у «Пісочній людині» заплановано десять серій. Спроби адаптувати графічний роман для кіно чи телебачення регулярно відбувалися з кінця 1990-х. У різний час зняти екранізацію намагалися Террі Гілліам, Джеймс Менголд та ін.

Новий постер фільму "Дивний: Історія Ела Янковича" розкрив дату прем'єри

Странный: История Эла Янковича

З'явився новий постер майбутнього фільму «Дивний: Історія Ела Янковича» з Денієлом Редкліффом у ролі музиканта-пародиста Дивного Ела Янковича. Знімок розкрив дату прем'єри.
На фото засвітився сам Деніел Редкліфф в образі Дивного Ела Янковича, який, до речі, виступає продюсером та сценаристом байопіку. Редкліфф постав у яскравому костюмі, з фірмовими кучерями Янковича та з акордеоном. Суперзірка Янкович іде підкоряти Голлівуд. І як вказали на постері, Roku випустить фільм «Дивний: Історія Ела Янковича» 4 листопада.

Байопік покажуть того ж місяця, коли вийде графічний роман "The Illustrated Al: The Songs of "Weird Al" Yankovic". У коміксі «оживуть» понад 20 пісень Дивного Ела Янковича. Над візуальною інтерпретацією композицій музиканта працювало кілька художників. У США графічний роман надійде у продаж 22 листопада.

Леонардо Ді Капріо та Мартін Скорсезе екранізують книгу «Вейджер»

Леонардо ДиКаприо

Режисер Мартін Скорсезе та актор Леонардо Ді Капріо разом з Apple знімуть фільм, заснований на історії з книги «Вейджер: Історія про аварію корабля, заколот і вбивство» письменника Девіда Грана. Це буде вже другий проект, над яким працює це тріо — зараз Apple готується випустити «Вбивць квіткового місяця», які також ґрунтуються на роботах Гранна.

"Вейджер" заснований на реальній історії 1740-х років, коли до берегів Бразилії пристав пліт з матросами. Вони розповіли, що врятувалися з британського корабля «Вейджер», що потонув, кілька місяців провели на безлюдному острові і дивом вижили. Цих людей вшановували як героїв, але за півроку з'явився ще один пліт з моряками з «Вейджера» — і вони розповіли про те, що перші «виживальники» були звичайними бунтівниками.

Головну роль у фільмі зіграє Ді Капріо; Скорсезе зрежисує постановку. Хто займеться адаптацією сценарію – невідомо.

Вілл Сміт випустив ролик з вибаченнями на адресу Кріса Рока


Актор Вілл Сміт випустив п'ятихвилинне відео, в якому вибачився перед ведучим церемонії «Оскар-2022» Крісом Роком за епізод з ударом, який стався 28 лютого.

Кріс. Я… я вибачаюсь перед тобою за неналежну поведінку, і я буду тут, якщо ти захочеш поговорити. Також я хочу вибачитися перед матір'ю Кріса. […] Я не замислювався, як багато людей я зачепив цим вчинком, тому я хочу вибачитися перед матір'ю Кріса, перед сім'єю Кріса — особливо перед Тоні Роком, — каже Сміт.

Актор також уточнив, що його дружина, Джада Пінкетт-Сміт, ніяк не «нацьковувала» його на Кріса Рока — це було усвідомлене рішення самого Сміта. Варто також зазначити, що Вілл вже вибачався перед Крісом у соціальних мережах, проте мати Кріса Рока Роуз зажадала від актора особистих вибачень — вона вважала, що той пост писав зовсім не сам Сміт.

Венеціанський кінофестиваль оголосив програму 2022 року

Венецианский кинофестиваль

До основного конкурсу увійшли понад 20 картин, створених авторами з Австралії, США, Ірану, Італії, Франції та інших країн. Серед них: «Білий шум» Ноа Баумбаха (США), «Кит» Даррена Аронофскі (США), Love Life Кодзі Фукади (Японія), «Цілком і сповна» Луки Гуаданьїно (Італія), The Eternal Daughter Джоанни Гогг (Британія) , "К'яра" Сузанни Ніккьяреллі (Італія).

Також у програмі представлені роботи двох іранських постановників - Beyond The Wall Вахіда Джалільванда та No Bears Джафара Панагі. Серед робіт французьких режисерів - Other People's Children Ребеккі Злотовскі, заключна частина трилогії "Син" Флоріана Целлера, а також Saint Omer від дебютантки Еліс Діоп. З Латинської Америки привезуть фільм «Аргентина, 1985» від Сантьяго Мітре та «Бардо» від мексиканця Алехандро Гонсалеса Іньярріту.

До конкурсної програми Orizzonti Extra увійшов «Голіаф» казахстанського режисера та сценариста Адільхана Єржанова. Поза конкурсом покажуть серіали датських постановників: «Ковбой з Копенгагена» Ніколаса Віндінга Рефна та фінальний сезон культового «Королівства» Ларса фон Трієра.

Цьогорічне конкурсне журі очолила американська актриса Джуліана Мур.


Читати також