24-07-2022 Розваги 1822

Новини музики за тиждень. 24.07.2022

Новини музики за тиждень. 24.07.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Оззі Осборн представив трек Degradation Rules, це дует з Тоні Айоммі з Black Sabbath

Сингл буде на альбомі Patient Number 9, реліз якого відбудеться восени.

Оззі Осборн випустив композицію «Degradation Rules», записану за участю його колеги з Black Sabbath Тоні Айоммі. Вона увійде до майбутнього 13-го альбому музиканта «Patient Number 9», який вийде 9 вересня.

За звучанням пісня Degradation Rules трохи нагадує The Wizard Black Sabbath з дебютного альбому групи Black Sabbath (1970). Продюсером треку виступив Ендрю Вотт, який уже працював з Осборном над його попереднім альбомом «Ordinary Man» (2020).

Оззі Осборн розповів про створення Degradation Rules:

Працювати з Тоні було справді чудово. Він справжній майстер гітарних рифів. Ніхто не може з ним у цьому зрівнятися. Я тільки хотів би, щоби ці пісні були на 13-му альбомі Black Sabbath.

Muse випустили метал-трек "Kill or Be Killed", натхненний Полом Маккартні

Їхній новий альбом "Will of the People" вийде вже в серпні.

Muse поділилися "металевим" синглом "Kill or Be Killed" та показали концертний кліп на нього. Як розповів фронтмен гурту Меттью Белламі, натхненням для треку стала пісня Пола Маккартні Live And Let Die.

За словами Белламі, гурт захотів оновити свій хард-роковий стиль. Він вважає, що Muse ніколи не звучали так «важко».

Ось що розповів Меттью Белламі про пісню «Kill or Be Killed»:

«У "Kill or Be Killed" ми відкрили сучасне метал-звучання з подвійною бас-бочкою та навіть екстремальним гроулом. Текст пісні був написаний під впливом моєї улюбленої композиції Пола Маккартні "Live And Let Die" – похмурим міркуванням про те, як життєві проблеми іноді можуть пробудити найгірші людські інстинкти про виживання за будь яку ціну».

До офіційного релізу "Kill or Be Killed" виконувалася на живих виступах Muse. Публіка відреагувала на трек із захопленням – фанатам сподобався новий «важкий» стиль гурту.

Біллі Айліш поділилася новими піснями «TV» та «The 30th»

Вони можуть увійти до майбутнього третього альбому співачки.

Біллі Айліш несподівано випустила максі-сингл "Guitar Songs", до якого увійшло відразу дві пісні - "TV" та "The 30th". За словами співачки, обидва треки багато для неї означають.

Пісню «TV» Біллі Айліш виконувала на червневому концерті в Манчестері, у ній співачка розмірковує про заборону абортів у США та суд між Джонні Деппом та Ембер Герд. Це концертний запис, перетворений на пісню. Процес створення треку був довгим, тому що зараз Айліш перебуває на гастролях і має не так багато вільного часу.

Джек Вайт випустив альбом "Entering Heaven Alive"

Це вже другий реліз Вайта цього року – у квітні він представив платівку Fear of the Dawn. Вийшов альбом Джека Вайта "Entering Heaven Alive". Це його другий реліз у 2022 році – у квітні музикант випустив платівку Fear of the Dawn. Нова робота відрізняється від попередньої спокійнішим звучанням.

До альбому "Entering Heaven Alive" увійшло 11 пісень, включаючи випущену в січні композицію "Love Is Selfish", березневий трек "Queen Of The Bees" та нещодавній літній сингл "If I Die Tomorrow". Запис матеріалу проходив у 2021 році на власній студії Джека Вайта Third Man. Він сам написав і спродюсував усі треки, а також виконав велику частину інструментальних партій. Також у записі «Entering Heaven Alive» взяли участь кантрі-музикант Покі Лафарж, басист The Raconteurs Джек Лоуренс та співачка Олівія Джин, дружина Вайта.

Дослідження показало, що популярність нової музики падає, а інтерес до старої – зростає

Дані взяті за стрімінгами та продажами у США, але тенденція явна. Інтерес слухачів до нової та сучасної музики падає. Про це повідомляє американська компанія Luminate, ґрунтуючись на власному дослідженні даних стрімінгів та продажів у США за останні роки.

За інформацією Luminate, кількість стрімінгів та покупок музичних записів у першій половині 2022 року знизилася на 1,4% порівняно з аналогічним періодом 2021 року. За цей час на території США було зареєстровано 131 млн продажів альбомів, що на 2 млн менше, ніж минулого року. В обох випадках досліджувалась музика, випущена протягом останніх півтора року (18 місяців).

При цьому інтерес до старих реліз несподівано зріс. Продажі альбомів, випущених до початку звітного періоду в 18 місяців, збільшилися на 14% і склали 344 млн. Проте, загальна кількість аудіострімів зменшилася на 2,6%, а відеострімів - і зовсім на 10,4%.

Однією з причин падіння популярності нової музики називають можливе зниження числа «високоефективних» альбомів – під це визначення потрапляють усі релізи, що дебютують у чарті Billboard 200. У першій половині 2021-го їх було 126, 2022-го – лише 102.

В останні кілька років багато старих треків набули нової популярності. Так, пісня Fleetwood Mac «Dreams» повернулася в Billboard Hot 100 восени 2020 завдяки мему з TikTok. А зовсім недавно, у червні 2022-го, пісня Кейт Буш Running Up That Hill очолила чарт Великобританії і дійшла до четвертого місця Billboard Hot 100 - цьому посприяв 4 сезон серіалу Дивні дива. "Dreams" була випущена в 1977 році, а "Running Up That Hill" - в 1985-му.

Вийшов кліп The Smile «Pana-vision» із Кілліаном Мерфі

Його зняв режисер «Гострих козирків» Ентоні Бірн. The Smile, новий гурт Тома Йорка та Джонні Грінвуда з Radiohead, показав кліп «Pana-vision». У ньому знявся Кілліан Мерфі з «Гострих козирків», а режисером виступив Ентоні Бірн, один із постановників серіалу.

Пісня Pana-vision прозвучала у фінальному епізоді Гострих козирків, який вийшов 3 квітня. У кліпі можна побачити кадри із цієї серії. Крім «Pana-vision», до саундтреку серіалу потрапили дві сольні композиції Тома Йорка – «That's How Horses Are» та «5.17».

Цікаво, що Кілліан Мерфі – великий фанат Radiohead. В інтерв'ю Rolling Stone він назвав їх «можливо, найулюбленішим гуртом у світі», а також відзначив глибину їхньої музики та похвалив вокал Тома Йорка.

Трек Pana-vision увійшов до дебютного альбому The Smile A Light for Attracting Attention, реліз якого відбувся 13 травня. Також з платівки було випущено ще п'ять синглів: You Will Never Work in Television Again, The Smoke, Skrting on the Surface, Free in the Knowledge і Thin Thing. A Light for Attracting Attention дуже сподобався критикам і дійшов до п'ятого місця британського хіт-параду.

Хоча з релізу альбому A Light for Attracting Attention минуло зовсім небагато часу, The Smile вже готують новий матеріал. 10 червня гурт виступив на іспанському фестивалі Primavera, де виконав свіжий трек «Colours Fly». У липні на швейцарському фестивалі в Монтре музиканти зіграли ще одну нову композицію – Belding Hectic, причому Том Йорк зізнався, що написав текст пісні лише за півгодини до її виконання. У цьому ж місяці Йорк сказав, що у The Smile з'явилося кілька нових речей.

Схоже, Том Йорк серйозно захоплений The Smile, і новий матеріал від Radiohead доведеться чекати ще довго. Їх останній на сьогодні альбом A Moon Shaped Pool виходив шість років тому, у травні 2016-го.

The Chainsmokers виступлять у космосі у 2024 році

The Chainsmokers

Вони стануть першим музичним гуртом із «космічним» концертом.

Електронний дует The Chainsmokers стане першим гуртом, який виступить у космосі. Як передає Associated Press, концерт має відбутися у 2024 році. Музиканти полетять до герметичної капсули, прив'язаної до стратостату.

Стратостат вміщує вісім осіб. Це означає, що The Chainsmokers зможуть виступити не лише перед віртуальною, а й перед реальною – нехай і невеликою – аудиторією.

Проект підтримує компанія WorldView, яка займається космічним туризмом. Як вважає генеральний директор WorldView Раян Гартман, політ The Chainsmokers може надихнути інших артистів на щось нове та нестандартне. Він сподівається, що незвичайний концерт допоможе привернути увагу молодої аудиторії до міжгалактичних подорожей.

Учасники The Chainsmokers також прокоментували новину:

«Ми знаємо, що види Землі та космосу будуть приголомшливими та надихаючими. Ми сподіваємось використати цю історію для наших майбутніх творчих проектів».

Втім, деякі користувачі соцмереж звернули увагу, що повноцінним космічним концертом назвати це не вийде. Виступ відбудеться на висоті 20 миль (32 км.) від Землі. Тоді як справжній космічний простір починається, за різними даними, від 100 до 120 км. від планети. Не всім сподобався і вибір артистів – деякі коментатори пожартували, що гурту краще не повертатись назад.

Slipknot випустили кліп The Dying Song (Time To Sing) і анонсували альбом The End, So Far

Реліз відбудеться у вересні.

Slipknot представили сингл The Dying Song (Time To Sing) і показали кліп на нього. Композиція увійде до нового альбому гурту The End, So Far, який побачить світ 30 вересня.

Режисером відео The Dying Song (Time To Sing) став перкусіоніст Slipknot М. Шон Крехан. Він зняв усі кліпи гурту, випущені з 2014 року, у тому числі All Out Life, Unsainted і Nero Forte.
The Dying Song (Time To Sing) - другий сингл з майбутньої платівки The End, So Far. До неї також увійде композиція The Chapeltown Rag, що вийшла в листопаді 2021 року. Загалом у треклисті буде 12 пісень. Продюсерами нового матеріалу виступили самі учасники Silpknot та Джо Баррезі, який доклав руку до двох останніх на сьогодні альбомів гурту: «.5: The Gray Chapter» (2014) та «We Are Not Your Kind» (2019).

Стівен Спілберг зняв кліп Маркуса Мумфорда Cannibal

Це перше музичне відео у кар'єрі 75-річного режисера.

Маркус Мумфорд, вокаліст Mumford & Sons, випустив чорно-білий кліп Cannibal. Його режисером виступив Стівен Спілберг – зняв відео одним кадром на телефон. Це дебют Спілберга як кліпмейкер.

Незважаючи на «кровожерну» назву, кліп «Cannibal» вийшов дуже спокійним. У ньому Мумфорд сидить на сцені перед порожнім залом і співає пісню, граючи собі на гітарі. Зйомки відео пройшли 3 червня у спортзалі однієї зі шкіл Нью-Йорка. Продюсером та арт-директором кліпу «Cannibal» стала Кейт Кепшоу, дружина Спілберга, а художником по костюмах – актриса Кері Малліган, дружина Мумфорда.

Пісня Cannibal увійде в дебютний сольний альбом Маркуса Мумфорда (Self-Titled), реліз якого відбудеться 16 вересня. У його записі взяли участь Фібі Бріджерс, Clairo, кантрі-співачка Бренді Карлайл і фолк-поп-співачка Моніка Мартін. Продюсером матеріалу виступив Блейк Міллс, який працював з Фіоною Еппл та Джоном Леджендом.

За словами Мумфорда, він написав «Cannibal» у січні 2021 року, «зіштовхнувшись із демонами», які його переслідували під час самоізоляції. Він відніс трек своєму другові Міллсу, і вони разом розпочали роботу над платівкою. За словами музиканта, новий альбом «дуже дорогий його серцю».

У Мережі з'явилася рання демо-версія пісні Heroin The Velvet Underground

Вокаліст гурту Лу Рід записав її у 1965 році.

Опубліковано демо-запис пісні The Velvet Underground «Heroin». Вона була зроблена у 1965 році, за два роки до офіційного релізу. На ній вокаліст гурту Лу Рід співає під акустичну гітару.
За структурою демо-версія «Heroin» практично не відрізняється від офіційної версії, але вона коротша на цілих три хвилини.

Демо-трек увійде до збірки архівних записів Ріда Words & Music, May 1965, реліз якої відбудеться 26 серпня. Цього дня музикантові могло б виповнитись 80 років. Також на альбомі з'явиться демо-версія пісні "I'm Waiting For The Man", випущена на початку червня, і ще кілька невиданих демо-треків - "Buttercup Song", "Buzz Buzz Buzz" та "Stockpile".

"Words & Music, May 1965" вийде не лише у цифровому, а й у вініловому форматі, який буде випущений обмеженим тиражем у 7500 копій. До нього увійде бонусний семидюймовий диск та книга з архівними фотографіями та нотатками.

"Heroin" - мабуть, найвідоміша пісня The Velvet Underground. Трек вийшов у 1967 році у дебютному альбомі гурту The Velvet Underground & Nico. Матеріал для платівки був написаний Рідом і записаний Джоном Кейлом, майбутнім колегою Ріда за групою. The Velvet Underground & Nico не мав комерційного успіху, але вплинув на розвиток альтернативної музики. Було продано лише 30 тисяч копій, проте, за влучним висловом Браяна Іно, кожен із покупців створив свою власну групу.


Читати також