Як допомогти дитині вивчити англійську

Як допомогти дитині вивчити англійську

Дуже часто від батьків можна почути наступну фразу - я не знаю англійської мови і не можу допомогти моїй дитині. Це не зовсім так. Як викладач дитячих груп можу сказати, що дуже розраховую на допомогу від батьків, і це абсолютно не залежить від віку дитини або від складності програми - для досягнення результатів вчитель і батько повинні працювати в тандемі.

Це легко можна побачити у випадку дошкільнят.

Діти 3 - 5 років не вміють писати або читати, але люблять грати і дуже сприйнятливі до всього нового, цікавого. Використовуйте це під час гри з дитиною. Запитайте його, як слово перекладається англійською, наприклад - кішка, собака, миша, птах, якого кольору вони, великого або малого, скільки очей, лап і хвостів у них є. Навмисно помиляйтеся самі і нехай дитина виправить вас, наприклад, скаже, що собака має 8 очей і 6 лап.

Як дитині вчити англійську

    Діти ніколи не будуть мовчати і якщо вони зрозуміють, що на кону - вони обов'язково вас виправлять. Вони також люблять картинки. Знову - відібрати 6 малюнків різних тварин і розрізати їх на 3 - 4 частини, нехай дитина спробує склеїти їх разом. Таким чином ви розвиваєте не тільки моторні навички дитини (їм все одно важко правильно і плавно склеювати розрізані частини картинки в цьому віці), але і розвиваєте їхню логіку (де і яку частину малюнка клеїти), і зробити це цікавим для дитини. Попросіть її розфарбувати наклеєні картинки, але нехай вона англійською мовою просить вас дати олівець якогось кольору, а потім запропонуйте дитині розповісти вам про цю картинку, хто, що на ній зображено і якого кольору.

   Сніданок або закуска також можуть бути зроблені приємною і корисною діяльністю. Введіть звичай питати дитину, чого вона хоче - чай, молоко, сік, печиво, яблуко, банан, якого кольору вона хоче тарілку або чашку і т.д. Дозвольте запитати у вас про це, використовуючи простий дизайн - можна я.., будь ласка.

Переклад: Валя Шуварівська

Пропонуємо вам послухати подкаст Англійський Експерс, завдяки якому ви разом зі своєю дитиною швидко вивчите англійську з нуля.


Читати також