19-11-2022 Розваги 807

Новини музики за тиждень. 19.11.2022

Новини музики за тиждень. 19.11.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Вийшов гімн чемпіонату світу з футболу «Tukoh Taka» у виконанні Нікі Мінаж, Maluma та Міріам Фарес

Нікі Мінаж, Maluma та Міріам Фарес

Нікі Мінаж, Maluma та Міріам Фарес випустили кліп «Tukoh Taka» – це гімн чемпіонату світу з футболу у Катарі. Пісня виконується відразу трьома мовами: арабською, іспанською та англійською.

«Tukoh Taka» – спільна робота трьох артистів із різних країн. Мінаж – американська реперша з тринідадським корінням. Maluma – колумбійський співак та одна з головних зірок Латинської Америки: він працював з Мадонною, Дженніфер Лопес та The Weeknd. Міріам Фарес – ліванська виконавиця, добре відома в арабомовних країнах.

У кліпі можна побачити не лише музикантів, а й кадри з уболівальниками та уривки футбольних матчів. І Мінаж, і Maluma, і Фарес виступають на тлі декорацій, що відбивають культуру кожного з артистів. У прес-релізі "Tukoh Taka" описується як "міжконтинентальний хіт". Цікаво, що це перший футбольний гімн, записаний трьома мовами. До треку доклав руку продюсерський дует Play-N-Skillz, відповідальний за багато популярних пісень – наприклад, Ridin' Chamillionaire, Con Calma Daddy Yankee, Where Them Girls At Девіда Гетти і B*tch Don't Kill My Vibe» Кендріка Ламара.

Хіт Post Malone «Sunflower» став найпопулярнішою піснею цифрової ери в США

Сингл Post Malone і Swae Lee «Sunflower» отримав 17-ту платинову сертифікацію в США. Таким чином він став найпопулярнішою піснею цифрової ери – кожна «платина» відповідає одному мільйону копій.

Раніше це звання належало Lil Nas X та його синглу "Old Town Road", відзначеному 16-ма сертифікаціями. За ним іде хіт The Chainsmokers "Closer" з 15-ма млн. копій і кілька пісень з 14-мільйонним показником: "Radioactive" Imagine Dragons, "Somebody That I Used to Know" Готьє та Кімбри, "All of Me" Джона Ледженда, а також ще один сингл Post Malone - "Congratulations", записаний з Quavo.

Royksopp представили альбом "Profound Mysteries III"

Royksopp представили альбом Profound Mysteries III - це третій реліз групи в 2022 році і третина великого проекту Profound Mysteries. Всі платівки були записані в один час, але трохи відрізняються за звучанням та настроєм.

У трекліст увійшло десять пісень – як і в дві попередні частини Profound Mysteries. У їхньому записі взяли участь норвезькі співачки Сусанна Суффнер та Astrid S, вокалістка Goldfrapp Елісон Голдфреп та двоє британських музикантів – Jamie Irrepressible та Pixx.

Фаррелл Вільямс і Тревіс Скотт випустили трек "Down In Atlanta"

Фаррелл Вільямс представив композицію «Down In Atlanta», записану разом із Тревісом Скоттом. За звучанням це похмурий треп-трек, в якому музиканти освідчуються в коханні до Атланти, столиці штату Джорджія.

"Down In Atlanta" - далеко не перша спільна робота артистів. Їхня перша співпраця відбулася ще в 2014 році – тоді Вільямс виступив співавтором треку Скотта «Mamacita» з мікстейпу «Days Before Rodeo». Також Вільямс приклав руку до ще двох пісень репера – Flying High з альбому Rodeo (2015) та Skeletons з платівки Astroworld (2018).

Можливо, "Down In Atlanta" увійде до нового альбому Фаррелла Вільямса "Phriends". Його музикант анонсував у недавньому інтерв'ю Rolling Stone.

Nickelback випустили перший за 5 років альбом «Get Rollin'»

Вийшов новий альбом Nickelback "Get Rollin" - це перша студійна робота групи за п'ять років. У трекліст увійшло 11 композицій, у тому числі сингли "San Quentin", "Those Days" та "High Time".
Продюсерами матеріалу виступили самі Nickelback і Кріс Бейсфорд, які раніше працювали з гуртом над альбомами No Fixed Address (2014) і Feed the Machine (2018).

Басист Майк Крюгер пояснив причину тривалої перерви між релізами. Музиканти не стали обмежувати себе часовими рамками, бо не хотіли випустити погану платівку. Він додав, що дати виходу альбомів часто пов'язані з бізнесовими інтересами звукозаписних компаній – але не в їхньому випадку. Учасники групи наголосили, що робота у неспішному темпі дала їм свободу творчості.

Кендрік Ламар показав "домашній" кліп "Rich Spirit"

Кендрік Ламар випустив кліп «Rich Spirit»: у ньому репер танцює та розмовляє телефоном у кімнаті. Будинок виглядає скромним та простим, навіть телефон – не наворочений смартфон, а старий кнопковий апарат.

Незважаючи на те, що назва пісні "Rich Spirit" перекладається як "Багатий дух", вона звучить мінімалістично, а в її тексті репер більше говорить про духовність, ніж про багатство. Тому й відео вийшло відповідним. Режисером кліпу Rich Spirit виступив Callmatic, який працював з Фарреллом Вільямсом, Lil Nas X і Childish Gambino.

Мілен Фармер показала "космічний" кліп "Rayon vert"

Мілен Фармер випустила кліп на пісню Rayon vert, записану разом із французьким поп-роковим дуетом AaRON. У ньому співачка літає на космічному кораблі разом із вокалістом AaRON Симоном Бюре.

Режисером відео "Rayon vert" виступив Франсуа Аннс, який постійно співпрацює з Фармер вже більше 30 років. Він знімав для співачки кліпи "Innamoramento", "Rêver", "La poupée qui fait non" та багато інших.

Вчені попереджають, що молодь може втратити слух через навушники

череп у навушниках

Понад мільярд молодих людей віком від 12 до 34 років можуть втратити слух через зловживання навушниками. Такими є результати дослідження групи вчених із США, Швеції, Швейцарії та Мексики.

Дослідження було опубліковано у науковому журналі BMJ Global Health. Вчені провели ретельний пошук трьох баз даних статей, що випускалися з 2000 по 2021 роки. В результаті вони відібрали 33 дослідження, в яких брали участь 19 046 осіб. За зведеними даними, у зоні ризику перебуває майже половина молодих людей – 48,2%. В абсолютних цифрах вчені оцінюють цей показник приблизно в 1 млрд. осіб – якщо точніше, то від 0,67 до 1,35 млрд.

Справа в тому, що підлітки та молоді люди люблять слухати музику не просто в навушниках, а ще й на повній гучності. "Межою" для навушників вважається гучність в 100 дБ (децибел) - це рівень метал-концерту або гуркоту грому. Щоб не нашкодити здоров'ю, таку гучну музику можна слухати не більше 15 хвилин на день. Але навіть більш помірна гучність не така нешкідлива: наприклад, 65 дБ – це рівень гучної розмови. Високий показник децибелів у навушниках небезпечний, тому що звук поставляється прямо у вухо – на відміну, наприклад, від гучного концерту, де людина може відійти подалі від джерела звуку.

Про шкоду навушників говорять справді давно. Так, у 2017 році німецька медично-страхова компанія Barmer відзначила збільшення кількості молодих клієнтів, які звертаються за слуховими апаратами. За п'ять років їх кількість зросла на третину - раніше глухота і приглухуватість вважалися проблемами людей віком від 50-60 років і більше. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я до 2050 року кожен четвертий мешканець Землі матиме проблеми зі слухом. Поки ця цифра не така велика: як повідомляє та ж Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), зараз від втрати слуху страждає 430 млн осіб, тобто близько 5% населення планети.


Читати також