12-11-2022 Розваги 766

Новини музики за тиждень. 12.11.2022

Новини музики за тиждень. 12.11.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Roc Nation зробить документалку про співачку Крістіну Агілеру

Крістіна Агілера

Як повідомляє Deadline, Time Studios та Roc Nation підготували документальний фільм, який розповість про життя співачки Крістіни Агілери. Постановкою картини займеться режисер Тінг Пу, яка до цього представила документалку про актора Вела Кілмера під назвою «Вел» (Val).

Фільм про Агілеру знаходиться у виробництві останні 18 місяців. Він розповість про її кар'єру, починаючи з дитячих років та участі в шоу Disney і закінчуючи становленням всесвітньо відомої співачки з одним із найвідоміших голосів сучасної поп-сцени. У фільмі будуть ексклюзивні відеоматеріали, які глибоко занурять глядача у професійне та особисте життя співачки.

Крістіна Агілера за свою кар'єру продала понад 75 млн. альбомів по всьому світу і п'ять із її сольних синглів очолювали чарт Billboard Hot 100. Співачка також випустила дев'ять студійних альбомів і виграла шість премій «Греммі».

Іггі Поп анонсував альбом «Every Loser», він вийде 2023 року

Every Loser

Новий альбом Іггі Попа називатиметься «Every Loser», а його реліз відбудеться 6 січня 2023 року. Музикант пообіцяв, що платівка «виб'є всю дурницю» з слухачів – швидше за все, вона звучатиме досить жорстко.

Це, втім, було зрозуміло ще за першим синглом «Frenzy», випущеним наприкінці жовтня. У його записі взяли участь музиканти Guns N' Roses та Red Hot Chili Peppers, а саму пісню порівнювали з ранньою творчістю The Stooges – гурту, в якому Поп отримав першу популярність.

Окрім Frenzy, до альбому увійде ще десять пісень. Ось так виглядає його трекліст.

  1. "Frenzy"
  2. "Strung Out Johnny"
  3. "New Atlantis"
  4. "Modern Day Rip Off"
  5. "Morning Show"
  6. "The News For Andy"
  7. "Neo Punk"
  8. "All The Way Down"
  9. «Comments»
  10. "My Animus Interlude"
  11. "The Regency"

Обкладинка теж є. Її намалював відомий американський художник Реймонд Петтібон, який співпрацював із Foo Fighters, Sonic Youth та Black Flag.

Екс-учасник One Direction Луї Томлінсон представив альбом Faith In The Future

Луї Томлінсон, колишній учасник One Direction, поділився альбомом Faith In The Future. Це його перша студійна робота майже за три роки – попередня платівка співака «Walls» виходила в січні 2020-го.
Музикант зізнався, що цього разу він відчув набагато більше задоволення від творчого процесу, ніж під час запису першого альбому. У треклист Faith In The Future увійшли 14 композицій, у тому числі сингли Bigger Than Me, Out of My System і Silver Tongues. Одним із співавторів матеріалу виступив вокаліст Hurts Тео Хатчкрафт, він працював над треками "Saturdays", "Silver Tongues" та "She Is Beauty We Are World Class".

Критики сприйняли платівку неоднозначно. Портал ClashMusic вважає, що Томлінсон сильно перестраховується і інакше як «приємну» роботу назвати не вдасться. Газета The Guardian оцінила альбом на два бали з п'яти: на думку журналіста, на Faith In The Future занадто багато чужих впливів, переважно інді-року 2000-х років. І сам артист просто в них губиться.

Журнал NME поставив музикантові «четвірку», охарактеризував реліз як «впевнений крок уперед» у правильному напрямку. Сайт Dork описав альбом як "еклектичний, хвилюючий і завжди енергійний": оглядач вважає, що ці пісні буквально створені для виконання на сцені.

Відгуки слухачів також змішані: одні хвалять артиста за прості зрозумілі тексти та відмінне поп-рок-звучання, інші вважають, що платівка вийшла нудною. Але інтерес публіки Томлінсон однозначно привернув: зараз Faith In The Future очолює iTunes-чарти 14 країн і входить до топ-3 у США та Великобританії.

Black Eyed Peas випустили "латиноамериканський" альбом "Elevation"

Американський хіп-хоп гурт повертається з новим альбомом.

Black Eyed Peas представили альбом "Elevation", перший за два роки. На ньому можна почути Шакіру, Девіда Гетту та вокалістку The Pussycat Dolls Ніколь Шерзінгер. а також латиноамериканських зірок – Daddy Yankee, Ozuna, El Alfa, Нікі Джема та Анітту.
На підтримку альбому вийшли два сингли – «Don't You Worry» та «Simply the Best». «Don't You Worry» став хітом, знайшовши успіх у чартах Європи та Південної Америки.

Ейва Макс випустила надихаючий диско-трек «Weapons»

Ейва Макс опублікувала пісню «Weapons»: у ній співачка розмірковує про інтернет-хейтерів і закликає людей бути добрішими. За звучанням це диско-поп-трек, що нагадує музику 1980-х.
Продюсером композиції виступив Мішель «Ліндгрен» Шульц, який працював із Дуа Ліпою та BTS. А одним із її співавторів став фронтмен OneRepublic Раян Теддер, який приклав руку до багатьох поп-хітів, у тому числі Halo Бейонсе і Sucker Jonas Brothers.

Ріанна поділилася піснею «Born Again» із саундтреку до нової «Чорної пантери»

Ріанна опублікувала пісню "Born Again", яка увійшла до саундтреку до фільму "Чорна пантера: Ваканда назавжди". Це емоційна фортепіанна балада, спродюсована The-Dream, яка вже працювала зі співачкою над хітом «Umbrella».
Іншими співавторами пісні виступили сама артистка, Людвіґ Йоранссон, композитор «Чорної пантери» та Джеймс Фаунтлерой, який працював із Бейонсе та Дрейком. Фанатам Ріанни трек сподобався – вони відзначили, що він схожий на «Unfaithful», один із ранніх хітів співачки, який увійшов до її другого альбому «A Girl Like Me» (2006).

Дочка Мадонни Лурдес Леон випустила міні-альбом «Go» та показала кліп «Cuntradiction»

Лурдес Леон, дочка Мадонни, представила EP «Go» та опублікувала провокаційний кліп на одну з пісень з альбому – «Cuntradiction». Загалом у трекліст увійшло п'ять пісень, у тому числі композиція Lock&Key, випущена в серпні.
Подробиць про міні-альбом "Go" небагато. Продюсером усіх треків виступила Eartheater, американська інді-виконавиця. А режисером відео «Cuntradiction» стала Анна Поллак, яка раніше знімала рекламні ролики для Adidas.

У коментарях до кліпу глядачі відзначили, що Лурдес Леон слідує стопами своєї матері Мадонни.

Емінема, Duran Duran та Eurythmics включили до Зали слави рок-н-ролу

5 листопада у Лос-Анджелесі відбулася церемонія включення до Зали слави рок-н-ролу. Новими членами Залу стали Емінем, Лайонел Річі, Доллі Партон, Карлі Саймон, Пет Бенатар, Eurythmics, Duran Duran та Judas Priest.
Емінем виконав попурі зі своїх хітів, причому на Sing For The Moment до нього приєднався Стівен Тайлер з Aerosmith, а на Stan - Ед Ширан.

Eurythmics возз'єдналися спеціально з цієї нагоди – гурт завершив кар'єру у 2005 році і з того часу виступав лише кілька разів. Музиканти виконали пісні "Would I Lie to You?" і Missionary Man, а також свій головний хіт - Sweet Dreams (Are Made Of This).

Доллі Партон заспівала один із своїх головних хітів «Jolene» разом з іншими учасниками церемонії: вокалістом Duran Duran Саймоном Ле Боном, фронтменом Judas Priest Робом Гелфордом та Енні Леннокс із Eurythmics. Також у номері взяли участь Пінк, Шеріл Кроу та кантрі-співачка Бренді Карлайл.

Лайонел Річі виконав пісню «Easy», хіт гурту The Commodores, у якому він грав із 1968 по 1982 роки. Під час виступу до нього приєднався Дейв Грол, фронтмен Foo Fighters.

З усіх нових членів Залу слави рок-н-ролу Емінему пощастило найбільше: він опинився у списку лауреатів у перший обліковий рік. Нагадаємо, за правилами Залу номінуватися можуть артисти, чий дебютний альбом вийшов не пізніше 25 років тому. Емінем увійшов до номінантів у лютому 2022 року, тоді як його перша платівка «Infinite» вийшла в листопаді 1996-го.

Доллі Партон довелося чекати визнання набагато довше: вона випустила перший альбом «Hello, I'm Dolly» ще 1967-го і давно стала легендою кантрі-музики. Judas Priest опинилися майже в такій самій ситуації: їхній перший реліз «Rocka Rolla» вийшов аж 1974-го. Причому, на відміну від Доллі, їх включили не до більшості членів Зали, а лише відзначили спеціальною нагородою Musical Excellence за видатний внесок у музику.

Одна з можливих причин тривалого ігнорування – у Залі слави рок-н-ролу не люблять жінок і не шанують важку музику. Так, після оголошення про включення Judas Priest метал-фанати нагадали, що Iron Maiden, Motorhead та інші видатні представники жанру теж заслужили на визнання.

The Cure виконали нову пісню A Fragile Thing на концерті в Італії

4 листопада The Cure виступили в італійському місті Ассаго, пригороді Мілана, де зіграли ще одну нову пісню – душевний меланхолійний трек A Fragile Thing. Він має з'явитися на новому альбомі гурту "Songs of a Lost World".
Пісня "A Fragile Thing" прозвучала в середині виступу, сітлист якого складався з 27 композицій. До нього також увійшло ще чотири нові пісні, які вже раніше звучали наживо - "Alone", "Endsong", "And Nothing Is Forever" та "I Can Never Say Goodbye".

При цьому дата виходу Songs of a Lost World, як і раніше, залишається невідомою. У травні фронтмен гурту Роберт Сміт говорив, що платівка вже майже готова і буде випущена до жовтня – саме цього місяця The Cure вирушили до туру. Але попри концертні номери з новими піснями музиканти так і не представили жодного офіційного синглу.

Тоді ж Сміт сказав, що трекліст "Songs of a Lost World" складатиметься з 12 пісень і що альбом за два роки нібито еволюціонував. Співак пообіцяв, що реліз коштуватиме довгих очікувань і що це найкраща робота, яку гурт колись записував. Він зазначив, що численні затримки пов'язані зі складністю пісень – зокрема непростими вокальними партіями.

Можливо, Роберт Сміт і перебільшив «найкращу» роботу. Проте відвідувачі концертів захоплено реагують на нові пісні – інтерес до альбому явно зріс. Крім того, The Cure не випускали платівок уже 13 років – остання, 4:13 Dream вийшла в жовтні 2008-го.

У жовтні The Cure представили перевидання альбому "Wish" (1992), присвячене його 30-річчю. До нього увійшли рідкісні треки, які раніше можна було почути лише на фанатській касеті «Lost Wishes» – наприклад, «Uyea Sound».


Читати також