12-11-2022 Розваги 784

Новини кіно за тиждень. 12 листопада 2022

Новини кіно за тиждень. 12 листопада 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Шон Пенн вручив свій «Оскар» Володимиру Зеленському

Шон Пенн та Зеленський

Дворазовий лауреат премії "Оскар" Шон Пенн позичив одну зі своїх нагород президенту України Володимиру Зеленському. За словами актора, статуетка залишиться у країні до закінчення спецоперації.

«Це просто символічна кумедна річ, але я почуватимуся набагато краще, знаючи, що тут є частина мене», — заявив Пенн у розмові з Зеленським.

Актор отримував премію за трилер «Таємнича річка» Клінта Іствуда у 2004 році та байопік «Гарві Мілк» у 2009-му. Раніше він уже приїжджав до України для зйомок документального фільму. Країну також відвідували Бен Стіллер, Анджеліна Джолі та Джессіка Честейн.

Денієл Крейґ танцює та роздягається у новій рекламі від Тайки Вайтіті

Belvedere залучив для нової промо-компанії актора Денієла Крейґа. Колишній агент 007 знявся в новому рекламному ролику, зрежисованому Тайкою Вайтіті.

На відео Крейґ танцює на території паризького готелю Chevalier Blanc і поступово роздягається, доходячи до свого номера і відкриваючи пляшку алкогольного напою. З'являється у кадрі і сам Вайтіті: пародуючи самого себе, постановник кричить Крейґу: «Знято. Давай ще раз, просто будь собою».

Вийшов офіційний трейлер «Ножі наголо 2»

Netflix поділився повноцінним трейлером комедійного детективу «Ножі наголо 2» із Денієлом Крейґом. Продовження хіта 2019 року вийде на стрімінг 23 грудня.

За сюжетом, детектив Бенуа Бланк (Крейґ) вирушає розслідувати загадкове вбивство, що відбулося на вечірці в Греції у мільярдера Майлза Брона (Едвард Нортон).

Режисером та сценаристом картини знову виступив Райан Джонсон. У сіквелі також знімалися Кейт Гадсон, Дейв Батиста, Жанель Моне, Кетрін Ган, Джесіка Хенвік, Ітан Гоук та ін. Останню за життя роль у стрічці виконала Анджела Ленсбері.

Світова прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі у Торонто. Критики оцінили нову частину позитивно: 91% на Rotten Tomatoes, 81/100 балів на Metacritic.

Сандра О зіграє у новому серіалі Пак Чхан-ука

Сандра О

Актриса Сандра О («Вбиваючи Єву») приєдналася до екранізації роману «Співчутливий» від HBO. Над серіалом працює автор «Олдбоя» та «Рішення піти» Пак Чхан-ук.

«Співчутливий» розповість про безіменного політичного ув'язненого і колишнього комуністичного агента, який брав участь у падінні уряду В'єтнаму 1975 року. Першоджерело письменника В'єт Тхан Нгуєна вийшло 2015-го і отримало Пулітцерівську премію в галузі художньої літератури.

Точна дата виходу не повідомляється. «Співчутливим» займається студія A24.

Зірка «Офісу» змінила ім'я через кліматичні зміни

Актор Рейн Вілсон

Актор Рейн Вілсон, відомий за роллю Дуайта у серіалі «Офіс», вирішив змінити своє ім'я, щоб звернути увагу громадськості на глобальне потепління та інші проблеми клімату.

Тепер офіційне ім'я Вілсона звучатиме так: Rainfall Heat Wave Extreme Winter Wilson (пер. Водоспад Аномальна Спека Екстремальна Зима Вілсон). Чи буде ім'я змінено у документах, невідомо. Нікнейм Вілсона в твіттері залишився тим самим.

Вілсон також заявив, що зміг змінити ім'я за допомогою сайту-генератора Arctic Risk Name Generator:

«Це не жарт, я так само серйозний, як і Арктика, що тане, яка посилює глобальні ризики, включаючи екстремальні погодні явища по всьому світу. Я сподіваюся, що зміна імені приверне увагу до зростаючої проблеми танення».

Вілсон також закликав світових лідерів обговорити на майбутній конференції ООН зі змін клімату (COP27) численні екологічні ризики. Актор давно є еко-активістом, має власний YouTube-канал на цю тематику, де брав інтерв'ю і Ґрети Тунберг та інших діячів у цій сфері.

Вийшов трейлер «Джона Віка 4»

Студія Lionsgate поділилася офіційним трейлером четвертої частини екшн-франшизи "Джон Вік". До ролі великого кілера повернеться Кіану Рівз.

За сюжетом, Вік своїми діями розгортає війну проти найбільшого злочинного синдикату Правління Кланів. Цього разу його смертоносний маршрут проходитиме через Лондон, Париж, Берлін, Японію та інші локації.

У фільмі також знімалися: Лоренс Фішберн, співачка Ріна Саваяма, Білл Скашгорд, Донні Єн, Хіроюкі Санада, Кленсі Браун, Іян Макшейн та ін. На режисерську посаду знову заступив Чад Стагелські. "Джон Вік 4" вийде в міжнародний прокат наприкінці березня 2023 року.

З'явився новий трейлер байопіка Вітні Г'юстон

У Мережі став доступний другий трейлер біографічного фільму "I Wanna Dance With Somebody". У центрі сюжету опиниться життя та кар'єра легендарної поп-співачки Вітні Г'юстон.

Роль Г'юстон дісталася британці Наомі Акі. Проект розповість про запуск сценічного амплуа Вітні, записи синглів, які згодом стали культовими (включаючи кавер "I Will Always Love You"), боротьбу артистки з наркотичною залежністю та ін.

Sony Pictures випустить картину у міжнародний прокат наприкінці грудня.

Вийшов розширений трейлер "Піноккіо" Ґільєрмо дель Торо

Netflix поділився офіційним трейлером лялькового мультфільму "Піноккіо". Постановкою картини займався володар "Оскару" Ґільєрмо дель Торо.

Дія нової екранізації казки Карло Коллоді перенесено до Італії 1930-х, у період розквіту фашизму. Шляхи неслухняного Піноккіо та його творця, тата Карло поступово розходяться. Головний герой знайде справжній сенс життя, попри перепони.

Персонажів мультфільму озвучили Кейт Бланшетт, Тільда Свінтон, Юен Мак-Грегор, Крістоф Вальц, Фінн Вулфгард, Рон Перлман, Девід Бредлі та дебютант Грегорі Манн. Дель Торо працював над картиною із 2008 року. Співавтором виступив Марк Густафсон.

Реліз "Піноккіо" на Netflix відбудеться 9 грудня.

Акторам «Світу Дикого Заходу» заплатять за п'ятий сезон, незважаючи на відміну серіалу

Світ Дикого Заходу

У п'ятницю канал HBO повідомив про закриття науково-фантастичного серіалу "Світ Дикого Заходу" після чотирьох сезонів. Незважаючи на звістку, головні актори та творці шоу все одно отримають зарплату за незнятий п'ятий сезон.

Це стало можливим завдяки контрактним зобов'язанням студії. В акторському ансамблі були задіяні Еван Рейчел Вуд, Джеффрі Райт, Тенді Ньютон, Ед Гарріс, Аарон Пол та ін. HBO виплатить їм приблизно 10-15 млн доларів.

«Світ Дикого Заходу» виходив із 2016 року і вважався одним із найдорожчих проектів на телебаченні ($100 млн, починаючи з третього сезону). Авторами серіалу виступали Джонатан Нолан та Ліза Джой. В основу було покладено однойменний сай-фай 1973 року.

Енн Гетевей та Сальма Хаєк зіграють в екшн-комедії Netflix

Енн Гетевей та Сальма Хаєк актриси фото

Лауреатка «Оскара» Енн Гетевей та номінантка на премію Сальма Хаєк вперше попрацюють разом у новому проекті Netflix. Актриси очолять екшн-комедію "Seesaw Monster" (пер. Нестійкий монстр) за мотивами однойменної манги японця Котаро Ісакі.

За сюжетом, Гетевей та Хаєк втілять конкуренток, яким доведеться працювати разом. Сценарій адаптує Олівія Мілч («8 подруг Оушена»). Ім'я режисера поки що не розкривається.

Ісака також є автором манги «Потяг убивць», за якою був поставлений бойовик «Швидше за кулю» з Бредом Піттом. Екранізація вийшла у серпні та зібрала у світовому прокаті 239 млн доларів.

Вийшов трейлер драми «Кит» із Бренданом Фрейзером

Студія A24 представила дебютний трейлер фільму "Кит" режисера Даррена Аронофскі. Стрічка ознаменувала повернення в кіно актора Брендана Фрейзера.

Сюжет розвивається навколо вчителя середніх років Чарлі, який страждає на ожиріння. Він має намір відновити стосунки з дочкою-підлітком Еллі (Седі Сінк) і вибачитися за те, що покинув сім'ю, поки не стало занадто пізно.

У «Киті» також знімалися Хонг Чау, Саманта Мортон та Тай Сімпкінс. Фільм є екранізацією однойменної п'єси драматурга Сэмюэля Д. Хантера, котрий також виступив сценаристом картини.

Світова прем'єра "Кита" відбулася на кінофестивалі у Венеції. Критики сприйняли проект переважно позитивно: 71% на Rotten Tomatoes, 65 балів зі 100 на Metacritic. Кінопрокат у США стартує 9 грудня.

Стала відома дата релізу короткометражки про Грогу від Studio Ghibli та Lucasfilm

Zen — Grogu and Dust Bunnies

Lucasfilm та Studio Ghibli анонсували спільний короткометражний фільм під назвою Zen - Grogu and Dust Bunnies, а також представили постер до проекту. Реліз короткометражки відбудеться на стрімінг-сервіс Disney+ вже сьогодні, 12 листопада. Головним героєм короткометражки стане Грогу, відомий фанатам «Зоряних війн» як Малюк Йода, а сам проект буде намальованим від руки. Створив короткометражний фільм Кацуя Кондо.

Кілька днів тому Studio Ghibli опублікувала в Twitter фото з Грогу, тим самим натякнувши на співпрацю з Lucasfilm. Італійський аккаунт Disney+ нещодавно випадково анонсував короткометражку Zen - Grogu and Dust Bunnies, також повідомивши про дату виходу 12 листопада. Дата обрана не випадково — саме цього дня у 2019 році відбулася прем'єра серіалу «Мандалорець» (The Mandalorian), де і був уперше представлений чутливий до Сили малюк Грогу.

Режисер Тіффані Барток поставить фільм про «Королеву Бурлеску» Діту фон Тіз

Діта фон Тіз фото

Тіффані Барток, режисер документального фільму «Більше життя: Історія Кевіна Оукойна», незабаром приступить до роботи над наступною картиною — вона буде присвячена Діті фон Тіз (справжнє ім'я Хізер Рене Світ), яку називають «Королевою Бурлеску». До проекту приєднаються продюсери Меттью Фелкер, Райан Камп, Джейс Барток та інші.

Історія розповість про становлення Хізер, як вона починала у рідному місті Мічиган і стала найвідомішою виконавицею еротичного шоу. Діта фон Тіз бере участь у виробництві кінострічки та супроводжуватиме глядачів у ході історії: вона організує бесіди зі своїми родичами, покаже рідкісні архівні матеріали, а також розповість про свій майбутній тур Glamonatrix.

Діта фон Тіз і до цього знімалася в різних проектах: вона брала участь у зйомках кліпу Тейлор Свіфт Bejeweled, а одна з її останніх ролей відбулася у фільмі Олівії Вайлд «Не хвилюйся, серденько» (Don't Worry, Darling).

За словами Тіффані Барток, вона надихнулася історією Діти лише після однієї зустрічі з нею. А Меттью Фелкер стверджує, що ідеї про створення подібного документального фільму вже понад десять років.


Читати також