05-11-2022 Розваги 834

Новини кіно за тиждень. 5 листопада 2022

Новини кіно за тиждень. 5.11.2022

І знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Вийшов трейлер серіалу «Квітучий Шанхай» Вонга Кар-Вая

Гонконгський режисер Вонг Кар-Вай представив трейлер свого нового проекту, телевізійної драми «Квітучий Шанхай». Реліз серій очікується у 2023 році.

В основу «Шанхаю» покладено роман «Цвітіння» письменника Цзіня Юйчена. Дія відбувається у 1990-х. У центрі сюжету знаходиться загадковий мільйонер Бао, який проходить шлях від молодого опортуніста до одного з головних людей у ​​верхівці шанхайського суспільства.

Головну роль у «Квітучому Шанхаї» виконав Ге Ху («Озеро диких гусей»). Для Кар-Вая проект стане першим через десять років після «Великого майстра». Режисер раніше заявляв, що серіал є завершенням його трилогії, що складається з фільмів «Любовний настрій» та «2046».

Наразі він також працює над кіноверсією «Шанхаю». Точної дати виходу серіалу не повідомляється.

«Світ Дикого Заходу» закриють після чотирьох сезонів

Світ Дикого Заходу

Канал HBO вирішив скасувати сай-фай «Світ Дикого Заходу». Серіал виходив з 2016 року та налічував чотири сезони.

За даними Variety, причинами такого кроку стали великий бюджет шоу, глядацькі рейтинги, що поступово знижуються, і нова політика компанії Warner Bros. Discovery, яка серйозно скоротила кількість оригінальних серіалів і фільмів через фінансову кризу.

Творцями «Світу» виступали подружжя Джонатан Нолан та Ліза Джой. Головні ролі виконували Еван Рейчел Вуд, Ед Гарріс, Тандіві Ньютон, Тесса Томпсон, Джеймс Марсден та Ентоні Гопкінс.

Сюжет був заснований на однойменному фільмі 1973 року і розповідав про парк розваг, де роботи виконують будь-які забаганки відвідувачів. Проте поступово в андроїдів прокидається самосвідомість, що веде до катастрофічних наслідків людей.

Фінальний четвертий сезон транслювався на HBO влітку цього року. За всі сезони серіал отримав дев'ять премій «Еммі» і регулярно відзначався критиками та глядачами у списках найкращих науково-фантастичних шоу сучасності.

Голова Warner Bros. хоче продовжити «Гаррі Поттера»

фільми про Гаррі Поттера

Гендиректор компанії Warner Bros Discovery Девід Заслав повідомив, що сподівається продовжити серію фільмів про чаклуна Гаррі Поттера. Заслав уточнив, що для цього потрібно залучити до роботи творця оригінальних книг Джоан Роулінг.

«Ми маємо намір сфокусуватися на франшизах. У нас не було фільму про Супермена 13 років. Про Гаррі Поттера ми нічого не знімали років 15. Проекти DC та «поттеріани» приносили великий прибуток студії протягом останніх 25 років», — сказав Заслав на щоквартальній фінансовій телеконференції WBD.

Серіал «Пісочний чоловік» продовжено на другий сезон

Серіал Пісочний чоловік

Фентезі-серіал «Пісочний чоловік» офіційно буде продовжено. Новину підтвердили автор оригінального коміксу Ніл Ґейман та стрім-сервіс Netflix.

Екранізація коміксу вперше вийшла на екрани у серпні після 30 років виробництва. Сюжет «Пісочного чоловіка» розвивається навколо короля снів Морфея (Том Стеррідж). Пробувши у тривалому ув'язненні в окультиста, він виходить на волю і намагається відновити баланс у всесвіті.

У серіалі також знімалися Бойд Голбрук, Гвендолін Крісті, Стівен Фрай та ін. За перший місяць «Пісочного чоловіка» дивилися протягом 328 млн годин.

У Японії офіційно відкрився парк студії Ghibli

парк студії Ghibli

Фанати мультфільмів Хаяо Міядзакі та студії Ghibli з усього світу тепер офіційно можуть відвідати новий тематичний парк-музей, що відкрився за 300 км від Токіо.

Парк розташований у місті Накатуте і поділений на п'ять тематичних частин: Долина відьом, Пагорб юності, Село Мононоке, Ліс Дондоко і Велике сховище Ghibli, що включає кінотеатр, декорації зі зйомок і точні копії персонажів у натуральну величину. Поки що відкрито лише три локації з перерахованих.

парк студії Ghibli

Вартість парку коштувала 241 млн доларів (34 млрд ієн). Експонати були натхнені головними хітами Міядзакі.

Вийшов трейлер містичної драми «Вічна дочка» з Тільдою Свінтон

Студія A24 поділилася дебютним трейлером «Вічної дочки» – фільмом-учасником Венеційського кінофестивалю-2022. Головну роль у картині виконала лауреатка "Оскара" Тільда ​​Свінтон.

Сюжет стрічки розвивається навколо постановниці Джулі та її літньої матері Розалін (обох втілила Свінтон). Вони зупиняються в готелі, розташованому в покинутому особняку, де незабаром починають відбуватися загадкові події.

Режисеркою та сценаристкою виступила Джоанна Гогг («Сувенір»). Функції виконавчого продюсера взяв на себе Мартін Скорсезе. У США "Вічну дочку" випустить 2 грудня компанія A24.

Емілія Кларк зіграє письменницю та дружину Оскара Вайлда

Емілія Кларк

Зірка "Гри престолів" Емілія Кларк підписалася на головну роль в історичній драмі "Ідеальна дружина" (An Ideal Wife). Кларк втілить ірландську письменницю-феміністку Констанс Ллойд, яка одружилася з поетом і драматургом Оскаром Вайлдом.

Картина розповість про кар'єру Ллойд і спільне життя з Вайлдом. Пара одружилася 1884 року, народивши двох синів. Після звинувачень Вайлда в гомосексуалізмі та ув'язнення Констанс дистанціювалася від чоловіка, проте продовжувала підтримувати його грошима і відмовлялася розлучатися з ним. Померла Констанс у 1898 році після невдалого хірургічного втручання.

Режисеркою стрічки виступить Софі Гайд. Назва відсилає до однієї з найпопулярніших п'єс Вайлда, комедії «Ідеальний чоловік». Хто втілить письменника, невідомо.

У першому трейлері фільму "Троль" показали напад гірського монстра

Netflix опублікував перший повноцінний трейлер норвезького фентезійного бойовика "Троль". Картина явно сподобається фанатам Кінг-Конга та Годзілли - тут на людей нападає величезний гірський монстр.
«Троль» натхненний норвезькими легендами та казками про тролів – міфічні істоти, що живуть у горах. За сюжетом гігантський троль прокидається від сну, що затягнувся. Істота спала в горах Довре близько 1000 років. Після сплячки троль вирушає до Осло і зносить все на своєму шляху. Дослідники та рятувальники мають розібратися, чого хоче троль та як йому не дати влаштувати масштабну катастрофу.

Мілла Йовович потрапила до постапокаліпсису на першому кадрі з фільму «Дихай»

Фільм Дихай

Бойовик розповість про світ, у якому через нестачу кисню не виживеш без спеціального костюма.

З'явився перший кадр із постапокаліптичного бойовика «Дихай». На кадрі Мілла Йовович постала в костюмі з кисневою маскою та з автоматом. Акторка знаходиться в таємничій локації, де зберігають ящики з якимось вантажем. Можливо, це територія бази тих, хто вижив. У картині ще з'являться Дженніфер Гадсон, Сем Вортінгтон, Куавенжан Волліс і Коммон.

У центрі сюжету опиняється історія виживання жінки на ім'я Майя (Гадсон) та її доньки (Волліс). Героїні змушені жити під землею, оскільки Земля стала непридатною для життя через нестачу кисню. Вибиратися на поверхню можна лише на короткий термін – і в спеціальних кисневих костюмах, розроблених чоловіком Майї, Даріусом (Коммон). Майя вважає свого чоловіка загиблим за певних обставин.

Якось до будинку Майї та її дочки прибуває таємнича пара. Вони стверджують, що знайомі з Даріусом і знають, що з ним трапилося насправді. Майя погоджується впустити гостей у бункер. Однак невдовзі героїня починає підозрювати, що їм не варто довіряти.

Режисером «Дихай» виступає Стефон Брістоль, який зняв картину «Побачимося вчора». Сценарій написав автор горору "Останній обряд" Даг Саймон. Безіл Іванік та Еріка Лі з Thunder Road Films продюсують проект – вони працювали над фільмами франшизи «Джон Вік». Нині фільм перебуває на стадії поствиробництва.


Читати також