17-10-2022 Розваги 916

Новини кіно за тиждень. 16 жовтня 2022

Новини кіно за тиждень. 16 жовтня 2022

І знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Берлінський кінофестиваль вручатиме нагороди за найкращий серіал

Берлінський кінофестиваль

З'явилася офіційна інформація щодо оновлення Берлінського кінофестивалю, який відбудеться з 16 по 26 лютого 2023 року в столиці Німеччини. Вперше після пандемії він пройде повністю в офлайн-форматі.

Організатори кінофестивалю відзначили, що цього року серіальний сегмент буде представлений як у самій програмі, так і на Berlinale Series Market. Починаючи з 2023 року Берлінале офіційно вручатиме нагороду за найкращий серіал, що стане нововведенням. Журі із трьох осіб визначить, який телевізійний проект отримає приз.

Більше того, Берлінський стане першим кінофестивалем, який таким чином підтвердить заслуги у виробництві серіалів, і тим самим він може задати тон для інших.

Стало відомо, коли стартують зйомки серіалу «Дюна: Сестринство»

Дюна: Сестринство

Виробництво спін-офф «Дюни» - серіалу з підзаголовком «Сестринство» - стартує вже зовсім скоро. ЗМІ повідомили, що зйомки розпочнуться вже у листопаді цього року у Будапешті. Там же знімалася друга частина оригінального фільму.

Дія розгорнеться за десять тисяч років до подій Дюни та історії Пола Атрейдеса. У центрі серіалу опиняться упорядниці секретного ордена «Бене Ґессеріт», який контролює сили Всесвіту.

Головні ролі у проекті зіграють Індіра Варма («Гра престолів»), Емілі Вотсон («Розсікаючи хвилі») та Ширлі Гендерсон («Гаррі Поттер»). Пілотну серію поставить Йоган Ренк («Чорнобиль»), а сам режисер «Дюни» Дені Вільнев вважається продюсером.

Серіал поки що не отримав дати виходу, але відомо, що він вийде на стрімінговому сервісі HBO Max.

Стали доступними кадри п'ятого сезону «Корони»

Корона 5

Netflix опублікував партію кадрів майбутнього п'ятого сезону серіалу "Корона". Реліз нових серій заплановано на 9 листопада.

Корона 5

Дія сюжету розгорнеться у 1990-х — одному з найпохмуріших і найповніших потрясінь десятиліть для королівської родини. Діана вирішує остаточно пыти від чоловіка Чарльза, що призводить до протиріч як усередині сім'ї, так і у британському суспільстві.

Корона 5

Корона 5

Корона 5

Шоураннером та автором серіалу виступає Пітер Морган («Королева»). Наразі тривають зйомки шостого сезону, прем'єра якого очікується у листопаді 2023 року. Сцена смерті Діани в ньому не показана, заявили джерела, близькі до Netflix.

«Банди Нью-Йорка» перенесуть на телебачення

Банди Нью-Йорка

Deadline ексклюзивно повідомляє про створення серіалу за мотивами історичної драми «Банди Нью-Йорка». Режисер картини Мартін Скорсезе поставить перші дві серії шоу.

Деталі сюжету тримаються у секреті. Відомо, що проект готує студія Miramax TV, а у центрі опиняться нові персонажі. В основу буде покладено книгу 1927 року письменника Герберта Осбері. Сценарій адаптує Бретт Леонард («Табу», «Шантарам»).

«Банди Нью-Йорка» вийшли 2002 року. Дія сюжету розгортається в середині XIX століття і розповідає про протистояння злочинних угруповань «корінних» під проводом М'ясника Білла (Деніел Дей-Льюїс) та «ірландців». У головного героя на прізвисько Амстердам (Леонардо ДіКапріо) в ході однієї зі сутичок вбивають батька — через роки він повертається на вулиці Нью-Йорка, щоб помститися.

"Банди" отримали десять номінацій на "Оскар", але не змогли окупитися у прокаті. Скорсезе було прикріплено до телеадаптації у 2013 році, проте тоді проект «заморозили».

Ліам Нісон готується зіграти в ребуті «Голого пістолета»

Ліам Нісон голий пістолет

Студія Paramount Pictures має намір перезапустити трилогію «Голий пістолет». Очолити новий фільм може Ліам Нісон, повідомляє Deadline.

Нісон може втілити сина детектива Френка Дребіна, роль якого виконував Леслі Нільсен. «Голий пістолет» виходив з 1988 по 1994 рік і розповідав про комедійні пригоди Дребіна.

Фільм зрежисує Аківа Шаффер («Чіп і Дейл поспішають на допомогу»). Одним з продюсерів вважається автор «Грифінів» Сет МакФарлейн. Точна дата релізу не уточнюється.

Сіквел «Дюни» вийде раніше запланованого терміну

Дюна 2

Студія Warner Bros. перенесла "Дюну 2" у прокаті США на 3 листопада 2023 року. Спочатку картина мала вийти 17 листопада.

Серед акторів у проект повернуться Тімоті Шаламе, Зендея, Ребекка Фергюсон, Джош Бролін та ін. Режисерську посаду знову займе Дені Вільньов.

Сіквел продовжить історію Пола Атрейдеса та його боротьби за Арракіс. В основу стрічки покладено однойменний роман Френка Герберта. Перша частина стартувала у прокаті восени 2021 року, зібрала 400 млн доларів і здобула шість премій «Оскар».

Вийшов тизер мюзиклу «У дусі Різдва» з Рейнольдсом та Ферреллом

Стрім-сервіс Apple TV+ поділився дебютним тизером фільму «У дусі Різдва». Мозикл за мотивами казки Чарльза Діккенса "Різдвяна історія" вийде на екрани 18 листопада.

Головні ролі у стрічці виконали Райан Рейнольдс та Вілл Феррелл. За сюжетом, скупий мізантроп Ебенезер Скрудж (Рейнольдс) вирушає у чарівну подорож перед Різдвом.

Аня Тейлор-Джой зіграє у сай-фаї від режисера «Доктора Стренджа»

Anya Taylor-Joy

Аня Тейлор-Джой візьме участь у романтичній фантастиці «Ущелина» (The Gorge).

Деталі сюжету тримаються в секреті, проте відомо, що фільм розповість про особливо небезпечних злочинців у висококонкурентному світі, які раптово закохуються один в одного. Сценарій картини написав Зак Дін («Війна майбутнього»).

Фільм випустить стрім-сервіс Apple TV+ разом із студією Skydance. Точна дата релізу не повідомляється.

Вийшов новий трейлер «Еноли Голмс 2»

Сіквел пригодницького детектива Енола Голмс отримав новий трейлер. Стрічка з Міллі Боббі Браун у ролі сестри Шерлока Голмса з'явиться на Netflix 4 листопада.

Сюжет фільму розвивається навколо нового розслідування Еноли: дівчину наймає працівниця фабрики, щоб знайти її зниклу сестру.

У картині також знімалися Генрі Кавілл, Гелена Бонем Картер, Луї Партрідж, Девід Тьюліс та ін. Режисером виступив постановник першої частини Гері Бредбір.

В основу «Еноли Голмс» лягла однойменна книжкова серія письменниці Ненсі Спрінгер. 

Оскар Айзек підтвердив чутки про продовження «Місячного лицаря»

Місячний лицар

Виступаючи на конвенті New York Comiс-Con, актор Оскар Айзек вперше офіційно заявив про продовження серіалу "Місячний лицар".

«Чи готовий другий сезон? Все, що я можу сказати: про Місячного лицаря ми ще почуємо», - заінтригував аудиторію Айзек.

Раніше говорив про нові пригоди героя та сценарист шоу Джеремі Слейтер:

"Історія цього хлопця точно не закінчена".

Серіал розповідає про найманого вбивцю Марка Спектора (Айзек), який страждає від множинного розладу особистості. Паралельно герой працює прислужником у єгипетського бога Хонсу.

Оголошено нову екранізацію роману Агати Крісті

Пуаро

20th Century Studios анонсувала третій фільм детективної франшизи за мотивами творів Агати Крісті. Стрічка під назвою «Привиди у Венеції» (Haunting in Venice) вийде у прокат восени 2023 року.

Сюжет «Привидыв» заснований на маловідомому романі Крісті «Вечірка в Хелловін» 1968 року. Дія відбувається у післявоєнній Венеції. Пуаро розслідує загадкове вбивство, яке сталося в особняку під час спіритичного сеансу.

Зйомки «Привидыв у Венеції» стартують у листопаді в Лондоні та Венеції. Точна дата релізу не повідомляється.

Вийшов трейлер мюзиклу «Матільда» з Еммою Томпсон у ролі злої директорки

Netflix випустив перший трейлер майбутнього мюзиклу "Матільда" - нової екранізації однойменного дитячого роману Роальда Даля. Роль злої директорки Агати Транчбулл у фільмі виконала Емма Томпсон.
У центрі уваги фільму «Матільда» опинилася дівчинка на ім'я Матільда ​​Вормвуд (Аліша Вейр), яка дуже любить читати. Героїня виявляється неймовірно розумною та здатною. Матильда у віці одного року навчилася говорити, а в три роки – читати. З чотирьох років Матильда регулярно відвідує бібліотеку і з кожним разом читає дедалі складніші книжки. А колись героїня виявляє, що володіє телекінезом – вміє переміщати предмети силою думки.


Читати також