29-09-2022 Розваги 1055

Головні серіали жовтня

Головні серіали жовтня 2022 року

Не загубитися у різноманітності кіноновинок жовтня допоможе наш гід головними серіалами місяця. Беріть календар і скоріше позначте маркером дати виходу, щоб не пропустити нічого.

Сім'я шпигуна / SPY×FAMILY

Сезон: друга половина першого
Дата прем'єри: 1 жовтня Crunchyroll

Одне з головних цьогорічних аніме повертається з новими епізодами. Якщо ви пропустили «Сім'ю шпигуна» навесні, то зараз настав час наздогнати гостросюжетну пригодницьку комедію, засновану на популярній манзі Тацуя Ендо. Серіал розповість про видатного шпигуна Лойє Форджера на прізвисько Сутінок, якому доручають виконання найважливішої місії, щоб уникнути можливої ​​війни — йому необхідно за будь-яку ціну втертися в довіру до лідера партії сусідньої країни і дізнатися про найближчі плани. Зробити це можна лише через школу, до якої ходить син політика. Для цього Форджеру необхідно знайти дитину та підставну дружину – нетривалий пошук стикає героя з дівчинкою-телепатом та найманою вбивцею, які ретельно приховують свої таланти.

Інтерв'ю з вампіром / Interview with the Vampire

Сезон: перший
Дата прем'єри: 2 жовтня, AMC

Бестселер Енн Райс «Інтерв'ю з вампіром» відомий насамперед завдяки екранізації Ніла Джордана, головні ролі в якій виконали Том Круз, Бред Пітт та Кірстен Данст. Нова версія відступить від першоджерела і представить більш вільну адаптацію роману. Зав'язка залишиться колишньою: вампір Луї де Пон дю Лак, який втомився від життя, розповідає журналісту свою трагічну і багатовікову біографію — від смерті дружини при пологах до перетворення у кровопивцю. Щоправда, у новій екранізації героєм виступить афроамериканець, який живе не наприкінці XVIII століття, а початку XX століття. Пресі, яка переглянула перші епізоди, сподобалися сміливі зміни — критики зазначили, що завдяки атмосфері південної готики та гомоеротичній напрузі серіал виглядає на одному диханні.

Друг сім'ї / A Friend of the Family

Міні-серіал
Дата прем'єри: 6 жовтня, Peacock

Не встиг завершитися галас навколо серіалу Netflix "Дамер – Чудовисько: Історія Джеффрі Дамера", а на малі екрани виходить ще один потенційно скандальний проект, заснований на реальних подіях. «Друг сім'ї» — тру-крайм про сімейство Блоберг, у яких у 1970-х двічі викрадали дочку підліткового віку: у 12 та 14 років. Пізніше з'ясувалося, що обидва рази у злочині був винний близький друг сім'ї Роберт Бергтольд, який знав дівчинку з дитинства. Серіал виведе Бергтольда на перший план та представить психологічний портрет злочинця. Рішення здається знову ж таки неоднозначним, але проекту варто дати шанс хоча б через гучні імена, причому не лише акторів. Головні ролі виконали Джейк Лесі, Анна Пекуїн, Колін Генкс і Маккенна Грейс, а творцем виступив Нік Антоска. Крім того, кілька епізодів зняла Еліза Гіттман, відома за драмою «Ніколи, рідко, іноді завжди».

Опівнічний клуб / The Midnight Club

Сезон: перший
Дата прем'єри: 7 жовтня, Netflix

Горрормейкер Майк Фленеган не сидить без діла і щороку представляє фанатам новий проект — за торішньою «Опівнічною месою» на Netflix виходить ще один міні-серіал зі схожою назвою. «Опівнічний клуб» — не оригінальний проект Фленегана, а екранізація однойменного роману Крістофера Пайка про сімох смертельно хворих підлітків з хоспісу. Хлопці домовляються щоночі зустрічатися опівночі і розповідати один одному страшні історії — під час однієї з посиденьок вони укладуть договір: перший померлий намагатиметься зв'язатися з іншими з того світу. Коли один із підлітків помер, починає відбуватися щось дивне та зловісне.

Людина-бензопила / Chainsaw Man

Сезон: перший
Дата прем'єри: 11 жовтня Crunchyroll

Напевно, головною аніме-прем'єрою осені можна назвати «Людину-бензопилу» — екранізацію однойменної манги Тацукі Фудзімото. Сюжет розповість про хлопця на ім'я Дендзі, який змушений вбивати демонів на замовлення, щоб закрити у якудзи величезний борг покійного батька. Після несподіваної смерті героя воскрешає пес, який наділяє його дивовижною здатністю перетворювати частини тіла на бензопили. Дика і багато в чому ідіотська зав'язка розкриється як зворушлива історія, повна натуралістичного та жорстокого екшену. За створення аніме відповідає студія MAPPA – головні хітмейкери сучасності, які екранізують «Атаку титанів», «Магічну битву» та «Сагу про Вінланд». Незважаючи на вражаючий послужний список, автори зазначають, що саме «Людина-бензопила» має вивести їхню студію на новий рівень.

Впусти мене / Let the Right One In

Сезон: перший
Дата прем'єри: 9 жовтня, Showtime

«Впусти мене» — горор-роман Юн Айвіде Ліндквіст про дружбу дівчинки-вампіра та хлопчика-ізгоя. Книжку двічі екранізували — спочатку у Швеції, потім у Голлівуді. Майбутній серіал - не чергове перенесення історії на екран, а скоріше спроба зробити оновлену історію, натхненну похмурим оригіналом. На перший план виходить чоловік на ім'я Марк, батько 12-річної дівчинки, яка вже 10 років живе як вампір і ніяк не змінюється. Герой весь цей час шукає для дочки кров і навіть жертвує свою. Після довгих поневірянь вони повертаються в рідний Нью-Йорк, щоб знайти спосіб зцілення, але в спокійне життя сімейства втручаються сторонні.

Шантарам / Shantaram



Сезон: перший
Дата прем'єри: 14 жовтня Apple TV+

Одним із потенційних хітів стрімінгової платформи Apple TV+ вважався «Шантарам» — екранізація надихаючого бестселера Грегорі Девіда Робертса. Історія розповість про безіменного героя, який втікає з-під австралійської варти і вирушає в далеку Індію, там він втирається в довіру до місцевих, отримує ім'я Шантарам (тобто «мирна людина») і намагається почати життя спочатку, але все одно потрапляє у неприємності. За адаптацію відповідають сценарист «Топ Ган: Меверік» Ерік Воррен Сінгер та продюсер «Ганнібала» Стів Лайтфут. Декілька епізодів поставив Джастін Курзель («Нітрам»), а головну роль виконав Чарлі Ганнем.

Периферійні пристрої / The Peripheral

Сезон: перший
Дата прем'єри: 21 жовтня, Amazon Prime Video

Ліза Джой і Джонатан Нолан — творці «Світу Дикого Заходу» повертаються з новим науково-фантастичним серіалом. Дует спродюсував "Периферійні пристрої" - екранізацію однойменного роману Вільяма Гібсона. Серіал розповість про Флінн (Хлоя Грейс Морець) — дівчину з провінційної Америки найближчого майбутнього, яка доглядає хвору матір. Одного разу брат просить героїню підмінити його на роботі та стежити за загадковим кіберпростором через VR-пристрій. Флінн не надає значення задачі, але раптово стає свідком вбивства — тепер дівчина намагається зрозуміти, де воно сталося, у створеному на екрані світі чи реальності. «Периферійні пристрої» здаються потенційним хітом цієї осені — у разі успіху творці точно візьмуться за другу і третю частину трилогії Гібсона, що поки не вийшла.

Кабінет рідкісностей Гільєрмо дель Торо / Сabinet of Curiosities

Сезон: перший
Дата прем'єри: 25-28 жовтня, Netflix

"Кабінет рідкостей Гільєрмо дель Торо" - одна з найамбіційніших антологій останніх років. Оскароносний постановник обмежиться лише обов'язками куратора та продюсера: насамперед дель Торо надасть можливість відомим горормейкерам реалізувати власні сюжети. У проекті взяли участь Ана Лілі Амірпур, Панос Косматос, Дженніфер Кент та інші, а в окремих епізодах можна буде побачити Руперта Грінта, Ендрю Лінкольна, Ф. Мюррей Абрахам та інших. Цікаво, що Netflix знову вирішив відійти від своєї традиційної моделі релізу — «Кабінет рідкісностей Гільєрмо дель Торо» виходитиме протягом чотирьох днів, по два епізоди за раз.

Білий лотос / The White Lotus

Сезон: другий
Дата прем'єри: 30 жовтня, HBO

Лише кілька тижнів тому «Білий лотос» став головним тріумфатором серіальної премії «Еммі», де був відзначений п'ятьма статуетками у категорії міні-серіалів. Тепер проект стане антологією — майбутні епізоди розкажуть історію, яка не пов'язана з першим сезоном. Дія переміститься в одну з філій однойменного курорту на Сицилії - туди приїжджає героїня Дженніфер Кулідж. Подробиць сюжету немає, проте можна оцінити список зірок: у другому сезоні зіграють Обрі Плаза, Тео Джеймс, Майкл Імперіолі. Усі сім епізодів поставив та написав Майк Вайт.

Сподіваємося, вам сподобалася наша добірка.


Читати також