Як та де цікаво провести час у Києві?

цікаво провести час у Києві

Київ, як сучасне європейське місто, пропонує багато атракцій: від дивовижної архітектури до цікавої історії та яскравої атмосфери. Однак не лише іноземні туристи, а навіть місцеві жителі дуже часто не знають куди піти в Києві, щоб добре провести час. Тому слід озброїтись переліком вартих уваги локацій, який ми представимо нижче.

Київ для кожного

Для тих, хто не любить заздалегідь планувати маршрути своїх прогулянок, Київ – однозначно вдале місто для спонтанного відпочинку, яке здивує дивовижною випадковою архітектурою, великою колекцією церков, різноманіттям чудових кафе і творами вуличного мистецтва. А якщо ви не знаєте, куди піти з дівчиною в Києві, варто пройтись хоча б одним із наступних маршрутів:

  • Музей Ханенків – Старовинна вулиця Терещенківська, 13Прем’єр Палац.
  • Фонтан біля Золотих воріт – Ярославів вал Софія Київська.
  • Китаїв – Голосіївський парк – Національний музей народної архітектури та побуту України.

Закохана пара може також вдало провести цілий день на піщаних пляжах Дніпра чи в парку Шевченка, який знаходиться в самому центрі, біля головного корпусу університету.

Якщо потрібно вирішити, куди піти з дитиною в Києві, варто відвідати щось екзотичніше:

  • Дитячий майданчик «Пейзажна алея».
  • Національний палац мистецтв «Україна».
  • Київський планетарій.
  • Музей води.
  • Київський зоопарк.

У цих популярних локаціях буде цікаво не лише дітям, а й дорослим.

Київ особливий

Під час прогулянки Києвом можна натрапити на досить звичайні місця, які насправді приховують дещо особливе. Наприклад, станція метро «Арсенальна» – найглибша станція метро у світі. Її глибина становить понад 105 метрів. Щоб піднятися від платформи на вулицю потрібно скористатися двома ескалаторами і витратити близько п'яти хвилин. Назва станції походить від заводу «Арсенал», який знаходиться навпроти входу в станцію.

Пагорби Києва залишаються незмінними вже не одне століття, саме тому вони знаходяться під охороною ЮНЕСКО. Це унікальне явище, адже ландшафти нижніх частин річок Дніпро, Почайна і Глибочиця змінилися, київські пагорби залишилися на своєму місці.

А ще Київ має чимало підземель. Оскільки дренажна й каналізаційні системи міста не поєднані, під ногами у киян і туристів знаходиться ціле підземне місто. Для прикладу, можна прогулятись під Аскольдовою могилою. Насправді Київ має ще багато «секретів», які неможливо описати словами, – їх треба відчути.


Читати також