08-10-2022 Розваги 1289

Новини кіно за тиждень. 8 жовтня 2022

Новини кіно за тиждень. 8 жовтня 2022

І знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Кіану Рівз відмовився від першої ролі на телебаченні у серіалі «Диявол у Білому місті»

Диявол у Білому місті

Як повідомляє видання Variety, Кіану Рівз більше не рахується у головній ролі в серіалі «Диявол у Білому місті» від Hulu. Проект був запущений у розробку у 2019 році, а його прем'єра була спочатку призначена на серпень 2022 року. Проте актор вибув із серіалу ще до початку зйомок і зараз йому шукають заміну.

В основу сюжету ляже однойменна книга Еріка Ларсона. У центрі сюжету знаходиться архітектор-візіонер Деніел Х. Бернем, який у 1983 році відвідав Всесвітню виставку в Чикаго, де серійний вбивця Генрі Голмс скоїв звірячі вбивства від 27 до 200 осіб (точна кількість невідома).

Причини, через які Рівз залишив проект, не розкриваються. Hulu відмовився від коментарів Актор мав зіграти Бернема.

Стало відомо, коли вийде другий сезон «Добрих знамень»

Добрі знамення 2

Другий сезон фентезі-серіалу «Добрі знамення» обзавівся кадрами та зразковими термінами виходу ― Amazon повідомляє, що проект вийде влітку 2023 року. До своїх ролей повернуться зірки серіалу Майкл Шин та Девід Теннант.

Усього в адаптації роману Ніла Геймана та Тері Пратчетта буде шість епізодів. Новини про продовження шокували фанатів у 2021 році, оскільки спочатку планувалося, що це буде міні-серіал. Його прем'єра відбулася 2019-го.

Сюжет нового сезону вийде за межі оригінального твору. Азірафель і Кроулі повернулися до свого життя в лондонському районі Сохо, але тут вони одержують несподівані звістки і змушені розгадати ще одну загадку.

Шоураннером став Дуглас Макіннон, він є і режисером, а Ніл Гейман числиться в продюсерах.

Вийшов трейлер драми «Дамба» з Дженніфер Лоуренс

Студія A24 та стрім-сервіс Apple TV+ представили трейлер нового спільного проекту "Дамба" (Causeway). Головну роль у ньому виконала лауреатка Оскара Дженніфер Лоуренс.

Сюжет розповідає про дівчину Лінсі, демобілізовану після військової служби. Героїня намагається налагодити своє життя в рідному Новому Орлеані і знайомиться із самотнім механіком Джеймсом (Брайан Тайрі Генрі), з яким заводить дружбу.

Стрічка є режисерським дебютом Ліли Нойгебавер. Реліз "Дамби" на Apple TV+ відбудеться 4 листопада.

«Пінгвіну» з Коліном Фарреллом знайшли режисера

Пінгвін

Сольний серіал про Пінгвіна з Коліном Фарреллом знайшов режисера. Біля керма спін-офу стане постановник «Мейр з Істтауна» Крейг Зобел. Про це повідомляє портал DiscussingFilm.

"Пінгвін" розповість про становлення кримінального боса Освальда Кобблпота. Фаррелл вперше приміряв на себе образ лиходія в Бетмені Метта Рівза.

HBO Max планує розпочати зйомки «Пінгвіна» на початку 2023 року. Шоураннеркою та сценаристкою «Пінгвіна» виступає Лорен ЛеФранк («Агенти Щ.И.Т.»). Рівз призначений виконавчим продюсером шоу.

Точна кількість серій під керівництвом Зобела не уточнюється.

HBO Max випустить сольний серіал про Велму зі «Скубі-Ду!»

Стрім-сервіс HBO Max розкрив подробиці майбутнього анімаційного шоу "Велма". У центрі сюжету опиниться Велма Дінклі з анімаційної франшизи «Скубі-Ду!».

"Велмі" присвоєно "дорослий" рейтинг R (заборонено дітям до 18 років). Загалом у першому сезоні заплановано десять серій, які розкажуть про яскраве минуле та походження Велми. Серіал імовірно вийде на стрімінгу у 2023 році. HBO Max також опублікував дебютний тизер шоу.

Французькі актриси обстригли волосся на знак солідарності з іранськими жінками

Понад 50 французьких акторок, художниць та знаменитостей підтримали протестний рух в Ірані та обстригли волосся на камеру. В акції взяли участь Маріон Котійяр, Жюльєт Бінош, Ізабель Юппер, Шарлотта Генсбур, Ізабель Аджані та ін.

Ролик став доступним в Інтернеті. 13 вересня в Ірані померла студентка Махса Аміні після затримання поліцією. Співробітники поліції звинуватили дівчину у неправильному носінні хіджабу. Офіційна версія свідчить, що смерть Махси настала внаслідок серцевого нападу. Родичі вважають, що дівчина померла після побиття.

Смерть Махси спровокувала масштабні акції протесту по всьому Ірану. Людей розганяли сльозогінним газом та вогнепальною зброєю, відключали їм доступ до Інтернету та ін. Жінок країни підтримали і багато голлівудських зірок, включаючи Анджеліну Джолі, Дженніфер Еністон та ін.

Втйшов трейлер драми «Диво» з Флоренс П'ю

Netflix випустив дебютний трейлер фільму «Диво» чилійського режисера Себастьяна Леліо. Головну роль у ньому виконала номінантка на Оскар Флоренс П'ю.

Сюжет заснований на однойменному романі Емми Доног'ю («Кімната»). Дія відбувається у 1862 році. Ліб Райт, медсестра з Лондона, вирушає до ірландського села, де вся увага громадськості прикута до 11-річної дівчинки. Та нічого не їсть протягом кількох місяців, але почувається при цьому добре. Або починає власне розслідування, щоб зрозуміти: диво це чи маніпуляції оточуючих?

Доног'ю також адаптувала сценарій картини. Світова прем'єра відбулася на кінофестивалі у Телльюрайді. Критики оцінили фільм позитивно: 81% на Rotten Tomatoes, 72/100 балів на Metacritic.

Реліз «Дива» на Netflix відбудеться 16 листопада.

Вийшов новий трейлер трагікомедії «Банши Інішерина»

Студія Searchlight поділилася другим офіційним трейлером фільму «Банши Інішерина» Мартіна МакДони. Його прем'єра у закордонних кінотеатрах запланована на кінець жовтня.

Дія стрічки відбувається на віддаленому ірландському острові у розпал Громадянської війни. Двоє найкращих друзів Патрік (Колін Фаррелл) та Колм (Брендан Глісон) раптово перестають спілкуватися. Це призводить до комічних, а часом і суворих ситуацій, які назавжди змінюють звичний уклад.

У фільмі також знімалися Баррі Кеоган та Керрі Кондон. Проект вперше возз'єднав МакДону з Фарреллом та Глісоном після зйомок «Залягти на дно в Брю́ґґе». За роль у фільмі Фаррелл здобув Кубок Вольпі Венеційського кінофестивалю-2022.


Читати також