13-10-2022 Розваги 1852

Головні фантастичні фільми, які вийдуть у 2023 році

Кращі фантастичні фільми 2023 року

Наукова фантастика — єдиний жанр сучасного кінематографа, який у тій чи іншій формі намагається розкрити майбутні перспективи. І якщо «Дюна» передбачає людству епічні битви за долі планет, то нова частина «Трансформерів» безперечно натякає на те, що кіновсесвіт, створений колись Майклом Бейем, житиме вічно.

Дюна 2 / Dune: Part Two

Dune: Part Two

Перша частина «Дюни» Дені Вільнева стала справжнім натхненням для одних та жахливим розчаруванням для інших. Але усі глядачі зійшлися на тому, що фільм закінчився на півслові і явно вимагає продовження. На щастя, касові збори "Дюни" дозволили продюсерам дати сиквелу "зелене світло". Наступна картина зосередиться на долі Пола Атрейдеса (Тімоті Шаламе), а також його взаєминах з Чані (Зендея). Крім того, у другій «Дюні» очікується поява нових, знакових для літературного першоджерела персонажів, таких як принцеса Ірулан Корріно (Флоренс П'ю), Шаддам IV (Крістофер Вокен), Фейд-Раута Гарконнен (Остін Батлер). Ну і, звичайно, яка ж «Дюна» без гігантських черв'яків. Залишається лише сподіватися, що новий проект Вільнева зможе додати до історії динаміки та фантастичного екшену.

Вартові галактики 3 / Guardians of the Galaxy Vol. 3

Вартові галактики 3

Найавантюрніший марвелівський блокбастер вимушено переїхав на два роки вперед — а все через скандальне звільнення Джеймса Ганна з посади режисера картини. Нагадаємо, що в 2019 році в Мережі спливли старі твіти Ганна з не найетичнішими жартами, які «змусили» босів «Дісней» відмовитися від подальшої співпраці з кінематографістом, щоб уникнути скандалу. У результаті Ганн отримав роботу у Warner Bros. - Кіностудія запропонувала йому зняти новий «Загін самогубців». Найцікавіше, що коли пристрасті вляглися, Ганна таки повернули назад до «Дісней», тільки ось роботу над триквелом «Вартових Галактики» довелося відкласти на невизначений термін, оскільки режисер уже був зайнятий в іншому проекті. Як очікується, сюжет майбутнього фільму розгорнеться одразу після подій «Месники: Фінал». Пітер Куїлл (Кріс Пратт), який страждає через втрату Гомори (Зої Салдана), готується до виконання важливої ​​місії вселенського масштабу. 

Трансформери: Час Звіроботів / Transformers: Rise of the Beasts

Трансформери: Час Звіроботів

"Трансформери: Час Звіроботів" - сьомий фільм кіновселених трансформерів. За словами авторів, сюжет картини сконцентрується на персонажі Оптімуса Прайма, а дія франшизи перенесеться до Нью-Йорка початку 90-х років. Головні герої — два археологи, які випадково вступлять у конфлікт із давньою цивілізацією, що породила максималів, предаконів та терорконів. 

65

Фільм 65

Засекречений науково-фантастичний проект Скотта Бекка та Браяна Вудса, відомих переважно за хелловіновський слешер «Вони», дістанеться до великих екранів лише навесні наступного року. З невідомих причин боси Sony Pictures перенесли дату релізу з квітня 2022-го на травень 2023-го. Про сюжет картини практично нічого не відомо, проте офіційний синопсис свідчить, що головним героєм «65» стане астронавт (Адам Драйвер), який вимушено приземлиться на невідомій планеті, де зустріне щось дуже несподіване. Відомо, що виконавчим продюсером фільму став Сем Реймі, а композитором – відомий Денні Ельфман.

Поза простором / Spaceless

Spaceless

2023 також знаменує собою повернення великого і жахливого Гора Вербінські - унікального голлівудського режисера, чиї фільми можна любити або ненавидіти, але залишатися байдужим до них точно неможливо. У вузьких колах майбутній фільм вже охрестили «фільмом-легендою» — а все через те, що оригінальний сценарій Джефа Вінтара майже дванадцять років перебував у знаменитому «чорному списку». З чуток, основна проблема продакшена була в тому, що продюсери просто не розуміли, як перенести вигадану Вінтарем історію на великий екран. Свого часу до проекту придивлявся Кері Фукунага, режисер нового "Джеймса Бонда" та "Справжнього детектива", проте його бачення майбутнього фільму не влаштувало босів студії Universal. У результаті «Поза простором» перейшов до рук Вербінського, який на той момент тільки закінчив роботу над «Ліками від здоров'я». Головний герой фільму — космонавт, який приходить до тями посеред порожнього космосу. У чоловіка є буквально кілька годин для того, щоб розібратися в тому, що відбувається, і врятувати себе від смерті через нестачу повітря.

Людина-мураха та Оса: Квантоманія / Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Триквел пригод Скотта Ленга, більш відомого на ім'я Людина-мурашка, стане першим фільмом п'ятої фази кіновселенної Marvel. Найімовірніше, дія стрічки розгорнеться після подій «Месники: Фінал». Скотт Ленг і його кохана Гоуп ван Дайн (Еванджелін Ліллі), а також батьки Гоуп Генк (Майкл Дуглас) і Джанет (Мішель Пфайффер) вирушать у захоплюючу подорож Квантовим світом, який буде мати ключове значення для розвитку наскрізного сюжету. Режисером третьої частини, як і перших двох, стане Пейтон Рід.


Читати також