11-12-2022 Розваги 626

Новини музики за тиждень. 11.12.2022

Новини музики за тиждень. 11.12.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Gorillaz випустили незвичайну пісню "Skinny Ape"

Gorillaz поділилися піснею "Skinny Ape", дуже цікавою за структурою. Вона починається як заколисувальна акустична балада, потім стає більш електронною, а в кінці перетворюється на бадьорий інді-рок-трек.

Авторами композиції «Skinny Ape» виступили лідер гурту Деймон Алберн та Ґреґ Керстін, який раніше працював з Gorillaz над синглом «Cracker Island».

Пісня з'явиться в новому альбомі гурту Cracker Island, реліз якого відбудеться 24 лютого 2023 року. До нього також увійдуть раніше випущені треки Cracker Island, New Gold і Baby Queen. У записі матеріалу взяли участь Tame Impala, Bad Bunny, Бек, Стіві Нікс із Fleetwood Mac та Adele Omotayo, який виступав разом з Емі Вайнгауз.

Вийшов новий анімаційний кліп The Beatles «Here, There and Everywhere»

З'явився новий кліп The Beatles на пісню «Here, There and Everywhere» - анімаційний, яскравий і психоделічний. До нього увійшли деякі «перероблені» сцени з фільмів «A Hard Day's Night» та «Help!».

Виробництвом відео «Here, There and Everywhere» займалася англійська студія Trunk Animation. У 2018 році вони зробили інший кліп на стару пісню The Beatles – Glass Onion, а також випустили лірик-відео до «Back In The U.S.S.R.».

Лана Дель Рей випустила трек «Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd» і анонсувала новий однойменний альбом

Лана Дель Рей поділилася піснею "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd". Ця мрійлива балада – лід-сингл із нового однойменного альбому співачки, реліз якого відбудеться 10 березня 2023 року.

Продюсерами треку "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd" виступили Дрю Еріксон, Джек Антонофф, Майк Гермоса, Зак Дауес і сама Дель Рей. Еріксон вже працював з Ланою Дель Рей над альбомом Blue Banisters (2021) і композицією Watercolor Eyes. Антонофф приклав руку до двох попередніх платівок співачки – Norman F**king Rockwell (2019) та Chemtrails Over The Country Club (2021).

У записі майбутнього альбому "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd" взяли участь давній друг виконавиці Father John Misty, R&B-співак Джон Батіст, канадська реперша Томмі Джінезіс та Bleachers, група Джека Антоноффа. Останній також уточнив, що одна з пісень із платівки називається «American Wh*re» – і це одна з його улюблених спільних робіт із Дель Рей.

Трек Леді Гаги став найбільш розшукуваним у світі після роликів до шоу «Венздей» у TikTok

Офіційний Twitter-аккаунт програми для пошуку музики Shazam повідомив про те, що трек Bloody Mary у виконанні Леді Гаги є найвідомішою піснею на даний момент. Композиція з альбому Born This Way 2011 року набула популярності після того, як TikTok заполонили ролики з танцем головної героїні із серіалу «Венздей» / «Wednesday» під пісню Bloody Mary.

В оригінальній сцені Венздей Аддамс танцювала під пісню Goo Goo Muck гурту The Cramps, а несподівана популярність треку Леді Гаги пов'язана лише з флешмобом, запущеним у TikTok. Тим не менш, композиція Goo Goo Muck 1981 року так само набула «другого життя»: після виходу серіалу прослуховування пісні зросло на 5000% у Spotify, а сам трек набрав за короткий час понад 10 млн. прослуховувань.

RM із BTS зупиняє час у кліпі «Still Life»

RM, лідер BTS, випустив кліп на пісню Still Life, дует з Андерсоном Паком. У ньому музикант сідає у поїзд, після чого світ довкола нього буквально завмирає.

Режисером відео «Still Life» виступив Bang Jaeyeob, котрий працював зі Stray Kids, WayV та J-Hope, колегою RM з BTS.

Композиція "Still Life" увійшла до дебютного сольного альбому RM "Indigo", реліз якого відбувся 2 грудня. "Still Life" - другий сингл з платівки, першим синглом була випущена пісня "Wild Flower", записана разом із корейською співачкою Пак Чжі Юн. Окрім неї та Андерсона Пака, на платівці також можна почути Еріку Баду, корейських реперів Tablo та Colde та корейську рок-зірку Youjeen.

Останній концерт Led Zeppelin вийшов на YouTube

Концерт Led Zeppelin "Celebration Day", що відбувся 10 грудня 2007 року на O2 Arena у Лондоні, презентували на YouTube 10 грудня 2022-го. Вихід цього концерту присвячений 15-річчю останнього в історії виступу гурту.

Тоді Led Zeppelin возз'єдналися, щоб вшанувати пам'ять музичного продюсера Ахмета Ертегуна, який помер роком раніше. До початкових учасників групи Роберта Планта, Джиммі Пейджа і Джона Полу Джонса приєднався барабанщик Джейсон Бонем - син покійного учасника Zeppelin Джона Бонема. Зі сцени прозвучали 16 пісень, у тому числі такі хіти, як Black Dog, Dazed and Confused, Stairway to Heaven, Kashmir, Whole Lotta Love та ін.

Шоу стало першим виступом гурту з моменту їх введення до Зали слави рок-н-ролу у 1995 році і було визнано набагато вдалішим, ніж їхні попередні разові возз'єднання у 1980-х та 90-х роках.

Концерт був показаний у кінотеатрах у жовтні 2012 року як фільм «Celebration Day» і через місяць випущений на фізичних носіях.


Читати також