25-12-2022 Розваги 809

Новини музики за тиждень. 25.12.2022

Новини музики за тиждень. 25.12.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

ABBA освідчилися в коханні до The Beatles та їхнього різноманітного стилю

ABBA

ABBA розповіли, що вони багато чому навчилися у The Beatles і змінили свій стиль на різноманітніший. Про це повідомив учасник гурту Бенні Андерссон в інтерв'ю журналу Record Collector.

Цитати з Record Collector наводить видання American Songwriter. За словами Андерссона, музикантів дуже надихнуло різноманітне звучання четвірки Ліверпуля. Це спонукало ABBA розширити межі своєї творчості.

«Вони завжди дотримувалися свого стилю, набагато більше за нас. Але вони робили це так: ви чули їхню пісню, а наступний сингл був зовсім не схожий на попередній. Або на третій, четвертий чи п'ятий. А якщо у вас є "Fernando" [одна із пісень ABBA], вам потрібні треки типу "Dancing Queen" або "My Mama Said". Щоб альбом мав цінність для слухача».

Андерссон додав, що у випадку ABBA це було можливе завдяки роботі з двома вокалістками. Він нагадав, що The Beatles мала схожу ситуацію. Також як приклади гуртів з різними співаками він навів Fleetwood Mac і Eagles. На думку музиканта, це привносить у пісні та альбоми більше різноманітності.

Сіа рятує друга Санта-Клауса у продовженні кліпу «Snowman»

Сіа показала продовження кліпу Snowman. У ньому головна героїня та її друзі-сніговики готуються до Різдва та зустрічають ельфа-помічника Санта-Клауса. Дещо йде не так, і друзям доводиться рятувати ельфа - не з першої спроби, але у них все виходить.

Режисером відео "Snowman Part II" став Лайор Молхо, який зняв першу частину "Snowman". Обидва кліпи – зворушливі святкові історії про дружбу та взаємодопомогу.

Тейлор Свіфт, Ріанна та The Weeknd потрапили у шорт-лист претендентів на «Оскар»-2023 за найкращу оригінальну пісню

З'явився шорт-лист кандидатів на включення до «оскарівської» номінації «Найкраща оригінальна пісня». До нього потрапили Тейлор Свіфт, Ріанна, Леді Гага, Селена Гомес та The Weeknd.

Підсумкові списки претендентів буде оголошено 24 січня 2023 року. Сама церемонія вручення премії «Оскар»-2023 призначена на 12 березня.

Цікаво, що Тейлор Свіфт подавала заявку на «Оскар»-2023 не лише на «Найкращу пісню», а також на «Найкращий короткометражний фільм». Багато фанатів сподівалися, що 10-хвилинний кліп «All Too Well» сподобається кіноакадемікам, однак у шорт-лист короткометражок він не потрапив.

Пісенним Оскаром Тейлор Свіфт теж цікавилася давно, але жодного разу не отримала номінації. При цьому на "Золотий глобус" вона висувалась аж чотири рази: за "Safe & Sound" з "Голодних ігор", за "Sweeter Than Fiction" з музичної драми "Мрії збуваються!", за "Beautiful Ghosts" з "Котів" та за вищезгадану "Carolina". Отримати нагороду їй поки що не вдавалося – можливо, на «Золотому глобусі»-2023 їй нарешті пощастить. Церемонія має відбутися 10 січня.

Blink-182 випустять новий альбом найближчими місяцями

Вlink-182

Том ДеЛонг, вокаліст Blink-182, пообіцяв, що новий альбом гурту вийде протягом найближчих кількох місяців. Щоправда, музикант не розкрив жодних інших подробиць, включаючи назву майбутньої платівки.

Швидше за все, до нового альбому Blink-182 увійде нещодавній сингл Edging, прем'єра якого відбулася в жовтні. Тоді повідомлялося, що музиканти записують новий альбом і, швидше за все, він вийде 2023 року. Він стане їх першим за десять років релізом за участю Тома ДеЛонга. ДеЛонг залишив Blink-182 у 2015 році, тоді його замінив фронтмен Alkaline Trio Метт Скіба. З ним колектив записав два альбоми: «California» (2016) та «Nine» (2019).

Хоча точної дати виходу не повідомляється, швидше за все, платівка вийде до березня 2023 року. Саме цього місяця Blink-182 вирушать у тур. Для басиста Марка Гоппуса він особливо важливий: у 2021 році музикант вилікувався від раку кров'яних клітин, і це будуть його перші гастролі після перемоги над хворобою.

Дещо про новий альбом Blink-182 все ж таки відомо. Барабанщик Тревіс Баркер поділився у Instagram відео зі студії. На ньому можна почути уривок із пісні «Anthem, Pt.3». Це своєрідний «тріквел» до пісень «Anthem» та «Anthem Part Two» з альбомів «Enema of the State» (1999) та «Take Off Your Pants and Jacket» (2001). Якщо вірити Деніел Дженсен, техніку Баркера, нова робота групи вийшла «приголомшливою» і повинна сподобатися фанатам.

Weezer випустили "зимовий" міні-альбом "SZNZ: Winter"

Weezer представили EP "SZNZ: Winter". Як видно з назви, він присвячений зимі і навіть його реліз відбувся у день зимового сонцестояння – 21 грудня.

Автором усіх пісень з міні-альбому SZNZ: Winter виступив фронтмен Weezer Ріверс Куомо. Він також порівняв альбом із записами культового фолк-співака Елліотта Сміта і описав його як «дещо тихий, сповнений втрати та розпачу».

«SZNZ: Winter» – заключний EP у «сезонній» серії Weezer, натхненній «Чотирма порами року» Антоніо Вівальді. 20 березня музиканти випустили весняний міні-альбом "SZNZ: Spring", 21 червня - літній "SZNZ: Summer", а 22 вересня - осінній "SZNZ: Autumn". Релізи весняного та осіннього EP відбулися у дні рівнодення, а літнього та зимового – у дні сонцестояння. У кожен «сезонний» альбом увійшло по сім композицій.


Читати також