23-12-2022 Розваги 606

10 найкращих серіалів усіх часів за версією The Rolling Stone

10 найкращих серіалів усіх часів за версією The Rolling Stone

Як і у випадку з покемонами, зібрати їх практично неможливо. Мова, звичайно, про серіали, а точніше, про те, що подивитися їх усі, навіть хоча б сто найпопулярніших, завдання не з легких, якщо ви не готові покласти на це все своє життя. Журнал The Rolling stone склав найгарячішу десятку серіалів, які точно необхідно подивитися кожному.

Клан Сопрано (серіал, 1999-2007) / The Sopranos

Клан Сопрано (серіал, 1999-2007) / The Sopranos

У світі практично не залишилося людей (хіба що окрім Вонга з Marvel та Роба із «Меломанки»), які не дивилися хоча б кілька серій «Клан Сопрано». 86 епізодів про сім'ю мафіозі Тоні Сопрано наповнені життям як воно є і спритно поєднують у собі і психологічний аналіз, і жарти нижче пояса. Незважаючи на всю велику кількість сучасних серіалів, творіння Девіда Чейза все ще практично не має серйозних конкурентів в культовості.

Пуститися берега (серіал, 2008-2013) / Breaking Bad

Пуститися берега (серіал, 2008-2013) / Breaking Bad

Історія шкільного вчителя хімії Волтера Вайта свого часу прикувала до себе увагу мільйонів глядачів. Як казав сам герой, основна мета хімії – вивчення змін. Так увесь світ став свідком трансформації людини з однієї якості в іншу, з попутним створенням ланцюжків та з'єднань, розпадів та руйнувань. Чи це було послідовним перетворенням людини на монстра чи навпаки, тут уже кожен відповість для себе сам, але те, що протягом усіх шести сезонів від подорожі героя не відірватися, це факт.

Сайнфелд (серіал, 1989-1998) / Seinfeld

Сайнфелд (серіал, 1989-1998) / Seinfeld

У четвертому сезоні комік Джеррі Сайнфелд та його найкращий друг Джордж Костанза розробляють ситком, заснований на житті першого. І тоді Джордж каже, що це буде "шоу ні про що". Так і сам "Сайнфелд" є феноменальним комедійним шоу ні про що (але при цьому про все). Бездоганний у своїй простоті і сюжеті і нескінченно цитований на всі часи – без «Сайнфелда» у цій добірці точно не обійтися.

Погань (серіал, 2016-2019) / Fleabag

Погань (серіал, 2016-2019) / Fleabag

Все почалося з комедійної п'єси, що переросла в культурний феномен: британка Фібі Воллер-Брідж сама написала і зіграла головну роль у серіалі «Погань», який навіть після фіналу продовжує користуватися шаленою популярністю у глядачів, доказом чого служать нескінченні едіти в Тікста. Сюжет, можливо, здається простим: розгублена героїня тужить за найкращою подругою, намагається налагодити стосунки з сестрою і врятувати кафе, що вмирає, від банкрутства, а до всього іншого закохується в католицького священика. Але на телебаченні складно знайти персонажа настільки харизматичного та знайомого. Флібег приймає удари долі, іронічно жартуючи і підморгуючи глядачеві крізь пробиту четверту стіну, до кінця другого сезону з нею неможливо не зріднитися.

Спадкоємці (серіал, 2018-...) / Succession

Спадкоємці (серіал, 2018-...) / Succession

Без гарного сценарію та грамотних діалогів далеко не поїдеш, яким би великим не був у серіалу бюджет (згадаємо тут «Дім дракона»). Мабуть, саме тому «Спадкоємці» вже не один сезон тримаються в ефірі і продовжують безжально квитатися із суперниками на головних ТБ-преміях. Хоч би якими неприємними і дивними здавалися вчинки головних героїв, зрештою персонажі прописані так, що їх неможливо не зрозуміти і не прийняти. А окрім іншого, серіал майстерно викриває стан сучасних медіа та їх вплив на наш світ.

Твін Пікс (серіал, 1990-1991) / Twin Peaks

Твін Пікс (серіал, 1990-1991) / Twin Peaks

Девід Лінч – не той, ким здається. "Твін Пікс" - не те, чим здається. За всіма нами стежить Боб, у червоній кімнаті танцює карлик, а каву та вишневий пиріг ні на що не проміняєш. Проект Девіда Лінча, як, втім, і вся його творчість, спритно вводить в оману - до якогось моменту ти впевнений, що тобі він абсолютно зрозумілий, але потім доводиться відключити свідомість і поринути у картинки з несвідомого. Так і «Твін Пікс» починався як детективна історія з нальотом мильної опери, а вилився в чорно-білий ядерний вибух, який ніхто й ніколи не зможе осягнути на 100%.

Гра престолів (серіал, 2011-2019) / Game of Thrones

Гра престолів (серіал, 2011-2019) / Game of Thrones

Незважаючи на спірну кінцівку, що так сильно не полюбилася фанатам, «Гра престолів» об'єднала біля екранів глядачів усіх гендерів, віків і культур. Здавалося б, серіал про феодалів і васалів з ухилом на жорстке фентезі розрахований на вузьку аудиторію, але не тут-то було. Серіал викликав ажіотаж навіть не великою кількістю раптових шокуючих смертей і поворотів сюжету, а своєю різноманітністю цікавих персонажів, за якими хочеться слідувати хоч у лігво драконів, хоч за стіну, хоч у битву з білими ходоками.

Загублені (серіал, 2004-2010) / Lost

Загублені (серіал, 2004-2010) / Lost

Коли серіал «Загублені» тільки почав виходити, він одразу взявся ставити багато запитань, змушуючи глядачів з нетерпінням чекати на наступну серію, щоб дізнатися відповіді. Згодом питань ставало дедалі більше, але на острові, куди потрапили герої після аварії літака, стало з'являтися дедалі більше дивного та небезпечного: бункери, чорний дим, полярні ведмеді, підводні човни та інші сюрпризи. Чи збиралися творці проекту дати всі відповіді, тільки їм відомо. Але, незважаючи на всю заплутаність і безладдя, «Загублені» став культом і спонукає однією своєю згадкою мимоволі вигукувати: «Воооолт!»

Друзі (серіал, 1994-2004) / Friends

Друзі (серіал, 1994-2004) / Friends

Буває, що обставини змінюються несподіваним чином, завдяки чому і народжується успіх. У створенні «Друзів» було дуже багато «а якби», які могли б перешкодити його хітовості, але в результаті ми отримали те, що отримали. А саме магічну хімію між шістьма акторами, ідеальні пропорції гумору, душевності та дотепності, які забезпечили серіалу такий теплий прийом у публіки, яка продовжує переглядати його через 30 років.

Зоряний шлях (серіал, 1966-1969) / Star Trek: The Original Series

Зоряний шлях (серіал, 1966-1969) / Star Trek: The Original Series

Космос. Останній рубіж. Це подорож зорельоту «Ентерпрайз», що триває протягом 79 серій, а також десятків фільмів, спін-оффів, мультсеріалів та ще кількох серіалів. Ні, йдеться не про програму «Круте піке» з «Каламбура», а про всесвіт «Зоряного шляху». Цифри говорять самі за себе ― «Стартрек» був і залишається найдовшим науково-фантастичним серіалом в історії (нехай простить нас «Доктор Хто»), який досі продовжує активне життя у сиквелах та перезапусках.


Читати також