BÀLLI представляє ЕР Нова радість стала: ловить щедрівки та колядки у ритмах disco та funky-music

BÀLLI представляє ЕР Нова радість стала

Зимовий період є особливим для української культури. Саме цій порі присвячена низка обрядових пісень, які є не тільки частиною нашої свідомості, а й органічно вплітаються сьогодні в сучасну музику.

Українська етніка активно розвивається серед виконавців електронної музики та хіп-хопу. Проте універсальна мелодика наших пращурів гармонійно підходить для переосмислення традиційних пісень у таких стилях, як disco та funky-music. Саме це унікальне бачення нашої пісенної спадщини представляє модний український проєкт BÀLLI, який презентує на Святки свій новий ЕР під назвою “Нова радість стала”.

Альбом складається з трьох пісень, які представлені у вигляді традиційних народних щедрівок та колядок, спродюсованих у класичних танцювальних жанрах: “Це мав бути повноформатний альбом, бо загалом ми з командою зробили 10 треків. Але через постійні труднощі (відключення світла, проблеми з доступом до Інтернету та навіть через відсутність опалення) наші плани довелося скорегувати. Поки що, нам вдалося підготувати якісний матеріал на міні-альбом. Вже для наступного святкового сезону, який, певно, буде переможним, ми з командою підготуємо другу частину збірки”, — розповідає Ліза, фронтвумен проєкту BÀLLI.


Читати також