Три головні переваги використання технологій у класі

переваги використання технологій у класі

Використання технологій в освіті стає все більш популярним, оскільки навчальні заклади прагнуть забезпечити найкращу освіту для своїх учнів. У цій статті мова піде про те, як це допомагає покращити якість освіти.

За досить короткий час такі дивовижні інновації, як iPad, ноутбуки та смартфони, відкрили новий світ інформації для учнів різного віку. Адаптація до цієї захоплюючої нової реальності може бути складною як для вчителів, так і для студентів. Але для тих, хто приймає його, переваги практично безмежні.

Давайте розглянемо найбільші переваги технологій у класі, їх потужний вплив на мотивацію учнів.

Перевага № 1: робить учнів більш залученими та допомагає їм засвоювати інформацію

Не дивно, що дослідження показують, що зацікавлені студенти запам’ятовують більше того, чого вони навчилися. Це так само правильно як для початкового класу, так і для лекційної аудиторії. Показовим прикладом є шестирічне дослідження студентів Рочестерського технологічного інституту в штаті Нью-Йорк. Щоб зменшити кількість студентів, які не склали або покинули інженерно-технологічну програму закладу, у навчальний процес було введено більше технологій. Приголомшливі 90% залучених студентів сказали, що технології допомагають навчанню та утриманню.

Перевага № 2: заохочує співпрацю

Серед багатьох переваг використання технологій у класі є те, що вони сприяють спільній роботі. Через мережу Інтернет можна ділитися ідеями та думками так само легко, як і ділитися різними файлами та зображеннями.

Перевага № 3: миттєвий зворотний зв’язок для вчителів

Обмін інформацією може бути двостороннім інтерактивним процесом. З одного боку, вчителі можуть писати оцінки або надавати аудіо- чи візуальні файли щодо виступів учнів безпосередньо їм. З іншого боку, студенти можуть обговорювати питання або проблеми безпосередньо з викладачем у подібний спосіб.

Іншими словами, вчителі та учні можуть будь-коли переглянути зміст цих повідомлень, щоб оновити в пам’яті. Загалом, цикл зворотного зв’язку покращується та прискорюється завдяки перевагам технології. Це робить процес таким значущим і продуктивним.

Гарним прикладом використання нових технологій у навчанні є додаток AR_Book, який був створенний для того, щоб покращити ефективність уроку. Він дає можливість точно виявити, де увага учнів була направлена на навчальний процес, а де їх цікавість знизилась.

Дізнатись більше можна на сайті: arbook.info


Читати також