Керамічна плитка: що про неї варто знати?

Керамічна плитка

Керамічна плитка є одним із найпопулярніших оздоблювальних матеріалів, які використовуються переважно на кухні та у ванній кімнаті. Її популярність обумовлена несамперед винятковою стійкістю до механічних пошкоджень і шкідливого впливу зовнішніх факторів. Плитку легко підтримувати в чистоті, що особливо важливо у ванній кімнаті та на кухні.

Вибір плитки на сайті https://abcceramica.com.ua/ua/keramicheskaya-plitka/ дійсно величезний. В асортименті інтернет-магазину ABCCeramica є як легка й тонка керамічна плитка для стін, так і значно товстіша великоформатна плитка під мармур для підлоги. Цей вид оздоблювального матеріалу дає широкі можливості облаштування інтер’єрів завдяки наявності різноманітних кольорів і фактур, а також можливості укладання плитки різними способами.

Поради щодо вибору плитки для ванної кімнати

  • По-перше, плитка для ванної кімнати має легко підтримуватися в чистоті, адже саме у ванній кімнаті ми найбільше дбаємо про гігієну. Хорошим варіантом є великоформатний керамограніт під мармур.
  • По-друге, плитку слід підбирати відповідно до форми та розміру ванної кімнати. Для маленьких приміщень варто вибирати плитку світлих тонів, яка оптично збільшує інтер’єр, додаючи кілька додаткових сантиметрів. Якщо ванна кімната має більшу площу, можна вибрати плитку темніших кольорів, які зараз дуже модні.
  • При виборі плитки для ванної також варто звернути увагу на її фактуру. Протиковзка плитка – це найкраще й, безперечно, найбезпечніше рішення. Хоча глянцева плитка дуже елегантна і стильна, вона може бути дуже слизькою. До того ж вона не дуже стійка до подряпин. Матова плитка набагато стійкіша, її також легше підтримувати в чистоті.

Плитка для підлоги

У випадку з плиткою для підлоги найважливішим параметром є, звичайно ж, її довговічність. Цей параметр залежить насамперед від матеріалу, з якого вона виготовлена. Найбільш довговічною, безумовно, є керамогранітна плитка під мармур. Також важливу роль відіграє клас стирання. Чим вища ступінь стирання, тим стійкіша плитка. Тож якщо ви шукаєте плитку для кухні чи коридору, варто зупинити свій вибір на виробах з високим класом стирання, що забезпечить тривалий термін служби та тривалий час збереження гарного зовнішнього вигляду підлоги. Саме таку плитку можна замовити на сайті abcceramica.com.ua. 

Для якого типу приміщення підійде плитка під дерево?

Плитка під дерево – ідеальне рішення практично для будь-якого приміщення. Вона сподобається всім, хто полюбляє дерев’яні підлоги, але не хоче віддавати перевагу натуральній деревині через складність догляду та обслуговування. Дерев’яну підлогу, наприклад у ванній кімнаті, буде дуже складно підтримувати в ідеальному стані, а ось плитка під дерево – ідеальний вибір.

Цей же принцип діє практично для кожної кімнати, включаючи кухню, коридор або хол. Якісна плитка під дерево дуже схожа на справжню деревину, при цьому вона зберігає довговічність і міцність кераміки. Така плитка ідеально поєднується з різними стилями. Вибираючи плитку під дерево, варто пам’ятати про гармонізацію її відтінку з колірною гамою всього інтер’єру.


Читати також