Види заклепок: якими вони бувають і для чого потрібні?

Види заклепок

Якщо у вас немає можливості організувати різьбове з’єднання, варто купити заклепки — у Львові їх пропонує гуртом компанія «Дінмарк». Вони міцно скріплять різні поверхні між собою. Ці деталі дуже прості у виробництві та зручні у використанні. Ви можете застосовувати їх навіть в умовах одностороннього доступу до будівельних конструкцій та елементів складних агрегатів. Розповідаємо про основні види заклепок і їх призначення. 

Класичні — під молоток

Одноразові вироби. Використовуються для кріплення деталей, які не призначені для демонтажу, розбирання та обслуговування. Забиваються в отвір звичайним молотком — не потребують використання спеціалізованих інструментів. Єдиний мінус — обов’язково потребують доступу з двох сторін. Така продукція широко застосовується у будівництві — в тому числі у фасадних і облицювальних роботах. Вона також буде корисною для кріплення металевих листів до рам та каркасів. 

Витяжні

Можуть монтуватися за умови одностороннього доступу. Для їх використання потрібен прес-молоток — ручний, електричний чи пневматичний. Цей інструмент деформує заклепку, в результаті чого вона формує опорну поверхню з іншого боку деталі. Фланець розширюється під час зворотного ходу, забезпечуючи міцну фіксацію. Витяжні заклепки — одні з найбільш поширених виробів такого типу. Їх застосовують майже у всіх сферах будівництва та промисловості. Вони підходять для кріплення навіть м’яких, чутливих та нестабільних матеріалів. 

Заставні

За конструкцією схожі на витяжні, але мають всередині порожнину, яка містить пуансон. Це стрижень з м’якого металу:

  • алюмінію;
  • міді;
  • латуні;
  • низьковуглецевої сталі. 

Заставні заклепки монтують за допомогою електричного чи пневматичного прес-молотка. Удар по пуансону деформує стрижень, формуючи головку у важко досяжному місці. Це дозволяє працювати з потовщеними матеріалами, наприклад, з утеплювачами для будівельних конструкцій. 

Різьбові

Ззовні нагадують інші види заклепок, але всередині мають різьбу. Виконують функції подовжених гайок. Дозволяють скріплювати різні поверхні болтами, шпильками та іншими подібними виробами. Підходять для роботи з нестабільними матеріалами, в яких неможливо організувати різьбові з’єднання іншими способом. Часто зустрічаються у виробництві морських та річкових кораблів — у тому числі в обладнанні зовнішньої обшивки судна. Можуть мати головки різної форми — напівкруглі, пласкі та приховані. 

Де купити заклепки в Україні гуртом?

Компанія «Дінмарк» пропонує широкий асортимент кріпильних матеріалів, які відповідають українським, європейським і міжнародним стандартом. Це надійний постачальник компонентів для будівництва і виробничої діяльності. В його каталозі ви знайдете різні види заклепок, гайок, болті, шпильок та інших деталей.  

Читати також


up