10 цікавих ігор для дитини, якщо в неї є ляльковий будиночок

10 цікавих ігор для дитини, якщо в неї є ляльковий будиночок

Ляльковий будиночок – це чудова гра для дівчат чи хлопчиків, яка дозволяє їм розширити свою уяву та відтворити різні життєві ситуації. Якщо у вашої дитини є ляльковий будиночок, тоді пропонуємо десять цікавих ігор, які допоможуть розвивати її творчість і фантазію. А якщо ще немає, наш перелік ігор допоможе прийняти рішення: чи потрібно його купувати.

10 ігор з ляльковими будиночками: користь та розвага

Насправді хатки для ляльок – це не тільки цікава іграшка сама по собі, а й величезний простір для фантазії та різноманітних ігор. Наприклад:

  1. «Модний будинок». Дитина може вдягати своїх ляльок в різні моделі одягу й організовувати показ мод. Ви можете додатково допомогти дитині створити подіум і підібрати вдалі образи або зробити одяг із незвичайних матеріалів, як-от паперу, пакету або навіть капустяного листя.
  2. «Кафе». У грі можна придумати навіть меню та намалювати його разом з дитиною, а для страв підібрати дрібну їжу: помідори черрі, ягоди, насіння та ін.
  3. «Ляльковий театр». Дитина може створити власний театр та виступати зі своїми ляльками. Обов'язково потрібно буде допомогти дитині з такою ідеєю. Ляльки можна як купити, так і створити власноруч.
  4. «Лікарня». Одна з найулюбленіших дитячих ігор. Можна робити лялькам огляд і лікування, щоб вони «почувалися» краще. А будиночок перетворити на поліклініку – з реєстратурою та оглядовими кабінетами.
    (Важливо! Так можна допомогти дитині побороти страх лікарів або лікарні в цілому.)
  5. «Бібліотека». Допоможіть дитині створити мініатюрні книжечки з паперу та влаштувати виставку книжок. Поясніть, що таке формуляр і як правильно видавати книжки та їх повертати. Така гра може викликати неабиякий інтерес дитини до читання.
  6. «Школа». Якщо зробити з сірникових коробочок парти, а з аркуша паперу або магнітної дошки для малювання класну дошку, лялька може стати вчителькою, а невеликі фігурки – учнями. Така гра заохочує до навчання та навіть може підготувати малечу до школи.
  7. «Спортивний клуб». Якщо пошити лялькам спортивний одяг, простелити килимки у кімнатах будинку та придумати, з чого зробити спортивний інвентар, лялькова хатка легко може стати фітнес-клубом і зацікавити дитину спортом.
  8. «Магазин». Дитина може створити власний магазин та зіграти у продавця. А ось товари можуть бути будь-якими. Касовий апарат можна зробити з підручних засобів, а гроші – дрібні монетки або купюри з економічної настільної гри.
  9. «Сімейний будинок». Дитина може перетворити ляльковий будинок на власний сімейний будинок та придумати різні історії про життя ляльок у ньому.
  10. «Казковий світ». Будиночок можна задекорувати під будь-яку казку та відтворити у ньому сценарій за книгою або придумати власний хід подій.

Ось бачите, ляльковий будиночок – не просто декор для дитячої кімнати, а корисна база для багатьох цікавих та розвиваючих ігор. Тож купувати чи ні – вибір очевидний.

Читати також


up