11-06-2023 Розваги 576

Новини кіно за тиждень. 11 червня 2023

Новини кіно за тиждень. 11 червня 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Автори «Супербрати Маріо» готують мультфільм про Флінстоунів

Флінстоуни

Режисери анімаційного хіта «Брати Супер Маріо в кіно» Аарон Хорват та Майкл Єленік збираються адаптувати ще одну класичну історію – мультсеріал «Флінстоуни».

Повнометражний проект називатиметься «Знайомтеся, Флінстоуни» і розповість про зародження доісторичної родини. Інформацією про розробку поділився глава підрозділу Warner Bros Pictures Animation Білл Дамашке. Точна дата релізу не повідомляється.

Оригінальні «Флінстоуни» виходили у 1960-х роках. Також широко відома ігрова кіноверсія із Джоном Гудманом. Цього року було оголошено про створення телевізійного спін-оффа «Бідрок» з Елізабет Бенкс.

«Супербрати Маріо» вийшли у квітні і на сьогоднішній день змогли заробити у світовому прокаті 1,314 млрд доларів. Це другий касовий мультфільм в історії після «Крижаного серця 2» ($1,453 млрд).

Раян Рейнольдс та Кеннет Брана зіграють в екшн-трилері Apple

Раян Рейнольдс та Кеннет Брана

Зірка «Дедпула» Раян Рейнольдс та лауреат «Оскара» Кеннет Брана («Белфаст») попрацюють над новим фільмом «Mayday» (пер. Сигнал лиха). Екшн-трилер випустить стрім-сервіс Apple TV+.

Сюжет стрічки невідомий. Режисерами та сценаристами оригінальної історії виступлять Джонатан Ґолдштейн та Джон Френсіс Дейлі («Підземелля і дракони: Честь злодіїв»). Проект фінансує Skydance Media. Точна дата релізу невідома.

Рейнольдс зараз зайнятий на зйомках "Дедпула 3". Брана скоро з'явиться в «Опенгеймері», а восени випустить «Привиди у Венеції» за мотивами роману Агати Крісті.

Стівен Спілберг захопився серіалом «Останні з нас»

Стівен Спілберг

В інтерв'ю The Hollywood Reporter постановник «Останніх з нас» Пітер Гоар розповів про хвалебну реакцію Стівена Спілберга на третю серію шоу.

«Крейгу Мезіну, сценаристу мого та всіх інших епізодів, надійшов лист. Він їм поділився зі мною, Ніком Офферманом, Мюрреєм Бартлеттом та [оператором] Ебеном Болтером. По суті, група чоловіків середнього віку почала верещати від того, що їхній кумир дізнався, хто вони такі… Тепер він, мабуть, уже й забув», — згадує Гоар.

Третя серія першого сезону розповідає історію взаємин Білла (Офферман) та Френка (Бартлетт), які живуть у постапокаліптичній Америці. Критики та шанувальники із захопленням поставилися до емоційної складової епізоду. Другий сезон "Останніх з нас" вийде не раніше 2025 року.

З'явився трейлер серіалу "Острів Черепа"

Netflix представив розширений трейлер мультсеріалу "Острів Черепа". Проект заснований на однойменному фільмі про Кінг-Конга.

Дія сюжету розгорнеться на початку 1990-х. Група героїв терпить аварію на безлюдному острові і поступово дізнається, що це територія гігантської горили Кінг Конг та інших жахливих тварюк.

Персонажів серіалу озвучили Ніколас Канту, Мей Вітман, Даррен Барнет, Бетті Ґілпін та Бенджамін Бретт. Шоураннером та сценаристом виступив Браян Даффілд («Спонтанність», «Любов і монстри»). Усі вісім серій вийдуть на стрімінг 22 червня.

Став доступний трейлер серіалу «Спецназ: Левиця» із Зої Салданою та Ніколь Кідман

Стрім-сервіс Paramount+ опублікував дебютний тизер-трейлер шоу "Спецназ: Левиця". Гостросюжетний бойовик стартує 23 липня.

Сюжет розгорнеться довкола елітного спецзагону ЦРУ «Левиця». Оперативниця Джо (Зої Салдана) працює на пару із солдаткою батальйону морської піхоти Крус (Лейла Де Олівейра). Водночас їм доведеться запобігти найбільшому теракту з часів 11 вересня 2001 року.

У серіалі також знімалися лауреати «Оскара» Ніколь Кідман та Морган Фрімен, зірка «Карткового будинка» Майкл Келлі та ін. Автором ідеї виступив Тейлор Шерідан («Єллоустоун»).

Леа Сейду зіграє у наступному фільмі Леоса Каракса

Леа Сейду

Французька актриса Леа Сейду виконає одну з головних ролей у картині "Це не я". Режисером виступить Леос Каракс ("Корпорація "Святі мотори"", "Аннетт").

Зйомки відбуваються у ці дні, реліз намічено на 2024 рік. Партнерами Сейду стануть Дені Лаван («Погана кров») і сам Каракс. Стрічка позначена як автобіографічний портрет постановника у вільному форматі та подорож його 40-річною кар'єрою.

До кінця року Сейду з'явиться у сиквелі «Дюни» та у сай-фаї «Передчуття» Бертрана Бонелло.

Вийшов трейлер фільму «Бідолахи» з Еммою Стоун

Студія Searchlight Pictures випустила офіційний трейлер «Бідолах» грецького режисера Йоргоса Лантімоса («Лобстер», «Фаворитка»). Реліз відбудеться 8 вересня.

Стрічка заснована на однойменному романі Аласдера Грея та розповідає про дівчину Беллу (Емма Стоун), яку після смерті воскресають, що призводить до неймовірних наслідків. У фільмі також знімалися Марк Руффало, Віллем Дефо, Рамі Юсеф, Джеррод Кармайкл, Маргарет Кволлі та Крістофер Ебботт.

Над сценарієм працював Тоні МакНамара («Велика»). Світова прем'єра очікується на Венеціанському кінофестивалі.

«Мати» з Дженніфер Лопес увійшла до десятки найпопулярніших фільмів Netflix

«Мати» з Дженніфер Лопес

Бойовик «Мати» з Дженніфер Лопес зміг увійти до топ-10 популярних стрічок в історії стрім-сервісу Netflix.

За місяць з моменту виходу фільм було переглянуто 229,3 млн. годин. Це дозволило «Матері» обійти мелодраму «Пурпурові серця» (228,7 млн.) і повністю витіснити зі списку гангстерський епік «Ірландець» Мартіна Скорсезе (214,6 млн.).

«Мати» розповідає про колишню найманку (Лопес), яка має врятувати свою дочку від могутнього супротивника. У картині також знімалися Джозеф Файнс, Гаель Гарсіа Берналь та Пол Рейсі.

Автор «Чорного дзеркала» розкритикував серію, написану нейромережею

Чарлі Брукер

Автор серіалу "Чорне дзеркало" Чарлі Брукер розповів про спроби штучного інтелекту написати сценарій одного з епізодів шоу. Результат розчарував неоригінальністю.

Згенерувати сюжет намагався чат-бот ChatGPT, згадує Брукер у розмові з Empire:

«На перший погляд читалося правдоподібно, але, придивившись, виходила повна нісенітниця. Все, що він зробив, це переглянув синопсиси всіх серій і змішав їх докупи. Копніть глибше і зрозумієте, що немає там жодної оригінальної думки».

Брукер зазначив, що після використання уникатиме стереотипів і продовжить «порушувати правила» антології. Шостий сезон "Чорного дзеркала" повернеться на Netflix 15 червня.

Вес Андерсон почне знімати новий фільм цього року

Вес Андерсон

Автор «Готелю «Ґранд Будапешт» Вес Андерсон готовий почати зйомки свого тринадцятого за рахунком проекту. Про це у розмові з порталом The Film Stage розповів його постійний оператор Роберт Йоман.

Деталі стрічки невідомі. Раніше ЗМІ повідомляли про можливу участь у картині Майкла Сірки, Джеффа Голдблюма та Бенісіо Дель Торо. Восени Андерсон презентує «Чудову історію Генрі Шугара» — екранізацію книги Роальда Даля з Бенедиктом Камбербетчем.

Новий фільм Андерсона «Місто астероїдів» нещодавно показали у Каннах.

«Місію нездійсненну 8» поставили на паузу через страйк сценаристів

Місія нездійсненна 8

Зйомки восьмої частини франшизи «Місія нездійсненна» з Томом Крузом зупинені через страйк сценаристів. Про це повідомляє Empire.

Реліз Смертельної розплати. Частина II», як і раніше, заплановано на літо 2024 року. Раніше стрічку відкладали через ковід. Режисер Крістофер МакКворрі встиг відзняти певний матеріал у Південній Африці та Арктиці. У травні камери довелося відкласти на вимогу сценаристів Гільдії (МакКворрі є співавтором тексту).

«Місія нездійсненна 7» дебютує у міжнародному прокаті 12 липня. Раніше через страйк було припинено зйомки проектів Marvel, виробництво серіалів «Дивні дива», «Емілі в Парижі» та ін.


Читати також