04.07.2023
Навчання. Освіта
eye 273

Чому навчання у Словаччині – гарна ідея?

Чому навчання у Словаччині – гарна ідея?

Молода та перспективна країна Європейського Союзу – це Словаччина. Вона має високий рівень індустріального потенціалу та активно розвивається. Ось чому багато хто з українців обирає навчання в Словаччині від компанії Slovak Education. Є можливість вступити без іспитів, записатися на мовні курси та змінити життя.

Чому Словаччина?

За актуальною статистикою, ця країна потребує великої кількості спеціалістів. Це стосується таких сфер, як економіка, технічна промисловість, інженерія. Авжеж, можна обрати й інший напрямок, але найбільше роботи саме в перелічених, тож після того, як студент отримає диплом ВНЗ, він точно зможе влаштуватися на роботу.

Освітній процес у Словаччині підтримується на європейському рівні. Мова йде про загальну болонську систему. Навчання торкається виключно того, що потрібно для розвитку країни, роботи в сучасності. Плюс викладачі завжди враховують тенденції ЄС та роблять акцент на них.

Університети надають акредитовану освітню базу. Після закінчення навчання з дипломом можна працювати не тільки у Словаччині, а й у будь-якій іншій країні Європейського Союзу. Є у ВНЗ багато партнерів, які ще під час навчання пропонують стажування, а це гарний досвід, знайомства та можливості.

Все це вказує на те, що країна намагається залучати якомога більше студентів. Головне, що освіта безкоштовна, а велика кількість університетів пропонує ще й гуртожиток поряд із закладом.

Переваги навчання за кордоном

По-перше, це безпека і стабільність, по-друге – соціалізація в європейському суспільстві. Людина швидше зрозуміє менталітет, вивчить мову й адаптується.

Можна виділити такі плюси:

  • вступ без іспитів;
  • безкоштовне навчання;
  • ефективні мовні курси;
  • приємна атмосфера;
  • схожість мови.

Якщо розглядати Словаччину з точки зору транспортного сполучення (порівняно з іншими країнами ЄС), вона максимально комфортна. Щоб дістатися туди з Західної України, треба витратити мінімум часу.

Міста зазвичай компактні, комфортні, там є все необхідне, а оскільки українців в ЄС зараз багато, адаптуватися легше.

Читати також


up