Біографія Юрія Корчинського

Біографія Юрія Корчинського

КОРЧИНСЬКИЙ Юрій Володимирович. Професор кафедри духових та ударних інструментів ЛНМА імені М. В. Лисенка, заслужений працівник культури України.

Народився 2 листопада 1960 року в м. Дрогобич Львівської області в родині працівників культури.

Навчався в загальноосвітній школі № 1, а згодом в Дрогобицькому музичному училищі (зараз музичний коледж ім. В. Барвінського). З 1979 по 1984 навчався у Львівській Державній консерваторії ім. М. Лисенка. З 1980 року працював в оркестрі Львівської філармонії, як артист оркестру (кларнет). З 1984 року був призваний на службу в армію, у 1986 р. був демобілізований і повернувся у філармонію. У 1988 році був запрошений на викладацьку роботу у консерваторію, на кафедру духових та ударних інструментів. Викладацьку роботу став поєднувати з основною роботою у симфонічному оркестрі на посаді соліста оркестру. У 1998 став заступником директора філармонії по концертно — гастрольній діяльності, поєднуючи з роботою в оркестрі та консерваторії. В 2001 році був переведений на посаду першого заступника начальника Управління культури ЛОДА. І надалі продовжував виконавську та педагогічну діяльність.

В 2013 році перейшов на основне місце праці в ЛНМА ім. М. Лисенка, де працює до сьогодні.

На роботі в Управлінні культури був організатором Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, фестивалів, звітів області, святкувань пам’ятних дат та ювілеїв. Зокрема, Міжнародних конкурсів(Selmer), конкурсів Д. Біди, С. Ганича, Альтистів, Золотий Контрабас, вокалістів, скрипалів, віолончелістів. А також фестивалі “Віртуози”,”КОНТРАСТИ’’давньої музики,’’Золотий Лев”, ”Оксамитна Куртина”, ’’Бойківські фестини” і багато інших.

Організовував проведення урочистостей з нагоди ювілеїв визначних постатей, зокрема, Т. Шевченка, І. Франка, Р. Шухевича, С. Бандери, Є. Коновальця, О. Ольжича, Б. І. Антонича, М. Грушевського, С. Людкевича, М. Колесси, А. Кос-Анатольського та інших…

За роки педагогічної діяльності випустив понад 50 високопрофесійних фахівців, які працюють у відомих оркестрах Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини, Хорватії, Японії та України, а також працюють як педагоги. Серед них є Лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів.


Читати також