Як грати в CSGO? Посібник для початківців у Counter-Strike

Як грати в CSGO? Посібник для початківців у Counter-Strike

CSGO — непроста гра для освоєння, особливо це стосується гравців, які звикли до Call of Duty, Fortnite або Battlefield. У Counter-Strike: Global Offensive потрібно набагато краще контролювати віддачу, для чого знадобляться багатогодинні тренування. Ми розповімо, що найважливіше під час гри в CSGO і як краще грати та стріляти.

Правильне обладнання

У CSGO має значення практично все: рух, знання карти, правильна реакція на динамічну зміну ситуації, спілкування з іншими гравцями та навіть налаштування миші. Детально про це можна прочитати на сайті profilerr.net/pl.

Перше, з чого вам слід почати свою пригоду з CSGO, це переконатися, що ваш комп’ютер може впоратися із завданням й запропонувати належну плинність зображення. Ви запитаєте: але чому? Хіба це не гра, яка працюватиме навіть на старому комп’ютері? Так, але для того, щоб CSGO дійсно приносив задоволення від гри рекомендовано мінімум 60, а краще 100-150+ кадрів на секунду.

Для ефективної гри в CSGO в першу чергу знадобляться:

  • потужний процесор,
  • відеокарта, яка дозволить вам встановити більшу деталізацію,
  • монітор (бажано 144 Гц +),
  • пристойна мишка й клавіатура.

В іграх такого типу найкраще поводять себе легкі миші й механічні клавіатури з лінійними перемикачами, які забезпечують швидкий відгук. Гарне обладнання може покращити вашу гру або принаймні зробити її більш приємною.

Налаштування гри

Коли ви почнете гру, перейдіть до налаштувань і налаштуйте:

  • Приціл – щоб він не закривав надто велику частину екрана. Наприклад, можна використовувати маленьку червону крапку.
  • DPI та чутливість миші – встановіть відповідну вам роздільну здатність. Чим вона нижче, тим менше швидкість курсора. Цей параметр необхідно вибирати відповідно до чутливості, і до роздільної здатності ігрового зображення. Як правило, гравці CSGO використовують DPI в діапазоні 400-1600. Також вимкніть будь-які прискорювачі для миші.

Не радимо використовувати високі значення DPI (максимум 1600, і при більшій роздільній здатності) та чутливість (залежить від роздільної здатності миші та гри). Це ускладнить влучне прицілювання, а значить ваші постріли частіше будуть удачею, ніж майстерністю.

З іншого боку, не перестарайтеся. Наприклад, занадто низька роздільна здатність і чутливість призведуть до того, що ви надто швидко розвернетесь до опонента. Ми не будемо рекомендувати вам жодні налаштування, тому що ви повинні вибрати їх самостійно. Головне – правильний баланс. Однак ми рекомендуємо навчитися грати з меншими значеннями DPI та чутливості. Через деякий час ви побачите ефект – прицілюватися й стріляти в супротивника стане набагато легше, тому що хрестик прицілу не буде літати як божевільний.


Читати також