20-08-2023 Розваги 1193

Новини музики за тиждень. 19 серпня 2023

Новини музики за тиждень. 19 серпня 2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Хьонджін із Stray Kids випустив сольний трек «Contradicting»

Хьонджін, учасник Stray Kids, поділився сольною піснею «Contradicting». У цій емоційній композиції музикант говорить про розбите серце та суперечливі почуття, які приходять після розриву.

Текст "Contradicting" Хьонджін написав самостійно, а музику написав разом з Бан Чаном, його колегою по групі Stray Kids. Прем'єра пісні відбулася у рамках проекту SKZ-Record, де учасники Stray Kids викладають сольні треки у Мережу. Це вже другий трек Хьонджіна, випущений у SKZ-Record: 2022-го він представив композицію «Ice. Cream», також написану у співавторстві з Бан Чаном.

Нова пісня Хьонджіна вже увійшла до топ трендів YouTube і набрала майже 1 млн переглядів – і це при тому, що вона не має кліпу. У коментарях фанати хвалять вокал артиста та заспокійливу атмосферу «Contradicting».

У червні Stray Kids випустили альбом "5-Star", який став бестселером ще до релізу. За рахунок одних тільки попередніх замовлень було продано 5,13 млн екземплярів платівки – за цим показником Stray Kids встановили рекорд у k-pop, обійшовши Seventeen та їхній реліз «FML» (2023). Крім того, альбом очолив американський чарт Billboard 200 – до цього Stray Kids вже двічі діставалися першого місця, з EP «Oddinary» (2022) і «Maxident» (2022). "5-Star" також отримав хороші відгуки критиків, які порівнювали його з блокбастером і відзначали різноманітність жанрів.

У лютому 2023-го Stray Kids презентували платівку The Sound, призначену для японського ринку. Вона очолила національний чарт та розійшлася півмільйонним тиражем на території країни.

Лорд виконала нові пісні «Silver Moon» та «Invisible Ink» на концерті у Великій Британії

Фанати Лорд вважають, що співачка може незабаром випустити новий альбом. 11 серпня вона виступила на британському фестивалі Boardmasters, де виконала відразу дві свіжі композиції – Silver Moon та Invisible Ink.

Важливо відзначити: Silver Moon і Invisible Ink - не офіційні назви пісень, а ймовірні. У сітлисті виступу Лорд вони проходили під іменами Untitled #1 і Untitled #2 - тобто, Без назви 1 і Без назви 2. Також залишається незрозумілим, чи збирається Лорд випускати Silver Moon і Invisible Ink у наступному альбомі.

Проте багато шанувальників Лорд сподіваються на швидкий старт нової ери у творчості співачки. Її останній на сьогодні альбом Solar Power виходив два роки тому, у серпні 2021-го. Платівка отримала досить стримані відгуки критиків, особливо порівняно із захопленими рецензіями на «Melodrama» – попередній альбом Лорд, випущений 2017-го.

У лютому 2023 року співачка натякнула, що її новий реліз вийде відносно скоро. Принаймні вона вже не збирається брати такі великі перерви між альбомами, як раніше: між «Melodrama» та «Solar Power» минуло чотири роки, і негативні відгуки на «Solar Power» були частково зумовлені сильним очікуванням. Рік тому, влітку 2022-го, Лорд сказала, що вона пише щось на кшталт «бенгерів» – гучних поп-пісень, під які можна танцювати і які можна відчувати в серці. Це може означати, що Лорд хоче відійти від звучання альбомів "Melodrama" та "Solar Power" і повернутися до стилю своєї дебютної платівки "Pure Heroine" (2013) - саме на ній вийшов хіт "Royals", який приніс співачці світову славу.

Google та Universal Music створять нейромережу, яка зможе «співати» голосами відомих артистів

Google та лейбл Universal Music ведуть переговори щодо створення власного штучного інтелекту для генерації музики. Наразі сторони обговорюють можливість ліцензування мелодій та вокалу артистів для навчання нейромережі.

Про це пише газета The Financial Times. За їхньою інформацією, нова нейромережа дасть користувачам можливість створення музики через штучний інтелект із ліцензійним використанням голосів, текстів пісень та звуків відомих виконавців. Як зазначає видання, аналогічні переговори також веде Warner Music. І Universal, і Warner – найбільші музичні лейбли у світі: перший співпрацює з Дрейком, Тейлор Свіфт та Аріаною Ґранде, другий – з Мадонною, Дуа Ліпою та Едом Шираном. З "великої трійки" лейблів у статті не згадується лише Sony Music.

При цьому ще недавно, у квітні 2023-го, лейбл Universal вимагав видалити зі стрімінгів музику, згенеровану нейромережами. Можливо, представники компанії змінили свою думку – але швидше вони просто захотіли все легалізувати, «монетизувати» і повернути на свою користь. Тоді ж Дрейк, одна з головних зірок Universal, розкритикував штучний інтелект і назвав його «останньою краплею». Багато артистів бачать у нейромережах небезпеку – з Дрейком, наприклад, солідарні Стінг та Пітер Ґебріел. Інші музиканти вважають їх новою можливістю: так, співачка Grimes дозволила використати свій голос усім охочим. А Пол Маккартні використовує сучасні технології, щоб закінчити роботу над останньою піснею The Beatles із голосом Джона Леннона.

Хо Юнджин із Le Sserafim випустила сольний кліп «Blessing in Disguise»

Хо Юнджин, учасниця Le Sserafim, представила сольний сингл та кліп Blessing in Disguise. У треку співачка розповідає про свій шлях до слави – і у відео це теж відображено.
У кліпі «Blessing in Disguise» можна побачити багато кадрів із побутового життя Хо Юнджин. Вона народилася у Сеулі, столиці Південної Кореї, але виросла у США, де жила під ім'ям Дженніфер Ху.

Пізніше вона переїхала до Кореї: 2018-го Ху брала участь у реаліті-шоу «Produce 48», а 2019-го вступила до Школи мистецтв Ханлім. 2021-го вона підписала контракт із лейблом Source Music, а 2022-го офіційно дебютувала у складі Le Sserafim. Хо Юнджин – співавтор багатьох пісень гурту, включаючи минулорічний сингл «Impurities» та трек «Eve, Psyche and the Bluebeard's Wife», нещодавно перезаписаний з Демі Ловато.

"Blessing in Disguise" - не перша сольна композиція Хо Юнджин. У березні 2023-го співачка представила трек «Love You Twice», а в січні – пісню «I ≠ DOLL», де розповіла про зворотний бік зіркового життя. У лютому 2023-го Хо Юнджін стала обличчям косметичного бренду WakeMake.

У травні Le Sserafim випустили дебютний альбом Unforgiven і представили кліп на заголовний трек, записаний разом із легендарним Найлом Роджерсом з Chic. Платівка отримала позитивні відгуки критиків та мала велику популярність у хіт-парадах. В одній тільки Південній Кореї тираж Unforgiven склав 1 млн проданих копій. Крім того, альбом отримав золоту сертифікацію в Японії та дійшов до шостого місця в американському чарті Billboard Hot 100.

Джаред Лето та Thirty Seconds To Mars випустили трек «Seasons»

Thirty Seconds To Mars представили композицію "Seasons" - позитивну пісню про те, що все змінюється, а "сезони життя" проходять повз. За звучанням трек вийшов легким: одним фанатам здалося, що гурт «опопсів», а іншим – що він продовжує йти далі і пробує нові прийоми.
Ось що розповів про Seasons Джаред Лето, фронтмен Thirty Seconds To Mars:

"Seasons" - пісня про життя. Вона про те, щоб спостерігати за подіями, що відбуваються, і ділитися цим з вашими близькими людьми. Це пісня про створення спогадів із друзями, родиною та відчуття себе живим».

Авторами «Seasons» виступили Джаред Лето та Шеннон Лето, його брат та колега з Thirty Seconds To Mars – а також Джонні Голдстейн, Райлі Макдонаф та Коннор Макдонаф. Голдстейн працював із Black Eyed Peas та Девідом Геттою, тоді як обидва Макдонафа – учасники поп-рокової групи Before You Exit.

Трек Seasons з'явиться на альбомі It's the End of the World But It's a Beautiful Day, який стане першою студійною роботою Thirty Seconds To Mars за п'ять років. Це вже четвертий сингл з майбутньої платівки – після "Stuck", "Life Is Beautiful" та "Get Up, Kid".

Про кінокар'єру Джаред Лето також не забуває. Він має з'явитися у «Троні 3» – щоправда, роботу над картиною відклали на невизначений термін через страйки акторів та сценаристів у Голлівуді. Спочатку зйомки фільму хотіли розпочати вже 14 серпня, але поки що проект довелося заморозити, а понад 150 членів команди – звільнити. У «Троні 3» також знімаються Камерон Монаген, Еван Пітерс та Джоді Тернер-Сміт.

Charli XCX випустила кліп "Speed Drive" - пісня увійшла в саундтрек до "Барбі"

Charli XCX показала кліп Speed Drive: у ньому вона роз'їжджає з подругою на рожевій машині, танцює на дорозі і підпалює шини. У кліпі знялася модель Девон Лі Карлсон, а в одній зі сцен Charli XCX спілкується по відеозв'язку із Семом Смітом.

"Speed Drive" можна почути у фільмі "Барбі". Поява Девон Лі Карлсон та Сема Сміта у кліпі – не випадковість. Ім'я моделі згадується в одному із рядків пісні, а співак, у свою чергу, брав участь у записі саундтреку до «Барбі».

Режисером відео «Speed Drive» виступив Рамез Сіліан, який зняв документальний фільм «Lil Peep: Все для всіх», а також працював із Post Malone та The Neighbourhood.

Talking Heads возз'єднається після 21-річної перерви

Учасники Talking Heads зберуться разом уперше за 21 рік. Проте фанатам радіти зарано: музиканти не планують ні туру, ні нових альбомів – вони просто з'являться на кінофестивалі у Торонто, що проходитиме з 7 по 17 вересня.

До програми кінофестивалю в Торонто увійде нова, відреставрована версія концертного фільму Talking Heads "Stop Making Sense", який у 2024 році відзначає своє 40-річчя. Гурт прийде на фестиваль, щоб відповісти на запитання про картину – разом із Джонатаном Демме, режисером «Stop Making Sense».

Гурт Talking Heads був створений у 1975 році і офіційно розпався 1991-го. Вони випустили вісім альбомів – останній, Naked, вийшов у 1988 році. Після цього вони виступали разом лише один раз – 2002-го, коли Talking Heads включили до Зали слави рок-н-ролу. Хоча колектив не мав гучного комерційного успіху, він зробив великий внесок у музику та культуру. Гурт Radiohead узяв свою назву з пісні Talking Heads "Radio Head". Лідер Nine Inch Nails Трент Резнор назвав Remain In Light Talking Heads своїм улюбленим альбомом. А кліп The 1975 "It's Not Living (If It's Not With You)" був натхненний тим самим концертним фільмом "Stop Making Sense".

Aespa потрапляють в інший вимір у кліпі «Better Things»

Aespa представили нову пісню та кліп «Better Things». У ньому учасниці групи потрапляють у захоплюючий світ пригод, який виявляється зовсім близько – за дверима звичайного холодильника.

"Better Things" - ще один повністю англомовний сингл Aespa, після торішнього "Life's Too Short" та нещодавнього "Hold On Tight" з фільму "Тетріс". Одним із авторів та продюсерів «Better Things» виступила англійська співачка Raye, виконавиця хітів «Escapism», «Bed» та «You Don't Know Me». Також до треку приклав руку Лерой Клампітт, який працював з Дуа Ліпою та Джастіном Бібером.

Новий кліп Aespa вже набрав понад 1 млн переглядів – хоча з моменту прем'єри минуло лише п'ять годин. У коментарях на YouTube шанувальники хвалять вокал учасниць гурту та приємну літню естетику «Better Things».

У травні 2023-го Aespa випустили міні-альбом My World, який став третім EP в дискографії групи. Реліз отримав хороші відгуки критиків і відмінно показав себе в чартах: у Південній Кореї було продано більше 2 млн копій My World, а в Billboard 200 він посів дев'яте місце. Тільки за перший тиждень у Кореї купили 1,6 млн екземплярів – таким чином, Aespa вдалося обійти "Born Pink" Blackpink з продажами в 1,54 млн.

Наразі Aespa працюють над дебютним повноформатним альбомом. Як розповіла лідер гурту Каріна, вони збираються включити до треклісту сольні композиції, які пролунали під час лютневого концерту SYNK: Hyper Line у Сеулі.

Джіхьо з Twice представила сольний міні-альбом Zone і кліп «Killin’ Me Good»

Джіхьо, лідер гурту Twice, випустила дебютний сольний EP Zone. У нього увійшло сім треків, включаючи дует з 24k Goldn "Talkin' About It" і заголовний сингл "Killin' Me Good", на який співачка представила кліп.

У відео «Killin’ Me Good» Джіхьо показує різні етапи відносин – початкові та заключні, позитивні та негативні. Відео вже набрало 2 млн. переглядів і вирвалося в топи трендів YouTube.

«Killin’ Me Good» – єдина пісня на «Zone», де Джіхьо не виступила співавтором. А крім "Talkin' About It", в EP увійшов ще один дует - "Don't Wanna Go Back", записаний з популярною південнокорейською співачкою Heize.

Тейлор Свіфт відмовилася виступати на «Супербоулі»-2024

Тейлор Свіфт відмовилася від запрошення виступити на Супербоулі-2024. Точна причина невідома: хтось вважає, що співачка не бажає переривати концертний тур, хтось – що вона не хоче витрачатися на організацію.

Супербоул-2024 пройде 11 лютого 2024 року в американському місті Парадайс, штат Невада. На цей день Тейлор Свіфт концертів не призначено, проте 10 лютого вона збирається виступити в Токіо на стадіоні «Токіо Доум», а 16 лютого – на стадіоні «Мельбурн Крикет Граунд» в австралійському Мельбурні. З огляду на щільний розклад Тейлор Свіфт та величезний попит на її шоу співати на «Супербоулі» їй може бути незручно.

Широко відомо, що артисти, які виступають на «Супербоулі», самі вкладаються в організацію. Говорять, Dr. Dre вклав не один мільйон у своє шоу за участю Емінема та Снупа Догга у 2022 році. Вікенд, який зіграв на Супербоулі-2021, також нехило витратився - за оцінками Forbes, він виклав мінімум 7 млн доларів.

Зараз Тейлор Свіфт гастролює світом у рамках свого The Eras Tour.

Ед Ширан анонсував новий «осінній» альбом

Ед Ширан випустить новий альбом восени. Спочатку він опублікував у соцмережах пост зі словами "Autumn Is Coming" ("Настає осінь"), а потім підтвердив чутки в інтерв'ю радіостанції Sirius XM.

Точна дата виходу невідома – але реліз точно не відбудеться у жовтні. Ось що розповів Ед Ширан:

«Нова музика буде, але не у жовтні. Це альбом про осінь, я не покладаю на нього особливих очікувань. По суті саме цю платівку я намагався записати, а потім з'явився „Subtract“ [альбом, що вийшов у 2023 році]. Так що за останній рік я його ніби закінчив. Так, він готовий до виходу, я його випущу».

Альбом «Subtract», остання на сьогодні робота Еда Ширана, вийшла нещодавно – у травні 2023-го. Музикант натякнув, що «осіння» епоха вже близько. Він поділився у соцмережах спеціальним номером телефону, де кажуть, що «всі кошики розпродані», але нові «з'являться 24 серпня». Фанати припускають, що цього дня Ед Ширан випустить новий сингл.

Назва майбутньої роботи Еда Ширана поки невідома. Але, за даними газети Star Tribune, реліз відбудеться на власному лейблі музиканта Gingerbread Man Records, а не Atlantic Records, з яким Ед Ширан раніше співпрацював. Співак обіцяє, що альбом не активно розкручуватиме, як було на Atlantic. За словами Еда Ширана, «ці пісні не штовхатимуть всюди».

У травні 32-річний Ед Ширан увійшов до списку найбагатших молодих британців. Статки артиста оцінюються в 373 млн доларів. Він обійшов усіх колег-музикантів – у тому числі Адель, Дуа Ліпу та Гаррі Стайлса.

Guns N’ Roses повернулися з кліпом «Perhaps»

Guns N' Roses представили пісню Perhaps і показали кліп на неї. У відео увійшли зйомки з концертів гурту – у кадрі з'являються не лише самі музиканти, а й глядачі.

Згідно з прес-релізом, Perhaps – перша за 30 років пісня Guns N' Roses, записана і написана вокалістом Екслом Роузом, гітаристом Слешем і басистом Даффом Маккаганом. Але це не зовсім правда: демо-версія Perhaps була створена давно, чи не десятиліття тому. Ексл Роуз написав пісню під час роботи над альбомом «Chinese Democracy» (2008): ця платівка увійшла в історію не так завдяки матеріалу, як через довге очікування – вона створювалася цілих 15 років.

Шанувальники Guns N' Roses загалом відреагували на «Perhaps» позитивно. На їхню думку, новий трек вийшов якісним та потужним, хоч і не дотягує до класичних хітів колективу. Натомість, як зазначає один із слухачів, гурт уперше за довгі роки справді звучить як Guns N’ Roses. Нагадаємо: за часів «Chinese Democracy» з оригінального складу гурту залишився лише Ексл Роуз, якому належали права на бренд Guns N’ Roses.

Доллі Партон перепела «Let It Be» разом із Полом Маккартні та Рінго Старром

Доллі Партон представила кавер на "Let It Be" The Beatles. Співачка записала його разом із справжніми «бітлами» – Полом Маккартні та Рінго Старром, які зіграли на піаніно та барабанах відповідно.

Крім Маккартні та Старра, у записі «Let It Be» взяли участь і інші рок-легенди: Мік Флітвуд з Fleetwood Mac та Пітер Фремптон. Флітвуд відповідає за перкусію, а Фремптон – за гітарні партії.

Композиція з'явиться на новому, 49-му (!) альбомі Доллі Партон Rockstar, реліз якого відбудеться 17 листопада. Трекліст складається з 30 пісень – 21 каверу та дев'яти оригінальних речей. Крім Маккартні та Старра, на Rockstar можна буде почути Стінга, Пінк, Майлі Сайрус, Деббі Гаррі з Blondie, Джона Фогерті з Creedence Clearwater Revival та інших відомих музикантів.


Читати також