25.09.2023
Культурна країна
eye 141

Лиманська Світлана. Вчитель, який змінив моє життя

Лиманська Світлана. Вчитель, який змінив моє життя

Вчителька мого життя - це книга "Чи хто-небудь бачив мою дівчинку?" Я вперше звернулася до неї минулого літа коли популярним був однойменний фільм з красивою драматичною піснею в фіналі. Він не приніс мені особливого глибинно-сенсового задоволення і я «глотнула» книгу за декілька подальших днів.

З першого листа мене захопила історія молодої дівчинки, яка зникла в коханні, що виявилось прив’язаністю. Занадто болючою. Сергій Добротворський залишив рану на серці Карини, болючу, навіть надто.

Ця книга вчила мене багатьом важливим речам. Вона навчила мене цінувати моменти, які здаються щасливими та не вірити в кохання, адже завжди в кінці воно виявляється лише прив’язаністю. Я наче була поруч із Кариною, у котрої стався викидень після того, як коханий Сергій побив її через свою залежність від «богемного» життя. Помер, по-дурному, та ж причина. Звичка та вибір в користь її й лишили життя видатного актора та кінокритика свого часу.

Ця книга навчила мене сприймати кожну сторінку життя як можливість для віри в променях безвір’я та важливості уникання прив’язаностей настільки сильних. Вона показала, що навіть у найтемніших моментах можна знайти промінь надії, хоч світла вже й не буде, адже воно залишилось там, в болючій прив’язаності до тієї самої людини.

Завдяки цій книзі, я стала більш мудрою та «холодною», і вона назавжди залишиться в моєму серці як вчителька життя, що допомогла розкрити свій потенціал і спробувати залишитись Людиною, що можливо лише не розбившись повністю о світ жорстокості навколишніх людей.

Завдяки епіграфам мені вдалось змінити своє життя на краще. В серці назавжди залишиться незаперечною істинною із «Щоденників» Сюзен Зонтаг: Кохати боляче. Ніби дала дозвіл освіжувати себе, знаючи, що той, інший, може будь-якої хвилини піти з твоєю шкірою. Глибоко та повчально. Занадто аби комусь довіритись… Якби ж ця книга потрапила до моїх рук раніше…

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up