12.10.2023
Культурна країна
eye 315

Мицак Софія. Вчитель, який змінив моє життя

Мицак Софія. Вчитель, який змінив моє життя

  Цікавою є тема про вчителя, який змінив моє життя. Я довго думала,чи є у мене той найважливіший «вчитель», який, дійсно, змінив моє життя. Я зрозуміла,що це моя дорога мама. Мама! Скільки в цьому слові ніжності й тепла.  На мою думку, мама – це найважливіша та найрідніша людина у моєму житті. Чому? Вона мене народила, виховала, піклується про мене і робить усе, щоб я не допустила помилки у  житті. Мама завжди підтримає мене у важку хвилину та знайде вихід з важкої ситуації. Вона завжди поряд,завжди допоможе. Не дивно, що найтепліші і найщиріші слова письменники присвячують матерям. Завжди, коли поет пише про те, що найдорожче його серцю, він згадує матір. В. Симоненко поєднав два вічні символи любові – Вітчизну і Матір у вірші «Лебеді Материнства»:

Можна вибрать друга і по духу брата,

Та не можна рідну матір вибирати.

  Кожна дитина з впевненістю може сказати «моя мама найкраща», і це справді так. Розкажу трішки про свою маму. Її ім*я Марія. Вона у мене дуже добра і працьовита. Моя мама середньго зросту, у неї коротке волосся та чудові карі очі. Мама ніколи не сидить без діла, завжди шукає собі роботу, то їсти зварити, то посуд помити або малину збирати. Звісно, ми з сестрою їй в цьому допомагаємо. Про маму я можу писати довго, але думаю, що найголовніше я сказала, ну а тепер напишу, як мама допомогла мені змінити життя.

  Все почалось з того, що я подружилась з однією дівчиною. На перший погляд, вона здалась мені хорошою, життєрадісною людиною. Я настільки здружилася з нею, що моє життя крутилось тільки навколо неї. Я робила все, тільки щоб їй догодити. Моя мама ставилась до неї не дуже добре, постійно її картала, але я, як добра подруга, завжди її захищала. Часто через це ми сварилися з мамою. Я не довіряла нікому, тільки їй, а вона цим користала. Але незважаючи на це, я завжди їй прощала. Що з цього вийшло?

  З красивої чемної дівчинки я перетворилась на егоїстичну бунтівливу дівчину, яка нікого, крім себе, не бачить. На жаль, я як і більшість сьогоднішньої молоді, наробила багато необдуманих вчинків. Я старанно приховувала все від батьків, але, як кажуть, правду не приховаєш. Коли мама про мене все дізналась, то це був для мене кінець світу. Я могла спілкуватися тільки з батьками і сестрою. Батьки стали для мене ворогами, а сестрі я постійно жалілася. Мама поставила мені умову, поки я не розкажу все, доти буде тривати моя заборона. Від цього я була просто не в собі. Але одного вечора я все мамі розказала, і тільки тоді я зрозуміла, наскільки мама мене любить.

  Тепер моя найкраща подруга – мама. Я зрозуміла, що це та людина, яка ніколи мене не зрадить, завжди підтримає і завжди допоможе.

Я дуже люблю свою дорогу маму!

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up