13-10-2023 Розваги 1111

Новини кіно за тиждень. 13 жовтня 2023

Новини кіно за тиждень. 13 жовтня 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

З'явився трейлер різдвяної комедії «Цукерковий провулок» з Едді Мерфі

Стрім-сервіс Prime Video опублікував дебютний тизер-трейлер фільму «Цукерковий провулок» (Candy Candy Lane). Головну роль у картині зіграв Едді Мерфі.

За сюжетом, сім'янин Кріс (Мерфі) хоче виграти щорічний конкурс із декорування будинків на Різдво. Для цього він укладає угоду з хитрою ельфікою Пеппер, яка зачаровує всі прикраси в місті.

У «Провулку» також знімалися Трейсі Елліс Росс, Джилліан Белл та Нік Офферман. Режисером виступив Реджинальд Хадлін («Домашня вечірка»). Реліз на стримінгу відбудеться 1 грудня.

Студія A24 зменшить кількість авторських фільмів та займеться «комерційними картинами»

Студія A24

За даними The Wrap, студія A24 планує змінити свою стратегію. Компанія хоче випускати менше авторських фільмів та звернути увагу на «комерційні картини» за відомими IP. Наприклад, вона веде переговори про купівлю прав на серію «Хелловін».

Джерела The Wrap зазначають, що A24 не має наміру повністю відмовлятися від авторських картин. Вона швидше прагне розширити бізнес комерційно привабливішими фільмами.
Основною причиною зміни стратегії є збитки від незалежних фільмів останніх років. Наприклад, A24 втратила 35 мільйонів доларів на нещодавній стрічці «Бо боїться» з Хоакіном Феніксом. Збитки також завдали «Хвилі» 2019 року та «Легенда про Зеленого лицаря», що вийшла 2021-го.

Єдиним фільмом A24, який зібрав понад 100 мільйонів у прокаті, стала стрічка «Все завжди і водночас». ЗМІ називають цю картину першою помітною спробою A24 пробитися у мейнстрим.
У 2023 році студія випустила вже 15 фільмів у прокаті та на стрімінгах, але жоден з них не показав вражаючих результатів. Тому аналітики погоджуються, що студії треба зрозуміти, як заробити більше грошей і не забути про авторські фільми, які принесли їй популярність.
A24 була заснована у 2012 році і за кілька років стала однією з провідних незалежних студій у Голлівуді.

На Netflix вийшов хорор-серіал «Падіння дому Ашерів» за розповіддю Едгара Аллана По

Зважаючи на все, це останнє шоу Майка Фленаґана для стримінгового сервісу.

Весь сезон "Падіння дому Ашерів" вже доступний на Netflix. До серіалу увійшло вісім епізодів — серії тривають від 57 до 77 хвилин.

Шоу засноване на оповіданні Едгара Аллана По, проте це скоріше вільна адаптація. У серіалі розповідається про членів багатої династії, які гинуть від рук загадкової жінки.
Головні ролі у шоу зіграли Брюс Ґрінвуд, Карла Гуджино, Кейт Сігел, Марк Гемілл, Генрі Томас, Мері МакДоннелл та інші актори.

Критики високо оцінили серіал: у нього 93% схвалення на Rotten Tomatoes та 77 балів на Metacritic.

Зважаючи на все, «Падіння дому Ашерів» стане останнім серіалом Майка Фленанаґана для Netflix, оскільки 2022-го він підписав договір з Amazon Studios. За останні роки режисер зняв для компанії чотири шоу — «Привиди будинку на пагорбі», «Привиди маєтку Блай», «Опівнічна меса» та «Опівнічний клуб».

Вийшов трейлер четвертого сезону «Заради всього людства»

Apple TV+ поділився офіційним трейлером нових серій науково-фантастичної драми «Заради всього людства». Четвертий сезон стартує на стримінгу 10 листопада.

Дія шоу розгортається в альтернативній реальності, де СРСР виграв космічну гонку зі США. За сюжетом нового сезону, 2003 року Земля та Марс стають союзниками, проте видобуток важливих астероїдів з мінералами може обрушити будь-які надії на подальшу співпрацю.

Загалом у четвертому сезоні заплановано десять серій.

Девід Фінчер повідомив, що у трилері «Вбивця» немає жодної сцени, де герой Майкла Фассбендера моргає

Фінчер Вбивця

Така деталь, на думку режисера, підходить суворому та мовчазному кілеру, якого зіграв актор.

Про цікаву особливість «Вбивці» режисер Девід Фінчер розповів в інтерв'ю для недавнього номера журналу Empire. Випуску ще немає в мережі, проте цією витримкою поділилося багато ЗМІ.

Під час бесіди постановник повідомив пресу про те, що в трилері немає жодної сцени, де можна побачити, як головний герой у виконанні Майкла Фассбендера моргає. Примітно, що у дебютному тизер-трейлері стрічки є кілька сцен, де протагоніст заплющує очі.

Очі Майкла можуть видати дуже багато. У нього в голові може бути безліч суперечливих ідей, а його погляд дозволить глядачам отримати до них прямий доступ.
Девід Фінчер, режисер

Кінематографіст зазначив, що подібна деталь дуже підходить суворому та мовчазному персонажу, якого зіграв актор. Він також порівняв рішучість, що випромінюється від артиста, з такою у Денієла Крейґа, з яким він працював над «Дівчиною з татуюванням дракона».

У цій справі він схожий на Денієла Крейґа, який казав: «Я можу впоратися краще».

Просто скажіть йому, щоб він зупинився на третину дюйма раніше і він зможе з точністю зробити це. І, крім того, у нього є розумні думки про те, як поводитися в такому випадку.

Йому притаманний цей акторський дар, а його вершина — детальне планування свого наступного кроку.
Девід Фінчер, режисер


У центрі сюжету фільму опиниться досвідчений кілер, який починає відчувати муки совісті за скоєні ним злочини і виявляти емпатію до своїх жертв. Стан найманця посилюється проваленим завданням, що призвело до серйозного конфлікту із замовниками.

Картина вийде на Netflix 10 листопада.

Сценарист мультфільмів Mortal Kombat розповів, що WB відмовилася від ідеї анімаційного кросовера з DC

Mortal Kombat

Джеремі Адамс, який працював над трилогією мультфільмів Mortal Kombat Legends, висловив думку, що фанатам варто скоригувати свої очікування щодо можливого кросовера з DC.
Адамс розповів, що не знає про плани Warner Bros. Discovery, проте він та його колеги пропонували компанії ідею цього анімаційного проекту «якийсь час тому», і від неї відмовилися.

Сценарист не впевнений, чому студію не зацікавила ідея кросовера, яка раніше використовувалася для файтингу Mortal Kombat vs. DC Universe 2008 року. Ним займалася студія Midway Games, яка збанкрутувала через кілька місяців після релізу.

Після цього геймдиректор Mortal Kombat vs. DC Universe Ед Бун заснував NetherRealm Studios і зайнявся Mortal Kombat. Він вважав, що файтинг 2008 показав потенціал для двох різних ігор, яким виявилося тісно в рамках одного проекту.

Mortal Kombat vs. DC Universe проте послужила основною для Injustice: Gods Among Us, ще однієї франшизи NetherRealm.

Мультфільм або мультсеріал – менш ризикований проект, ніж гра, тому навряд чи WB керувалась провалом Mortal Kombat vs. DC Universe під час ухвалення рішення.

Зустрічайте. Нова тема 15 Доктора Хто

І тема ювілейних спецвипусків із Девідом Теннантом, які виходять уже у листопаді
До роботи над музикою серіалу вперше з 10-го сезону повернувся Маррей Голд.

Повноцінний трейлер мультсеріалу «Блакитноокий самурай» — над ним працював співавтор «Лоґана» та «Той, хто біжить по лезу 2049»

Шоу про жінку-воїна вийде на Netflix на початку листопада.
Події "Блакитноокого самурая" розгорнуться в Японії періоду Едо, а саме в XVII столітті. У центрі сюжету опиниться молода войовниця на ім'я Мізу, яка намагається помститися людям, які викрали її матір і зробили героїню ізгоєм у країні.

У повноцінному трейлері мультсеріалу, який вийшов 12 жовтня, показали кілька ефектних та жорстоких бойових сцен, а також деяких персонажів.

Над шоу, серед інших, працював Майкл Грін — письменник, відомий за сценаріями фільмів «Лоґан» та «Той, хто біжить по лезу 2049». Він також приклав руку до «Таємниць Смолвілля», «Героїв» та «Американських богів».

Усі епізоди «Блакитноокого самураю» випустять на Netflix вже 3 листопада.

Понад 700 голлівудських зірок підтримали Ізраїль у боротьбі з ХАМАС

Галь Гадот

У Голлівуді понад 700 знаменитостей підписали колективний лист, висловили співчуття Ізраїлю і закликали палестинське угруповання ХАМАС звільнити полонених внаслідок військового конфлікту.

Серед підписантів опинилися: Галь Гадот, Джеймі Лі Кертіс, Кріс Пайн, Майкл Дуглас, Емі Шумер, Лієв Шрайбер, Раян Мерфі та ін.

«Це тероризм. Це зло. Дії ХАМАС ніяк не можна виправдати або логічно обґрунтувати. Це варварські акти тероризму, які мають засудити всі. Це терористична організація, лідери якої закликають до вбивства євреїв усюди. <…> Наші думки з усіма, хто відчуває страх і насильство, і ми сподіваємося на той день, коли ізраїльтяни та палестинці зможуть жити у мирі», — йдеться у тексті листа.

7 жовтня кілька великих терористичних угруповань, включаючи ХАМАС, розпочали обстріл територій Ізраїлю із сектору Газа. Понад 1300 людей загинуло, у полон було взято сотні заручників. Світова спільнота засудила бойовиків.

З'явився розширений трейлер "Прокляття" з Еммою Стоун

У Мережі став доступний новий трейлер "Прокляття" - комедійного проекту Емми Стоун та творця "Репетиції" Нейтана Філдера.

Сюжет серіалу розвивається навколо подружньої пари телеведучих Ешера та Вітні Сігелів, які запускають нове благодійне шоу «Філантропія». Воно стає сенсацією, але герої починають підозрювати, що їх прокляли: спочатку вони не можуть завести дитину, а пізніше усвідомлюють, що їхній шлюб розвалюється.

У серіалі також знімався Бенні Сафді («Неграновані коштовності»). Світова прем'єра відбулася на кінофестивалі у Нью-Йорку. Десятисерійне "Прокляття" стартує на Showtime та Paramount+ 10 листопада.

Вийшов новий трейлер «Вонки» з Тімоті Шаламе

Warner Bros. поділилася другим офіційним трейлером фентезі "Вонка". Картина вийде у США 15 грудня.

Роль шоколадного винахідника Віллі Вонки приміряв на себеТімоті Шаламе. Спін-офф «Чарлі та шоколадної фабрики» Роальда Дала розповість про юність Вонки у Лондоні. У картині також знімалися Г'ю Грант (Умпа-Лумпа), Олівія Колман, Саллі Гокінз, Роуен Аткінсон та ін.

Режисером стрічки виступив Пол Кінг («Пригоди Паддінгтона»).

Вийшов трейлер мультфільму "Лео" з Адамом Сендлером

Netflix опублікував офіційний трейлер анімаційної стрічки "Лео". Проект із Адамом Сендлером вийде на стримінгу 21 листопада.

Сендлер озвучив головного персонажа у мультфільмі – 74-річну ящірку на ім'я Лео. Герой живе у шкільному тераріумі і раптово дізнається, що йому залишилося жити лише рік. Щоб випробувати всі принади долі, Лео вирішує вирушити назустріч пригодам з другом-черепахою.

Сендлер також виступив співавтором сценарію "Лео". Режисерами виступили Роберт Маріанетті, Роберт Шмігель та Девід Вагтенгейм, які працювали над «Монстрами на канікулах», «Нікчемний Я» та ін.

Вийшов перший трейлер серіалу «Монарх: Спадщина монстрів» про Ґодзіллу

Apple TV+ представив перший повноцінний трейлер серіалу "Монарх: Спадщина монстрів". У новій фантастиці Ґодзілла знову рятуватиме людство від небезпечних чудовиськ.
Основна дія "Монарха: Спадщина монстрів" розгорнеться після подій фільму "Ґодзілла" 2014 року, хоча очікуються і сцени з минулим. Людям у всьому світі доведеться зіткнутися з великими наслідками битви Ґодзілли та титанів у Сан-Франциско. У центрі сюжету опиниться колишня вчителька Кейт (Анна Савай, «Форсаж 9»), яка була свідком патосовки чудовиськ.

Якоїсь миті Кейт вирушить до Японії, де вона возз'єднається зі своїм братом. Разом вони намагатимуться знайти зниклого батька та з'ясувати, як їхня родина пов'язана з організацією «Монарх». Вони розкриють несподівані подробиці про кайдзю та познайомляться з офіцером армії Лі Шоу у виконанні Курта Рассела, який має цінну інформацію про «Монарха». У ході розслідування вони дізнаються про якусь масштабну загрозу, з якою їм зможе допомогти впоратися лише Ґодзілла. Очевидно, мова про черговий напад монстрів.

У «Монарху: Спадщина монстрів» покажуть і пригоди молодого Лі у 1960-х. У флешбеках його зіграє син Курта Рассела, Ваятт Расселл (Сокіл та Зимовий Солдат).

З'явився трейлер документалки Netflix «Robbie Williams» про Роббі Вільямса

Вийшов трейлер документального міні-серіалу Netflix «Robbie Williams» про Роббі Вільямса. У ньому можна побачити багато кадрів зі співаком – як сучасних, так і давніших. Прем’єра відбудеться 8 листопада.

Режисером проекту виступив Джо Перлман, який раніше знімав документальні фільми про «Гаррі Поттера» і популярного шотландського співака Льюїса Капальді. Продюсуванням «Robbie Williams» займаються компанія Рідлі Скотта Ridley Scott Associates та Асіф Кападія, автор картини «Емі» (2015) про Емі Вайнгауз.

Міні-серіал Robbie Williams складається з чотирьох епізодів і охоплює різні етапи 30-річної кар'єри Роббі Вільямса: від участі в групі Take That до величезного успіху в якості сольного виконавця. У ньому також торкнуться теми сім'ї, боротьби із залежностями та ментального здоров'я. Фанати Роббі Вільямса побачать багато невиданих кадрів із музикантом, взятих із архівів.

У трейлері серіалу "Тіла" детективи з різних епох розслідують одне вбивство

Netflix опублікував перший повноцінний трейлер міні-серіалу "Тіла" зі Стівеном Ґремом у головній ролі. Триллер розповість про чотирьох детективів з різних епох, які розслідують одне й те саме вбивство.

За сюжетом 2023 року відбувається загадкове вбивство. Знайдено труп чоловіка з вогнепальним пораненням голови. На місці злочину немає гільз, а в тілі відсутній вихідний отвір. При цьому жертву неможливо впізнати, адже в жодній базі даних немає збігів щодо ДНК та відбитків пальців.

У ході розслідування детектив вивчає архівні документи та несподівано виявляє, що подібні випадки вже були у минулому. У 1890 та 1941 роках знаходили ідентичні трупи. Більше того, незабаром стає відомо, що таке саме вбивство відбудеться 2053 року.

Четверо детективів різних часових періодів намагаються розгадати таємницю, що охоплює 163 роки. Якоїсь миті з'ясовується, що в дивних випадках замішаний таємничий Еліас Меннікс із майбутнього у виконанні Стівена Ґрема («Гострі картузи»). Чоловік виявляється впливовим політичним діячем із похмурими секретами. Можливо, зловісні події пов'язані з подорожами у часі та технологіями 2050-х.

«Тіла» знято за мотивами коміксу Сі Спенсера для DC. Містичний трилер створив Пол Томалін («Безсоромники», 2004-2013). До акторського складу ще увійшли Джейкоб Форчун-Ллойд («Ферзевий гамбіт»), Шира Хаас («Неортодоксальна»), Амака Окафор («Нічні виклики») та Кайл Соллер («Андор»).

Прем'єра серіалу "Тіла" запланована на 19 жовтня. У сезоні буде 8 епізодів. У день прем'єри вийдуть одразу всі серії.

За «Ріком та Морті» можуть зняти півторагодинний мультфільм

Рік та Морті

Творець «Ріка та Морті» Ден Гармон зізнався, що хоче зняти мультфільм про пригоди Ріка та Морті. Можливо, він триватиме півтори години.

У Мережі вже давно з'явилися чутки, що одного разу рикануті пригоди покажуть на великих екранах. У 2007 році мультсеріал «Сімпсони» (1989-...) отримав повнометражну версію, тож таке можливо. У новому інтерв'ю The Hollywood Reporter Ден Гармон сказав, що рано чи пізно Рік та Морті можуть підкорити світ великого кіно.

Сценарія для можливого проекту Гармон не має, але він уже обговорив ідею зняти фільм з Warner Bros. За словами автора, після розмови з босами студії «він відчув, що, можливо, настав час зрушити справу з мертвої точки». Формат повнометражного кіно не змінить «Ріка та Морті» – це буде просто масштабніша версія класичного епізоду:

«Моя філософія полягає в тому, щоб просто взяти пригоду "Ріка та Морті", витратити на неї купу додаткових грошей і зробити її 90-хвилинною. Не для того, щоб спробувати заслужити статус повнометражного фільму за рахунок драматичних змін тону або чогось подібного, а скоріше для того, щоб просто створити суперкрутий епізод "Ріка та Морті"».

Гармон додав, що в роботі над фільмом по «Ріку та Морті» художники-аніматори можуть реалізувати безліч божевільних ідей та показати ще більш химерну анімацію, ніж у серіалі. Також автор хотів би, щоби фільм не змінював канон мультсеріалу, а просто був частиною цього світу. Можливий мультфільм Гармон порівняв з фільмом «Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега» (1981) – там показали одну з величезної кількості пригод Індіани Джонса (Гаррісон Форд), який став археологом з великим досвідом.

15 жовтня стартує 7 сезон мультсеріалу «Рік та Морті», в якому буде 10 епізодів. Загалом у планах у Adult Swim як мінімум 10 сезонів.

Кріс Еванс та Емілі Блант багатіють на небезпечних ліках у трейлері «Продавців болю»

Вийшов трейлер фільму «Продавці болю» з Крісом Евансом та Емілі Блант у головних ролях. У ньому Ліза Дрейк, яку зіграла Блант, намагається влаштувати своє життя та допомогти дочці – у результаті вона досягає запаморочливого успіху у фармацевтичній компанії.
Ось тільки незабаром з'ясовується, що їхні препарати, які Ліза так старанно допомагала реалізовувати, викликають сильну залежність. Жінка виявляється втягнутою у небезпечну кримінальну схему, а компанія привертає увагу спецслужб. Лізі Дрейк доводиться замислитись над тим, чи правильний вибір вона колись зробила. Основою для сценарію послужила однойменна (The Pain Hustlers, 2018) стаття Евана Гьюза для The New York Times і його ж роман «The Hard Sell» (2022).

Трейлер «Продавців болю» починається з того, що Ліза приходить на співбесіду до Піта Бреннера з фармацевтичної компанії, персонажа Кріса Еванса. Він не надто вражається здобувачкою: у неї немає не те що видатного досвіду роботи, а навіть атестата школи. Однак Ліза Дрейк благає взяти її у продажі, і Бреннер все ж погоджується.

Режисером «Продавців болю» виступив Девід Єйтс, відомий за кількома фільмами кіносаги «Гаррі Поттер» та франшизе «Фантастичні звірі». За словами Єйтса, його «заінтригував фармацевтичний світ», де люди намагаються заробити на життя в непростому конкурентному бізнесі, що базується на людському болю. Крім Блант та Еванса, у фільмі знялися Кетрін О'Гара («Сам удома», «Шиттс-Крік») та Енді Гарсія («Одинадцять друзів Оушена», «Хрещений батько 3»). О'Гара виконала роль матері головної героїні, а Гарсія зіграв Джека Ніла, лікаря-мільярдера та великого боса.

Прем'єра "Продавців болю" відбудеться 27 жовтня на Netflix.


Читати також