Кондрук Артьом. Вчитель, який змінив моє життя

Кондрук Артьом. Вчитель, який змінив моє життя

Вчитель – будівник життя

Наше життя - музей в якому ми як спостерігачі. У ній ми зустрічаємо людей, які відіграють певну роль у нашому житті, а роль ця - вчитель. Майже все життя ми вчимося чомусь новому, новій інформації, перші вчителі - батьки які вчать нас мінімального, говорити, вимовляти, ходити, стрибати, якійсь певній базі знань яке буде в нашій голові відкладено назавжди. Другі знання нам дають у школі, там нам дають зрозуміти як облаштований світ, вчать різним предметам. У моєму розумінні вчитель це людина, яка змогла змінити якісь принципи, звички, поведінку та мислення. В мене є приклад про який я зараз розповім.

Кожен з нас зустрічав негативних людей, які, як на мій погляд, і змінюють нас і наше его. Цей процес назву просто «Індивідуальність», так, саме це і буде формуватися. За свої шкільні роки я зрозумів наскільки світ жорстокий, мене булили і мій психічний стан був не в найкращому стані. Світ щадити нікого не буде і все лежить тільки в наших руках. Зрозумів, що потрібно обирати: або я намагаюсь покращити себе, щоб навколо мене з'явилася повага або залишити все як є. Звичайно ж я вибрав перший варіант.

2021 рік. Початок.

Моїм натхненником став колишній найкращий друг. Контактувати перестали з 2022 року. Хотів схуднути і накачатися одночасно, правда не було досвіду і в підсумку це були не тренування, а просто лише фізкультура. Перший зал в який я ходив - закрили. Пішов у новий, де познайомився з тренером якого звати Валентин, у нього дізнався нову для себе інформацію про правильну техніку виконання, після чого потроху став розбиратися.

2022 рік. Спорт під час війни.

Зустріли Новий рік. Відсвяткували. Успіхи в залі росли, 8 лютого як зараз пам'ятаю потиснув 80 кг від грудей. Нічого не віщувало біди, тільки ось Росії захотілося зіграти з нами в гру, захоплення Києва за 2 дні і оголосили війну. Перші 2-3 тижні були тривожними, огортав страх невідомості. За цей час я набрав зайвих кілограм 10. 90 кг стали остаточною цифрою.  Був у нас хлопець в залі і прийшов він такий пухленький, а вийшов можна сказати «Геракл», правда це я так думав на той момент. Ну суть така, що він дуже швидко скинув вагу і саме він став моїм мотиватором. За 2 з половиною місяці, а саме з Березня по майже кінець травня,  я скинув 15 кг. Радості не було меж. Я бачив «просушеного» себе і милувався, нарешті я зміг прийняти себе. Правда, я розумів, що це не кінцевий результат і зустрів я нового друга, гарного співрозмовника та однодумця.

2022 рік. Шлях до маленької мети.

Звати його Антон. З ним ми обговорювали різних чемпіонів світу з Бодібілдінгу, обговорювали тренування. Ми проводили дуже багато часу. Разом з ним я почав розуміти, що можна бути більш на масі та виглядати красиво. Головне розуміти як та чим ти харчуєшся. Тренер Антону казав мені більше їсти, я його послухав, почав робити як він і казав. Це було відложено до осені.

Середина осені, я набираю десь 80 кг, починаю відчувати певні зміни, я виглядаю в двічі краще. Майже не змінившись, тобто, я набрав чисті м’язи замість жиру.

2022 рік. Важкий залишок осіні та зими. Нове знайомство.

З 1 жовтня по всій Україні через обстріли РФ у нас почали вимикати світло. Час був важкий, життя без світла - не жах. Графік був влаштований так що потрапляв я лише на 2 пари і хоча б так. На рахунок спортивних досягнень, від світла залежить все, тому в залі були проблеми того ж типу. Залежність від електроенергії. Займалися перший час при ліхтариках, а потім купили безперебійник і стало все куди краще. Тренер мого друга поїхав з держави в гості і до сих пір не приїхав, його не впускають. Тому цей час в мене не було того хто міг би мене мотивувати, я був сам, один. І цей час мені дав зрозуміти, що треба все аналізувати, не треба робити щось безграмотно. Час – повчає.

Грудень, початок зими, нові знайомства. Андрій і Микита, вони як і раніше є моїми друзями, з якими мені зручно, є про що поговорити, ясна річ, вони мене старше, але так корисніше для мене. З самого початку спілкування було коротким, але через короткий час ми почали спілкуватися частіше, домовлялися ходити в певний день, час, ділилися враженнями про якусь подію. В мене була ціль, потиснути 100 кг від грудей, щоб як кажуть «Поважали чоловіки з зали», я вирішив змінити програму тренувань на цілий тиждень. Зробити більше акцент на груди. Отже 30 грудня – я це виконую, ціль – виконана, я собою пишаюсь.

2023 рік. Однотипна зима та початок весни.

Взимку тренування були нудні, отримав нову програму тренувань від блогера, я сподівався що стану сильнішим, більшим. І так проходило 2 місяці зими. Сили стало незначно більше, але все ж це не те що я хотів. Вирішив я перебазуватися, з важкого атлета в злегка іншого. Переосмислив програму тренувань, звернув увагу що вона на мене перестала працювати, тому вступив до лав Бодібілдингу. Я завжди хотів виглядати добре, красиво, естетично. Переписав програму, змінив чуток харчування і продовжував тренуватися. Допомагав мені Андрій. Таким чином ми стали ближче з ним, через якийсь час почали прогулюватися після тренувань, спілкувалися про все від пейзажів природи до Чемпіонів світу.

2023 рік. Сьогодення.

Все як і раніше, я прогресую, у мене з'явилася нова мрія, я хочу її реалізувати вже дуже скоро..

Знайшов тренера у якого займаюся і отримую кайф від тренувань, ми з ним частенько спілкуємося, я отримую нову інформацію. Нові знання - завжди добре!

Підсумок:

Мотивація, повинна бути завжди, тобі потрібно ставити якісь цілі, щоб був сенс життя, всі ми повинні прагнути кращого.

Нові знайомства - завжди добре.

Спілкування з усіма принесе багато корисностей, від матеріальної цінності до душевної.

Я ціную всіх тих хто з'явився в моєму житті за цей період, завдяки ним я зміг сформулювати себе, свій характер. Я можу відчути себе потрібним. До цього - я був пустушкою, ні інтелекту, ні розуміння інших людей, все приходить, потрібен лише час. Найголовніше - мотивація і мета.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up