30.10.2023
Культурна країна
eye 482

Швидка Оля. Вчитель, який змінив моє життя

Швидка Оля

Усі ми кожного дня чуємо музику і бачимо різні витвори мистецтва. Хтось не приділяє цьому значної уваги, проходить повз, а хтось - бачить у мистецтві частину своєї душі, із захопленням подиху роздивляється архітектуру, квітники, зупиняється, коли чує вуличного музиканта і, заплющивши очі, пірнає у вирій нот.

  Для мене найкращим вчителем стала музика. Вона йде за мною слідом ще з дитячої люльки, коли бабуся ніжним голосом співала колискову, коли дідусь грав на гітарі, а ненька підспівувала йому і я зачаровано їх слухала. З плином життя пісні стали частинкою моєї душі. Тепер вже і я зупиняюсь, коли чую вуличного музиканта і з насолодою слухаю його мелодійні поеми.

  Музика допомагає втішити у скрутну хвилину, коли буває тяжко на душі і зовсім не маєш сил, допомагає додати впевненості перед виступом чи важливою подією. І знаєте що? З упевненістю можу сказати, що для мене музика, це дещо більше, ніж просто мелодія, що кожного дня грає у навушниках. Для мене музика - це життя! Це мистецтво було поруч кожну хвилину мого буття і багато чому навчило. Воно заклало у мені вміння чути й бачити прекрасне у всьому, навчило гармонії з собою та навколишнім світом. І саме завдяки цьому маю можливість, дійсно, насолоджуватись життям.

  Недарма Генріх Гейне мовив :  " Там, де закінчуються слова, починається музика". Адже, на мою думку, лише завдяки нотам і створеній ними мелодії, можна виразити свої справжні почуття. Завдяки цьому прекрасному плину звуків слухач може відчути весь спектр емоцій, від щирого тендітного кохання, до переживань і навіть глибокого смутку. І мистецтво, що є безсмертним подихом когось невідомого, хто жив тисячі й мільйони років тому. Воно навчило мене наполегливості у починаннях та бажанню власноруч створювати прекрасне, що існуватиме ще дуже довго й побачить майбутні покоління через кілька століть. Можливо, хтось подумає чи скаже : "Що такого в тому мистецтві? Звичайні картини, статуї, просто старі будинки, які хтось давно звів." А чи справді це так? Усі ми живемо серед творів мистецтва інших і ,якби їх не існувало, наше буття не мало б сенсу, воно було б сірим, нудним та сумним.

  Тож вчиться бачити прекрасне і живіть щасливо в своє задоволення.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up