Баранецька Злата. Вчитель, який змінив моє життя

Баранецька Злата

Одна з найважливіших професій – учитель. Учитель – провідник у новий світ, кращий та милосердний.

         У моїй школі всі вчителі гарні по-своєму, але найулюбленіша Марія Василівна. Її фах – це українська мова та література, і мій класний керівник. Вона справжній професіонал і свої знання передає нам щиро і з любов’ю.

Робота вчителя не закінчується із дзвінком. Марія Василівна у будь-якій ситуації розрадить, підтримає і допоможе, сувора і водночас добра. Світла, усміхнена, позитивна людина. Вона цілком присвятила себе своїй роботі.

         Наша вчителька, як друга мама. Відповідально ставиться до виховання учнів. Адже від неї залежить, що «посіяти в наші душі». Якими будуть «плоди» на нашому «дереві життя».

Ми часто бачимо, як вона жалкує, коли хтось із нас отримує погані оцінки, але  як емоційно, зворушливо радіє нашим успіхам. З нею завжди інтересно та затишно.

Марія Василівна йде «в ногу» з епохою інформаційних технологій. Поєднує професіоналізм та найкращі людські якості.

Наша вчителька має підхід до кожної дитини. Всім допомагає розвивати здібності, щоб визначитися в майбутньому з професією, відкриває дороги в дорослий світ. Ми переймаємо в неї знання, добродушність та розважливість. Захоплюємося її розумом, витримкою, чуйністю та магнетизмом.

Мова – це душа народу. Марія Василівна вчить нас не тільки володіти мовою, а й шанувати її. Адже буде українська мова – буде  Україна. Мені пощастило мати такого вчителя! За одним шкодую, що не маю змоги в даний час частіше спілкувати з Вами, моя дорога вчителько! Тому що я не в Україні і ми спілкуємося тільки в онлайн. Проте маю велику надію, що скоро все стане на своє місце, і я повернуся до рідної школи.

Вчитель – професія від Бога, всі інші професії – від учителя.  

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up