Раундап для бур'янів: принцип дії та рекомендації щодо застосування

Раундап для бур'янів: принцип дії та рекомендації щодо застосування

Раундап — це гербіцид тотальної дії, тобто він застосовується для боротьби з усіма видами рослин. На присадибних ділянках його використовують для видалення бур'янів із ґрунту перед закладкою садів та посівом культурних рослин, а також перед укладанням газону. У цій статті ми розповімо, як використовувати Раундап для боротьби з бур’янами, а також про покращений вид Раундапу.

Як працює Roundup?

Раундап містить активну речовину під назвою гліфосат, яка спричиняє загибель і в’янення всіх видів рослин. Також препарат містить речовини, які полегшують проникнення гліфосату в тканини рослин.

Раундап – гербіцид неселективної дії, тому його не можна використовувати, наприклад, на газонах, що вже ростуть (він знищить і бур’яни, і траву). Тому в аматорському садівництві Раундап використовують в основному перед закладкою садів, посадкою чи посівом насіння культурних рослин. Даний засіб також можна використовувати для знищення бур’янів на тротуарах, доріжках і під’їздах (наприклад бур’янів, які ростуть між бруківкою).

Висока ефективність Раундапу в боротьбі навіть із найстійкішими бур’янами пояснюється тим, що він знищує не лише надземні частини рослин, а й їхнє коріння. Завдяки цьому Раундап можна використовувати для боротьби з бур’янами, які легко відростають з коріння, наприклад пирію. Однак варто знати, що хвощ польовий стійкий до цього засобу і з ним не можна впоратися Раундапом.

Коли використовувати Раундап?

Раундап можна використовувати протягом практично усього вегетаційного періоду. Обмеження обумовлені лише температурою повітря, оскільки засіб найкраще працює за температури від 12 до 25°C. Винятком є Раундап Макс, на ефективність якого не впливає зниження температури до +2°C. Придбати цей вид Раундапу можна на сайті https://parcel.com.ua/raundap-maks-1-l/.

Не рекомендується використовувати даний засіб у таких випадках:

  • до появи сходів бур'янів,
  • на вологих рослинах,
  • перед очікуваним дощем / опадами протягом 1 години після обробки (може знизити ефективність обробки),
  • під час вітру, який може призвести до здуття рідини з поверхні бур’янів.

Якщо ви використовуєте Раундап для знищення бур’янів перед тим, як вирощувати новий урожай або газон, слід почекати відповідний час перед посівом, щоб уникнути дії препарату на сходи культурних рослин. Зазвичай це від 2 до 4 тижнів (детальна інформація міститься на етикетці продукту).


Читати також