Де придбати трактор для невеликого господарства?

трактор для невеликого господарства

Власникам сімейних ферм та особистих селянських господарств слід прагматично підходити до покупки будь-якої сільгосптехніки. Інвестиція в трактор (або навіть мінітрактор) має бути ретельно зважена з точки зору основних технічних і функціональних можливостей, а також відповідати профілю господарства та його структурі.

Основа будь-якого сільськогосподарського виробництва

Трактор – це основна сільськогосподарська машина в будь-якому, навіть найменшому, господарстві. Він дозволяє використовувати інші агрегати, що не мають власного приводу, а саме:

  • борони,
  • косарки,
  • ґрунтообробні агрегати,
  • преси для сіна та соломи,
  • обприскувачі,
  • розкидачі добрив.

Все це обладнання найчастіше монтується за допомогою важеля, який дозволяє підіймати агрегати для транспортування та опускати їх при роботі в полі. Магазин сільгосптехніки traktor.od.ua здатний задовольнити потреби українських фермерів не лише в тракторах – тут можна купити спецтехніку, ґрунтофрези та всі необхідні запчастини до тракторів. Каталог даного інтернет-магазину складається виключно з техніки з низькою аварійністю від японських брендів Kubota, Yanmar, Iseki, Mitshubisi, Hinomoto, Shibaura. Продаж сільгосптехніки б/в здійснюється онлайн, а ціна здатна задовольнити навіть найекономніших господарів.

Види сільськогосподарських тракторів

Трактори можна розділити на кілька видів, які відрізняються типом ходової частини:

  • Колісні трактори із постійним приводом на задню вісь. Потужність двигунів, що встановлюються на трактори цього типу, досягає 200 к. с. Популярність таких тракторів зумовлена насамперед їх універсальністю.
  • Колісні трактори з постійним приводом на обидві осі та точковою системою кермового керування. Двигуни у цьому типі тракторів мають більшу потужність – до 600 к. с.
  • Гусеничні трактори – замість колісної системи для руху використовується система гусениць. Такі трактори використовуються переважно для роботи на надзвичайно складному рельєфі, на важких і вологих ґрунтах.
  • Напівгусеничні трактори – це комбінація колісного та гусеничного трактора. Гусенична система у таких тракторах зазвичай монтується на задній осі.

Новий трактор та профіль господарства

Сільське господарство в Україні є вкрай неоднорідним. Різні профілі виробників сільгосппродукції впливають на їхні індивідуальні потреби у техніці. Потужність двигуна, трансмісія, вага – ось головні технічні параметри, на які найчастіше звертають увагу українські аграрії, котрі вирішили купити новенький або вживаний трактор.


Читати також