Плодові дерева

Плодові дерева

Багато садівників (як любителів, так і професіоналів) бажають, щоб сад був не тільки доглянутим, але й давав плоди. Крім рівненького газону та декоративних рослин, завжди хочеться отримати великий врожай із плодових дерев. Вирощені на своїй ділянці фрукти - екологічні та без додавання хімікатів - запорука здоров'я. Якщо придбати і з розумом використовувати саджанці дерев, а також створити сприятливі умови для висадки та правильно доглядати за ними (підживлювати ґрунт мінеральними добривами, своєчасно поливвти, обрізати та обробляти) - все це в сукупності здатне зробити справжнє диво. Таким способом, дотримуючись простих рекомендацій, ваш сад радуватиме вас, ваших дітей і онуків гарними плодами довгі роки.

Щодо вибору саджанців, то тут, звичайно, потрібно віддавати перевагу тим видам, які вам найбільше подобаються, бо весь перелік плодових дерев навряд чи може вміститися в саду. Необхідно звернути увагу на місце, де буде рости дерево, а також на індивідуальні вподобання певних видів фруктів, наприклад, я для своєї родини вибрав персик. Це дерево з соковитими плодами здавалося мені в дитинстві чимось фантастичним. А ще у мене двоє маленьких дітей, які люблять персики, тому не міг відмовити їм у цьому задоволенні. Знаючи всі корисні властивості персика, впевнений, що зробив правильний вибір.

Основні переваги

  1. Дуже добре допомагає травленню.
  2. Містить калій та магній - що корисно при анемії та хворобах серця.
  3. Зберігає молодість шкіри і перешкоджає появі зморшок і пігментних плям (а це особливо сподобалося моїй дружині).

Саджанець персика схвалила вся родина, але на цьому ми не зупинилися і вирішили придбати ще й фундук. Погодьтеся, трохи незвичайно, але я, наприклад, дуже люблю ці горішки, і кожен день народження в нашій родині відзначається святковим тортом з фундуком. Цей горіх також має багато корисних властивостей, ось основні з них:

  1. Містить усі необхідні нам амінокислоти та вітаміни А ,С, Е.
  2. Велика кількість калію, марганцю, фтору, йоду, цинку, кобальту, заліза, до речі, відсоток вмісту останнього вище, ніж у м'ясі.
  3. Дуже калорійний продукт, який дозволяє вгамувати голод.

Не бажано вживати в їжу людям з діабетом і діатезом, тому, якщо ви страждаєте на ці недуги, придивіться до інших плодових дерев. Нашій родині ці дерева підходять повністю, прикрашаючи наш сад і приносячи свої плоди на сімейний стіл.


Читати також