29.11.2023
Розваги
eye 575

Найкрутіші вагони потягів у світі

Найкрутіші вагони потягів у світі

Немає більш мальовничого, комфортного та цікавого способу дістатися з пункту А в пункт Б, ніж подорож залізницею. Окрім вражаючих краєвидів, іноді навіть самі вагони потягів мають естетичні переваги.

Від розкішних вагонів і передових зразків сучасного транспорту до неймовірних паровозів і химерних старих локомотивів – поїзди є нескінченно чарівним способом пересування. Наші залізничні подорожі ефективні, заспокійливі і дозволяють поціновувачам культури побачити більше про місце призначення, не відчуваючи поспіху. У нашій колекції ви побачите найкрутіші, найбільш вражаючі й унікальні вагони поїздів.

Потяг Вістадом (Vistadome Train), Перу

Vistadome Train

Потяги Вістадом – це геніальний спосіб дозволити мандрівникам краще пізнати місця, через які вони проїжджають. Це можливо завдяки тому, що на місці віконного простору, що простягається аж до самої стелі, прибрано якомога більше непотрібних внутрішніх панелей. Таке рішення дозволяє вам отримати панорамний вид на перуанську сільську місцевість протягом усього шляху від міста Куско до міста, найближчого до Мачу-Пікчу. Це приголомшливий спосіб дістатися до найвідомішої пам'ятки Перу, і саме це ми зробимо під час нашого дев'ятиденного маршруту, заскочивши на борт в Ольянтайтамбо на найбільш мальовничу годину і сорок хвилин у вашому житті, перш ніж провести цілий день, досліджуючи дивовижні руїни інків.

Vistadome Train

Цей вагон вирізняється не лише краєвидами: ви отримаєте безкоштовний перекус, зможете насолодитися спокійною музикою та інформативними аудіодовідниками, не кажучи вже про періодичні культурні та модні покази на борту.

Винний трамвай Франшхук (Franschhoek Wine Tram), Південна Африка

Franschhoek Wine Tram

Долина Франшхук, розташована в самому серці надзвичайно родючих виноробних земель Південної Африки, є одним з найкрасивіших виноробних регіонів на планеті. Побачити його можна лише одним способом – на абсолютно чарівному винному трамваї Франшхук. Ці колії простягаються долиною вже майже 120 років, але у 90-х роках використання маршруту було припинене. Згодом, у 2012 році, неназваного генія осяйнула ідея використовувати цей напрямок як простий і зручний спосіб відвідати багато різних виноробних районів. Сьогодні існує сім різних ліній, кожна з яких зупиняється на 6-8 чудових виноградниках. Що найцікавіше? Це можливість подорожувати у власному темпі, не залишаючись у транспорті чи групі! Виходьте, коли забажаєте, щоб відправитися на екскурсію, дегустацію чи просто на легку прогулянку. Існує навіть двоповерхова версія трамваю, з якої відкривається ще кращий вид на долину. Четвертий день нашої подорожі Південною Африкою майже повністю присвячений виду транспорту, який є мрією будь-якого винолюба.

Шінкансен – швидкісний потяг (Shinkansen), Японія

Shinkansen

Менш унікальний, але більш вражаючий. Ми просто зобов'язані були згадати в цьому списку всесвітньо відомі японські швидкісні поїзди. Навіть думка про те, щоб встигнути на шінкансен, викликає захоплення, настільки відомі так звані «потяги-кулі».

Ультрасучасні інтер’єри, які є спокійними та комфортними і часто прикрашені штрихами високотехнологічної грайливості. Мабуть, найкрутіша частина години чи двох, проведених на борту поїзда, – це швидкість, з якою він рухається без жодних зусиль. Хоча Ви їдете зі швидкістю 320 км/год (199 миль/год), бачите прекрасні японські пейзажі, що проносяться за вікном, чудове заспокійливе відчуття м'якого руху на борту не покидає ні на хвилину. Ніякого коливання, жодного звуку. Швидкість відчувається лише тоді, коли повз проїжджає інший шінкансен. Це захоплює! Наша 12-денна залізнична подорож Японією повністю використовує переваги цього надзвичайно ефективного сервісу, щоб показати вам Осаку, Хіросіму, Кіото, Хаконе і Токіо за одну відпустку, не кажучи вже про екскурсії на острів Міядзіма, озеро Аші та чарівний бамбуковий ліс – дякуємо тобі, шінкансен!

Якобітський паровоз (Jacobite steam train), Шотландія

Jacobite steam train

Чи може бути щось більш романтично радісне, ніж видовище класичного потяга, що м'яко мчить сільською місцевістю Сполученого Королівства? У світі немає більш мальовничої подорожі, ніж у Шотландському нагір'ї, де старовинна естетика парового потяга, здається, ідеально поєднується з суворими пагорбами, долинами, лісами й озерами сільської Шотландії. Найвідоміший із них – якобітський паровоз, частково завдяки його ролі в серії книг про Гаррі Поттера, який оживив сам Гоґвортський експрес. Наша подорож залізницею Шотландії, яка починається з не менш крутого потягу Каледоніан Сліпер з Лондона, дозволить вам застрибнути на борт якобітського поїзда у Форт-Вільямі і попрямувати аж до Маллайга на західному узбережжі, перетинаючи приголомшливий віадук Гленфіннан по дорозі. Це справді унікальна подорож у розкішному старовинному вагоні. Старомодна оббивка, сподобається усім, особливо фанатам Поттера. Тільки, заради Бога, не кажіть «Ми візьмемо все!», коли проїде візок з їжею.

Шанхайський маглев (Shanghai Maglev), Китай

Shanghai Maglev

Нехай це банально, але ж, безперечно, круто – сказати, що ви побували на найшвидшому поїзді планети? Китай має власну чудову мережу високошвидкісних залізниць, навіть більшу, ніж у Японії. Саме вона є основою нашої великої подорожі «Ікони Китаю», яка включає Пекін, Велику стіну, Пін'яо, Теракотових воїнів в Сіані і, нарешті, Шанхай. Ви досягнете максимальної швидкості лише у самому кінці нашої подорожі, коли вирушите на шанхайському маглеві до аеропорту. Цей транспорт рухається зі справді приголомшливою швидкістю 460 км/год (286 миль/год), а це означає, що 30 км (18,6 миль) від залізничного вокзалу Лонг’ян до аеропорту можна подолати всього за 7 хвилин і 20 секунд. Здається, що це недостатньо круто. А як щодо того, що потяг використовує магнітну левітацію на противагу традиційним сталевим колесам і рейкам? МАГНІТНА ЛЕВІТАЦІЯ!? Ось це ми називаємо круто.

Переклала Мельник Дарина

Читати також


up