26-11-2023 Розваги 1260

Новини кіно за тиждень. 26 листопада 2023

Новини кіно за тиждень. 26 листопада 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

З'явилися кадри з нового фільму Паоло Соррентіно «Парфенопа»

У Мережі стали доступні перші кадри "Пафренопи" - нового проекту італійського режисера Паоло Соррентіно ("Велика краса", "Молодий Папа"). Одну з ролей у фільмі виконав лауреат Оскара Ґері Олдмен.

Парфенопа

Парфенопа

Парфенопа

В основу картини буде покладено міф про давньогрецьку сирену Парфенопу. Та безуспішно спокушала Одіссея і, отримавши відмову, наклала на себе руки. У новій інтерпретації життя героїні продовжиться від 1950 року до наших днів. Соррентіно називав фільм "любовним посланням Неаполю".

Парфенопа

У «Парфенопі» також знімалися Луїза Раньєрі, Сільвіо Орландо, Стефанія Сандреллі, Ізабелла Феррарі та ін. Точна дата релізу невідома. Останнім фільмом Соррентіно була автобіографічна картина «Рука Бога».

Режисер «47 ронінів» розтратив бюджет Netflix на Ferrari та криптовалюту

The Conquest

Видання The New York Times повідомило про нереалізований сай-фай Netflix «Завоювання» (The Conquest). Його постановник Карл Рінш («47 Ронін») витратив мільйони виділених коштів на зовсім інші цілі.

У 2018 році Рінш отримав на виробництво серіалу 61,5 млн. доларів. Замість зйомок він грав на фондовій біржі і вкладався в криптовалюту, купував дизайнерський одяг та кілька автомобілів, включаючи Ferrari та п'ять моделей Rolls-Royce.

Рінш не зміг закінчити жодної серії "Завоювання", через що Netflix відмовився від виробництва проекту. Сторони зустрілися в арбітражному суді, де Рінш зажадав додаткової грошової компенсації за порушення умов контракту. Рінш та Netfix ситуацію не прокоментували.

"47 ронінів" є єдиним фільмом Рінша. Картина вийшла у 2013 році і розповідала про загін із 47 самураїв, які вирушають у доленосну подорож. Головну роль виконав Кіану Рівз. Фільм провалився у прокаті та був розгромлений критиками.

У новому відео про «Доктора Хто» показали п'ятнадцятого Лікаря Хто Шуті Гатви з 14 сезону

BBC опублікував відео, присвячене 60-річчю культового науково-фантастичного серіалу "Доктор Хто". Він стартував 1963 року, а 2005-го його перезапустили. У ролику показали п'ятнадцятого Лікаря Хто у виконанні зірки «Сексуального виховання» (2019-2023) Шуті Гатви, який дебютує у спецвипусках 14 сезону.

У свіжому промо можна побачити всіх Лікарів Хто в історії серіалу. У класичному «Докторі Хто» Володаря Часу грали Вільям Гартнелл, Патрік Тротон, Джон Пертві, Том Бейкер, Пітер Девісон, Колін Бейкер та Силвестр Мак-Кой. У фільмі 1996 року восьмим Лікарем став Пол МакГанн. У перезапуску Лікаря продовжили грати Крістофер Екклестон, Девід Теннант, Метт Сміт, Пітер Капальді, Джоді Віттакер, а також Джо Мартін в ролі Біглого Лікаря.

14 сезон «Доктора Хто» стартує з циклу спецепізодів, у якому в центрі уваги опиниться чотирнадцятий Лікар. Роль виконає Девід Теннант, який раніше грав десятого Лікаря. Король часу повинен буде з'ясувати, чому після регенерації зовні він став нагадувати десятого Лікаря. З цим збоєм напевно пов'язаний лиходій Небесний Іграшник (Ніл Патрік Гарріс), з яким зіткнеться Лікар.

Усього буде чотири спецвипуски, їх почнуть показувати 25 листопада. 4 епізод вийде 25 грудня, в ньому покажуть першу спільну пригоду п'ятнадцятого Лікаря Хто та його супутниці Рубі Сандей (Міллі Гібсон, «Вулиця коронації»). Рубі та новий Лікар засвітилися у трейлері на позначках 0:44 та 0:54.

У першому трейлері мультфільму «Ліга Справедливості: Світ війни» супергерої DC рятують мультисвіт

Warner Bros. випустила перший трейлер мультфільму "Ліга справедливості:Світ війни". У кінокоміксі DC загін супергероїв рятуватиме цілий мультивсесвіт.

За сюжетом могутній інопланетянин на ім'я Монітор збере команду з найсильніших героїв зі всього мультивсесвіту. До неї увійдуть Бетмен, Чудо-жінка, Супергерл, Зелений Ліхтар, Флеш та два Супермени. Монітор їм повідомить, що всі світи у величезній небезпеці. Може статися масштабна катастрофа, через яку зникнуть усі виміри. Супергерої повинні подолати потужних лиходіїв із різних реальностей та запобігти руйнуванням. Як натякнули у ролику, вирішальну роль у місії зіграє Супергерл.

Мультик стане першою частиною цілої трилогії «Ліга справедливості: Криза на Нескінченних Землях». В основу сюжету серії ліг однойменний цикл коміксів (1985-1986) Марва Вольфмана та Джорджа Переса. При цьому трилогія виявиться останнім проектом анімаційного всесвіту Tomorrowverse (Всесвіт завтрашнього дня). Серію мультиків у 2020 році запустив "Супермен: Людина завтрашнього дня", ще її частиною став "Бетмен: Довгий Гелловін" (2021).

Шанувальники кінокоміксів DC вже добре знайомі із сюжетною лінією «Криза на Нескінченних Землях». The CW випустив однойменну кросоверну серію, до якої увійшли епізоди з "Флеша" (2014-2023), "Стріли" (2012-2020) та інших серіалів Всесвіту Стріли.

Серіал «Чорне дзеркало» продовжили на 7 сезон

Netflix продовжив серіал "Чорне дзеркало" на 7 сезон. Зйомки мають стартувати вже 2023 року.
«Чорне дзеркало» почали показувати 2011 року. У червні 2023-го вийшов 6 сезон – прем'єра 5-го відбулася чотири роки тому, 2019-го. Тепер Variety повідомляє, що в антиутопічної антології буде ще як мінімум один сезон. Автор серіалу Чарлі Брукер, а також Аннабель Джонс і Джессіка Роудс повернуться в проект як виконавчі продюсери.

Подробиці сюжету, акторський склад та кількість серій 7 сезону поки що тримають у секреті. Проте відомо, що виробництво розпочнеться до кінця 2023 року. У такому разі прем'єру варто очікувати 2024 року або 2025-го.

«Чорне дзеркало» – один із найпопулярніших серіалів Netflix. При цьому інтерес глядачів до антології не згас і через 12 років після виходу 1 сезону. За даними стримінгу, 6 сезон увійшов до топ-10 у 92 країнах світу та провів чотири тижні у глобальному топ-10 серед англомовних проектів сервісу. До акторського складу 6 сезону при цьому увійшли великі голлівудські зірки Сальма Хаєк, Аарон Пол та Джош Гартнетт.

«Чорне дзеркало» – це збірка історій, у яких часто порушують тему високих технологій. В основному серії досить похмурі і навіть моторошні. Багато глядачів вважають, що авторам серіалу вдається передбачати майбутнє. Наприклад, у 1 епізоді 6 сезону розповіли про стримінговий сервіс Streamberry, який у режимі реального часу за допомогою штучного інтелекту (ШІ) аналізує життя людей та створює на їх основі шоу. Брукер зізнався Variety, що епізод був написаний до того, як чат-бот із штучним інтелектом ChatGPT став популярним. Сценаристи під час страйків у Голлівуді вимагали обмежити сферу застосування ШІ – а також покращити умови праці та підвищити заробітну плату.

Тайка Вайтіті хоче повернути радість фанатів від фільмів оригінальної трилогії, у своєму фільмі зі всесвіту "Зоряних війн"

Тайка Вайтіті

"Я розробляю фільм "Зоряні війни" протягом кількох років, але думаю, що як і з будь-яким фільмом, але з цим зокрема, дійсно хотів би вчинити правильно, тому не хочу поспішати. Я хочу передати ту радість та розвагу перших фільмів, таких як "Імперія завдає удару у відповідь", "Повернення джедая" та всіх інших, тому я намагаюся їх зрозуміти. Це відбудеться".

Анджей Сапковський розповів, що на знімальному майданчику "Відьмака" він запропонував деякі ідеї для серіалу, проте жодну з них не використали

Анджей Сапковський

"Знімальний майданчик був приголомшливим. Приголомшливим... Я давав їм кілька ідей, але вони ніколи мене не слухали. "Це нормально. "Хто це?" Це письменник. Ніхто".

Український історичний екшн «Довбуш» вже зібрав у прокаті 67,8 млн. гривень

«Дякуємо глядачам за перегляд фільму про знаменитого Довбуша, його боротьбу за рідну землю, фільм про кохання та вільне життя. Прокат триває, приходьте у кіно, щоб підтримати українську стрічку про відважних опришків», – зазначили у Держкіно.

Український стартап Respeecher відновив для кіно голос легенди – Едіт Піаф

Едіт Піаф

Команда Respeecher допомогла відновити голос та записи 80-річної давнини, використавши оригінальні пісні La Vie En Rose та No, Je Ne Regrette Rien на замовлення Warner Music France, які нині працюють над документальною стрічкою про співачку.

Фільм створить Джулі Вей, а саму роботу вже називають «першим анімаційним байопіком про музиканта, розробленого за допомогою ШІ».


Читати також