25-11-2023 Розваги 1256

Новини музики за тиждень. 25 листопада 2023

Новини музики за тиждень. 25 листопада 2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

BabyMonster показали тизер дебютного кліпу «Batter Up» та назвали дату прем'єри

BabyMonster, новий жіночий гурт лейбла YG Entertainment, опублікував 30-секундний тизер кліпу «Batter Up». Він має стати дебютом групи. За день один день відео переглянули понад 4 млн разів.

Хоча «Batter Up» стане першим повноцінним відео BabyMonster, одна пісня у них вже є – це травнева композиція «Dream». На неї також зняли ролик, але простий, змонтований із різних «життєвих» кадрів. "Dream" позиціонувалася як "перед-дебютна" пісня, а "Batter Up" - як "справжній" дебют BabyMonster.

54 млн переглядів відео «Dream», 4 млн переглядів тизера «Batter Up» та 3,26 млн підписників YouTube-каналу говорять про високий інтерес до BabyMonster. Прем'єра кліпу "Batter Up" очікується у понеділок, 27 листопада.

Twenty One Pilots випустили розслаблюючий 10-годинний мікс

Twenty One Pilots представили "затишний" мікс, складений з "розслаблюючих" версій пісень. До нього увійшли різні треки – як хіти на кшталт "Stressed Out" до менш відомих, на кшталт "Goner" з альбому "Blurryface" (2015) і "Trees" з платівки "Regional at Best" (2011).
Мікс був викладений на YouTube-каналі Twenty One Pilots у вигляді ролика з Недом – персонажем із власного всесвіту групи. Нед вперше з'явився у кліпі Chlorine, потім повернувся у відео The Hype - обидві пісні увійшли в альбом Trench (2018). Також його можна побачити у кліпі на трек Choker з платівки Scaled and Icy (2021).

Twenty One Pilots назвали свій мікс "Ned's Cozy Fireplace" - "Затишний камін Неда". У відео Нед дійсно відпочиває біля палаючого каміна, і періодично відкриває очі. Уважні фанати Twenty One Pilots помітили загадковий напис на стіні каміна, кілька записок поряд, а також пару іграшкових Недів та фотографію з ним на книжковій шафі. Режисером відео виступив Марк Ешлеман, який постійно співпрацює з гуртом ще з 2011 року. Саме він зняв кліпи Chlorine і Choker з участю Неда.

Aespa готуються до Різдва у лірик-відео до пісні «Jingle Bell Rock»

Aespa опублікували свою версію класичної різдвяної пісні Jingle Bell Rock. У виконанні Aespa вона вийшла більш хіп-хоповою - це чутно і в аранжуванні, і в новому реп-куплеті, доданому групою.

У прес-релізі від лейбла SM Entertainment "Jingle Bell Rock" описується як "чіпляюча і модна" інтерпретація пісні з "унікальним вокалом та репом" від Aespa. Разом із синглом група показала лірик-відео в анімаційному стилі.

Оригінальна "Jingle Bell Rock" вийшла 66 років тому, в 1957 році - тоді її виконав американський кантрі-співак Боббі Гелмс. Вона стала однією з найпопулярніших різдвяних пісень у США. Кавер-версії «Jingle Bell Rock» записували багато артистів, включаючи Біллі Айдола та Білла Гейлі. Пісня також звучала в одній із найвідоміших сцен фільму «Погані дівчиська» (2004).

Blackpink отримали ордени Британської імперії за турботу про екологію

Учасниці Blackpink стали кавалерами Ордену Британської імперії. Король Великобританії Карл III вручив співачкам спеціальні почесні нагороди, відзначивши їхній внесок у боротьбу зі зміною клімату.

Blackpink приділяють чимало уваги екологічним питанням. 2021-го учасниці групи виступили на конференції ООН з глобального потепління. Дженні Кім наголосила, що приймати необхідні екологічні рішення потрібно негайно, а Ліса Манобан – небезпечні зміни на планеті вже почалися. Джису вважає, що на ситуацію можна вплинути лише спільними діями, а Розе нагадала, що ще 2015-го світові лідери обіцяли обмежити глобальне потепління.

Карл III похвалив не лише Blackpink, а й усе корейське молоде покоління – його надихає, наскільки серйозно люди стали ставитись до проблем екології. На урочистій церемонії в Букінгемському палаці також були присутні Юн Сок Йоль, президент Південної Кореї та його дружина Кім Кеон Хі.

На честь візиту Blackpink королівський оркестр навіть виконав хіт гурту DDU-DU DDU-DU.

Б'єрк та Розалія б'ються на мечах у кліпі «Oral»

Б'єрк та Розалія представили спільний трек та кліп «Oral». У ньому співачки танцюють у великому світлому просторі, а також б'ються – не лише на руках, а й на мечах.

Пісню «Oral» Б'єрк сама написала та спродюсувала, а Розалія виступила в ролі запрошеного артиста та додаткового продюсера треку. У кліпі «Oral» Б'єрк та Розалія виступають на підтримку ісландської природи, закликаючи обмежити роботу лососевих ферм, які шкодять навколишньому середовищу.

Режисером відео «Oral» виступила Карлотта Герреро – іспанський фотограф та художниця, яка працювала з Пенелопою Крус та Емілією Кларк. У своїй творчості Герреро досліджує теми жіночності та тілесної недоторканності.

Хоча пісня Oral вийшла тільки зараз, Б'єрк написала її ще 20 років тому. З самого початку Oral звучала близько до реггетону, але тоді співачка не стала випускати її, вважаючи її занадто попсовою в порівнянні з альбомами Homogenic (1997) і Vespertine (2001). Довгий час робота пролежала в архіві, але Розалія вмовила Б'єрк доробити трек та «осучаснити» його. Хоча в кліпі «Oral» є екологічне посилання, у тексті пісні воно відсутнє – виконавиці співають про почуття закоханості в чоловіка та про те, що не знають, як висловити свої емоції.

Раніше в 2023 Б'єрк випустила кліп на пісню «Fossora» - заголовний трек з однойменного альбому. Платівка "Fossora" побачила світ у вересні 2022-го і стала першою студійною роботою Б'єрк за п'ять років. Реліз отримав захоплені відгуки критиків та приніс співачці номінацію на «Греммі»-2024 у категорії «Кращий альтернативний альбом». Незважаючи на свій внесок у музику, Б'єрк так жодного разу і не удостоювалася цієї премії, хоч номінувалася 16 разів.

Розалія – мабуть, найвідоміша іспанська співачка свого покоління. Вона двічі входила до списку найвпливовіших жінок Іспанії від Forbes і удостоїлася двох «Греммі». Розалія записувала треки з багатьма зірками, включаючи Вікенда, Біллі Айліш, Тревіса Скотта та Bad Bunny.

BTS показали тизер документалки «BTS Monuments: Beyond The Star» про кар'єрні успіхи та провали групи

З'явився тизер документального серіалу BTS Monuments: Beyond The Star про групу BTS. Він розповість про кар'єру групи, з усіма її злетами та падіннями. У серіал увійдуть матеріали, що раніше не видавалися, у тому числі виступи та інтерв'ю.

Прем'єра документалки відбудеться 20 грудня на Disney+. У прес-релізі зазначається, що це буде «глибинна подорож десятирічною кар'єрою групи». «BTS Monuments: Beyond The Star» складена з восьми частин – щосереди виходитимуть по дві нові серії. 20 грудня можна буде побачити епізоди "The Beginning" ("Початок") та "Adolescence" ("Юність"), 27 грудня - "Pursuit of Happiness" ("У гонитві за щастям") і "Disconnected" ("Відключений") , 3 січня - "Welcome!" ("Ласкаво просимо") та "Begin and Again" ("Почати знову і знову"), 10 січня - "Still Purple" ("Як і раніше фіолетовий") і "Promise For Tomorrow" ("Обіцянка на завтра").

Крім інтерв'ю з учасниками BTS, у «BTS Monuments: Beyond The Star» з'явиться Бан Сі Хек, засновник лейблу Big Hit Music, на якому працює група. Також у документалці можна буде побачити журналіста Мійонгсеока Канга, співавтора книги Beyond The Story: 10-Year Record of BTS. BTS розкриють багато моментів з минулого – у тому числі їхні думки під час першої зустрічі один з одним, процес оновлення контракту та складності із самоізоляцією на карантині.


Читати також