24-11-2023 Розваги 485

Як Сет Роґен і Еван Ґолдберґ створили одну з найуспішніших комедій усіх часів

Як Сет Роґен і Еван Ґолдберґ

«Суперперці» (Superbad) — одна з найуспішніших комедій усіх часів.

Журнал Rolling Stone назвав стрічку найсмішнішим фільмом 2000-х років. Але коли Сет Роґен разом зі своїм другом Еваном Ґолдберґом писали цю історію, вони сильно переживали. Адже думали, що фільм не отримає схвалення широкої аудиторії.

Хлопці почали писати сценарій, коли їм було ще по 13 років. «Ми просто писали про те, що відбувається з нами, канадськими єврейськими пацанами у Ванкувері, тому думали, що це доволі нішева історія», — згадує Роґен.

Через це вони завжди хвилювалися: «Може наш досвід життя у середній школі дуже специфічний?» Однак це не завадило фільму стати найуспішнішою стрічкою про шкільне життя усіх часів.

Часто великі митці говорять про те, що особисте — це універсальне.

Автор семи премій «Греммі» Джон Мейєр розповідає: «Коли я намагався написати щось, щоб заповнити весь всесвіт, у мене ніколи не виходило створити пісню. Однак як тільки я писав про щось розміром з чашку з водою, то згодом помічав, що в ній знаходиться цілий всесвіт».

До подібного висновку прийшов і Сет Роґен: «Чим конкретніше ви говорите про те, що вас хвилює і те, що ви вважаєте цікавим, тим більше це буде подобатися людям».

Тому не варто орієнтуватися на загальні смаки, адже передбачити їх вкрай складно. Створюйте історії, які цікаві насамперед вам, і це допоможе знайти аудиторію.


Читати також