18-11-2023 Розваги 683

Новини кіно за тиждень. 18 листопада 2023

Новини кіно за тиждень. 18 листопада 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Фільм «Дюна: Частина друга» вийде раніше, ніж очікувалося

Warner Bros. та Legendary знову перенесли прем'єру фільму «Дюна: Частина друга». Однак вийде фантастика Дені Вільнева раніше, ніж очікувалося.

Спочатку сіквел «Дюни» (2021) мали випустити вже 3 листопада 2023 року, але через голлівудські страйки реліз відсунули на 15 березня 2024-го. До речі, актори та сценаристи вже припинили страйкувати. Тепер Deadline повідомляє, що Вільнев представить своє нове дітище на два тижні раніше - 1 березня.

Розклад Warner Bros. на 2023 залишається незмінним. «Вонка» з Тімоті Шаламе у ролі молодого Віллі Вонкиз повісті «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала все ще заплановано на 15 грудня. 20 грудня розпочнеться світовий прокат кінокоміксу DC «Аквамен та загублене королівство» – Джейсон Момоа повернеться до ролі короля підводного королівства Атлантиди Аквамена. 25 грудня вийде музична драма «The Color Purple» з Голлі Бейлі з «Русалочки» (2023) – це екранізація однойменного роману Еліс Вокер, за яким раніше зняв фільм Стівен Спілберг (1985).

Фільм "Дюна: Частина друга" заснований на другій половині роману "Дюна" Френка Герберта. За сюжетом Пол Атрід (Тімоті Шаламе) продовжить подорожувати пісками Арракіса разом з фременами. Зрештою, він збере армію фременів для битви з Гарконненами на чолі з підступним бароном Володимиром Гарконненом (Стеллан Скарсгард), які в першій частині захопили владу на загадковій планеті.

У разі успіху «Дюна: Частина друга» Дені Вільнев зніме третю частину. В основі сюжету нового розділу може бути друга книга серії Герберта «Месія Дюни».

Девід Фінчер натякнув, що у фільму «Вбивця» буде продовження

Режисер трилера "Вбивця" Девід Фінчер на тлі успіху фільму прокоментував можливість виходу продовження. За його словами, найманий убивця у виконанні Майкла Фассбендера може повернутися.

"Вбивця" вийшов 10 листопада. За перші вихідні після прем'єри йому вдалося очолити топ-10 найпопулярніших англомовних фільмів Netflix у період з 6 по 12 листопада. За вікенд трилер отримав 27,9 млн переглядів. Критики загалом тепло прийняли фільм – на Rotten Tomatoes у нього 86% рейтингу, а на Metacritic – 72%. Від глядачів більш стримані відгуки. На тому ж Rotten Tomatoes фільм отримав від глядачів 61%, на Metacritic – 7 балів із 10, на IMDb – 6,9 балів із 10, а на «Кінопошуку» – 6,8 балів із 10.

Логічно припустити, що Netflix захоче зняти продовження «Вбивці», оскільки трилер виявився таким популярним. Хоча Фінчер раніше ніколи не створював сіквели своїх фільмів. «Вбивця» заснований на коміксах Алексіса Нолента та Люка Жакамона, в яких, напевно, знайдуться цікаві сюжети для ще як мінімум однієї частини історії вбивці. В інтерв'ю Entertainment Weekly у Девіда Фінчеар запитали, чи планує він поставити «Вбивцю 2». Режисер відповів, що така можливість існує. Після «Семи» (1995) Фінчер думав, що більше не зніматиме кіно про маніяків, але зрештою взявся за фільм «Зодіак» (2007) та серіал «Мисливець за розумом» (2017-2019) Netflix. Як зазначив Фінчер, у такому разі не можна точно говорити про те, що «Вбивці 2» не буде:

«Я ніколи не говорю "ніколи". Не варто встановлювати правила щодо цього питання. Я той хлопець, який до "Зодіаку" говорив: "Більше жодних серійних убивць"».

За сюжетом "Вбивці" найманий вбивця під час виконання завдання робить фатальну помилку (далі в тексті спойлери). Він робить постріл, але випадково потрапляє в жінку, яка знаходилася поряд із мішенню. На кілера відкривають полювання небезпечні люди, але йому врешті-решт вдається розібратися з переслідувачами. Наприкінці фільму вбивця возз'єднується з коханою і, начебто, йде у відставку. У можливому сиквелі в житті найманця, напевно, щось трапиться, через що він візьметься за старе.

У трейлері хорору «Уявний друг» іграшка змушує дитину творити жахливе

Lionsgate і Blumhouse випустили перший трейлер хорору "Уявний друг". Це похмура історія про уявного друга у вигляді плюшевого ведмедика, який змушує дитину робити жахливі вчинки.
За сюжетом жінка на ім'я Джессіка (ДеВанда Уайз, «Світ Юрського періоду: Панування») переїжджає із сім'єю до будинку свого дитинства. Її падчерка Еліс (Пайпер Браун, «Життя в деталях») знаходить у підвалі плюшевого ведмедя Чонсі, якого невдовзі починає вважати своїм цілком собі живим другом.

Еліс виконує завдання, які їй нібито дає Чонсі. Спочатку Джессіка вважає дії Еліс невинною розвагою - навіть підіграє їй. Проте з кожним разом доручення Чонсі стають дедалі дивнішими і навіть небезпечнішими. Еліс зрештою свариться з Чонсі, не бажаючи виконувати його прохання, після того дівчинка таємничим чином зникає. Джессіка намагається знайти дитину і в процесі з'ясовує, що Чонсі - не просто іграшка, а демонічна сутність, що прагне поглинути якнайбільше людських душ.

Сопрезидент Lionsgate з маркетингу кінотеатральних релізів Кері Мур розповіла Variety про задум авторів «Уявного друга». За її словами, фільм показує, що уявні друзі – це містичні істоти, які підтверджують особливий зв'язок дітей із духовним світом:

«У різних культурах ви можете спостерігати спільну ідею, згідно з якою діти мають особливий зв'язок із духовним світом. Що, якщо уявні друзі – це щось із духовного світу? Що, якщо ці уявні друзі є реальними? А що, якщо ви покинете одного з них, і це засмутить його?»

Мультсеріал "Гарлі Квінн" продовжили на 5 сезон

Max продовжив мультсеріал для дорослих "Гарлі Квінн" (18+) за коміксами DC на 5 сезон. Він має вийти після спін-оффа про Кайтмена.

Прем'єра «Гарлі Квінн» відбулася у 2019 році, а у липні 2023-го стартував 4 сезон, який завершився у вересні. 4 сезон отримав відкриту кінцівку з натяком на продовження, тож фанати чекали на анонс 5 сезону. Глави DC Studios Джеймс Ганн та Пітер Сафран зібралися перезапустити всесвіт DC, тому шанувальники занепокоїлися, що «Гарлі Квінн» скасують. Все-таки багато проектів DC було закрито, включаючи серіал «Супермен і Лоїс» (2021-2024). Однак Variety повідомив, що "Гарлі Квінн" повернеться з як мінімум ще одним сезоном.

Віце-президент підрозділу Warner Bros Animation за альтернативними програмами Пітер Джірарді у заяві про продовження «Гарлі Квінн» на 5 сезон сказав, що радий продовжити співпрацю з Max і зняти ще один розділ божевільної історії Гарлі Квінн та Отруйного Плюща. Також він пообіцяв, що до нового сезону серіал стане ще смішнішим. Виконавчий віце-президент з оригінальних комедій та анімаційних проектів для дорослих Max та Adult Swim Сюзанна Маккос похвалила роботу команди шоураннера серіалу Сари Пітерс, яка у 4 сезоні замінила колишніх керівників Джастіна Галперна та Патріка Шумакера:

«Таланлива команда "Гарлі Квінн" в черговий раз досягла успіху у створенні сезону, який заснований на всьому, що було раніше, але при цьому здається свіжим та винахідливим. Вони продовжують розповідати веселі, зворушливі та шалені історії з нашою милою групою невдах DC, і ми дуже раді, що фанати побачать, чого вони досягнуть у п'ятому сезоні».

Дату прем'єри 5 сезону "Гарлі Квінн" поки не розкрили. Швидше за все, він вийде незабаром після прем'єри мультика "Кайтмен: Чорт забирай, так!" – все-таки спин-оф уже має тизер (ролик нижче). Реліз сольника Кайтмена намічено на 2024 рік.

Гарлі Квінн у 4 сезоні свого серіалу боролася зі злочинністю Готема як учасниця бет-сім'ї (далі в тексті спойлери). Однак зрештою Гарлі пішла з команди і почала свій антигеройський шлях - вона зрозуміла, що не хоче бути просто лиходійкою або героїнею. Гарлі сформувала новий загін Готемські Сирени. Новий ворог Айві Талія аль Гул воскресила Найтвінга, якого випадково вбила Гарлі. У 5 сезоні Талія за допомогою Діка Грейсона напевно мститиме Айві, яка знищила її компанію.

У першому трейлері фільму «Будь-хто, крім тебе» Сідні Свіні та Ґлен Пауелл заводять фальшивий роман

Вийшов перший трейлер романтичної комедії "Будь-хто, крім тебе" від Sony Pictures. Головні ролі виконали Сідні Свіні та Ґлен Пауелл – вони зіграли ворогів, які змушені зображати коханців.

За сюжетом Бі (Свіні, «Ейфорія») та Бен (Пауелл, «Топ Ган: Меверік») після короткого роману розлучаються. Вони здаються ідеальною парою, але після першого побачення між ними через щось виникає конфлікт. Навіть просто друзями Бі та Бен залишитися не можуть, оскільки люто ненавидять один одного.

Бі та Бен сподіваються, що більше ніколи не зустрінуться. Проте доля їх стикає знову. Молоді люди повинні відвідати весілля, яке відбудеться в Австралії. Там вони перетинаються зі своїми колишніми – Джонатаном та Маргарет. При цьому батьки Бі хочуть звести її з Джонатаном, з яким вони дуже потоваришували. Бен же мріє бути з Маргарет - та одного разу розбила йому серце. У результаті Бі та Бен вирішують зобразити пару. Таким чином, Бі відв'яжеться від Джонатана, а Бен змусить Маргарет ревнувати і захотіти до нього повернутися.

"Будь-хто, крім тебе" зняв за своїм сценарієм Вілл Глюк. Режисер працював над комедіями для дорослих «Легковажна Я» (2010) та «Друзі по сексу» (2011), а також над сімейною комедією «Кролик Петрик» (2018, 2020). До акторського складу ще увійшли Даррен Барнет («Гран турізмо»), Александра Шипп («Барбі»), Гедлі Робінсон («Маленькі жінки», 2019) та Дермот Малруні («Крик 6»). Фільм вийде з «дорослим» рейтингом R, тому будуть відверті сцени та сміливі жарти.

Вийшов перший трейлер серіалу «Персі Джексон та Олімпійці»

Disney+ опублікував перший повноцінний трейлер серіалу «Персі Джексон та Олімпійці» за книгами однойменного циклу Ріка Ріордана. Фентезі розповість про пригоди школяра на ім'я Персі Джексон, котрий з'ясовує, що його батько – морський бог Посейдон.

Персі Джексон (Вокер Скобелл, «Проект "Адам")) – звичайний 12-річний хлопчик, який не користується популярністю у школі. Він товаришує з Гровером Андервудом (Аріан Сімхадрі, «Вілл і Грейс»), який теж не відноситься до крутих хлопців. Одного разу Персі виявляє, що має незвичайну здатність - він може керувати водою. Тоді мати хлопчика Саллі (Вірджинія Кулл, «Велика маленька брехня») розповідає йому, що всі її байки про міфічних істот реальні, а він сам є сином Посейдона (Тобі Стівенс, «Помри, але не зараз»).

Після несподіваного відкриття Персі вирушає до Табору напівкровок, де тренуються такі ж напівбоги. Йому компанію складає Гровер, який виявляється сатиром. Багато знайомих Персі приховують від людей свою справжню казкову сутність. Наприклад, його вчителька місіс Доддз (Меган Маллаллі, «Де ти поділась, Бернадетт?») – Фурія Алекто. У таборі Персі та Гловер знайомляться з напівбогинею Аннабет Чейз (Леа Джеффріс, «Імперія»).

Якогось моменту таємничим чином зникають блискавки Зевса – роль бога неба, грому та блискавок виконав Ленс Реддік («Джон Уік»), який помер навесні 2023 року. Підозрюваним у крадіжці стає Персі. Герой повинен довести свою невинність, і в цій справі йому допомагають Гловер та Аннабет.

У 7 сезоні "Ріка та Морті" пояснили відсутність дружини Ріка в мультсеріалі - вона була тільки у флешбеках

У 5 епізоді 7 сезону мультсеріалу Рік та Морті Adult Swim пояснили, чому в усіх попередніх серіях була відсутня Діана Санчез - дружина Ріка. Героїня була лише у флешбеках, навіть не з'являлися її альтернативні версії з інших світів.

За сюжетом 5 серії під назвою "Рікмортщенний" (далі в тексті спойлери) Рік продовжив шукати свого заклятого ворога Ріка Прайма. Лиходій убив дружину і дочку Ріка з його рідного виміру. З 1 сезону Рік хотів зловити Прайма та помститися йому. Несподіваним союзником Ріка у пошуках Прайма став Злий Морті. Через дії Ріка Злий Морті не міг спокійно жити у новому всесвіті, тому він вирішив допомогти ворогові.

Рік, Морті і Злий Морті знайшли Ріка Прайма і дізналися, що він побудував особливий смертоносний пристрій «Омега». За допомогою приладу можна стерти будь-яку людину з кожного всесвіту. Цією зброєю Рік Прайм убив Діану та всі її варіанти у мультивсесвіті. Залишається надія, що поза Центральною кінцевою кривою живе хоча б одна Діана. Похмурий сюжетний поворот підтвердив, що Рік не міг зустрітися з іншими Діанами з паралельних вимірів, оскільки вони також мертві. Тепер зрозуміло, чому Діану показували лише у флешбеках та ілюзіях.

Злий Морті деактивував пристрій, послабив Ріка Прайма і дозволив Ріку побити свого заклятого ворога. Зрештою Рік убив Ріка Прайма, а Злий Морті пішов - але перед цим сказав Санчезу, що в разі чого він може повернутися за ним. Рік залишився без головної мети життя, через що в 6 серії піде в пияцтво.

Прем'єра 6 серії 7 сезону «Ріка та Морті» відбудеться 19 листопада. Фінальний 10-й епізод вийде 17 грудня. У планах у творців щонайменше 10 сезонів.

Перший трейлер 2 сезони "А що як...?" розкрив дату прем'єри

Marvel Studios опублікувала перший трейлер 2 сезону мультсеріалу "А що як...?" Disney+ та оголосила дату прем'єри.

"А що як...?" повернеться з новими шаленими пригодами 22 грудня. У наступному розділі анімаційної антології покажуть 9 епізодів. При цьому випускатимуть серії щодня, тобто фінальна вийде вже 29 грудня – напередодні Нового року. Як мінімум одна серія буде святковою. У новому розділі очікується епізод під назвою «А що як... Геппі Гоґан врятував Різдво?» – швидше за все, саме він із новорічною та різдвяною тематикою.

1 сезон «А що як...?» вийшов 2021 року, в ньому теж було 9 серій. Проект став першим в історії Marvel Studios анімаційним серіалом. 2022-го студія ще порадувала шанувальників збіркою анімаційних короткометражок «Я є Ґрут», який 2023-го отримав 2 сезон. За сюжетом «А що як...?» Спостерігач розповідає глядачам про мешканців різних реальностей. Наприклад, у 1 сезоні показали, як Пеґґі Картер стала супергероїнею Капітаном Картером, Тор виріс єдиною дитиною в сім'ї – без Локі, а Т'Чалла почав подорожувати галактикою як Зоряний Лорд.

У фінальному 9-му епізоді Спостерігач втрутився в перебіг подій і зібрав команду Вартових Всесвіту, щоб розібратися з великою проблемою. У 2 сезоні через певні зміни в мультивсесвіті він, схоже, знову допомагатиме героям з різних світів. У нових серіях з'являться варіанти багатьох відомих супергероїв. Наприклад, будуть Залізна людина, Капітан Картер, Червона Відьма, Доктор Стрендж, Гамора, Тор, Т'Чака як Чорна Пантера і Генк Пім як Людина-мураха. Також покажуть небезпечного Пітера Квілла з надздібностями - на похмуре майбутнє Пітера, що так і не став Зоряним Лордом, якраз натякнули в 1 сезоні. Більше того, розкажуть навіть про месників у 1602 році – цікавий хід після месників-зомбі з 1 сезону.

Вийшов перший трейлер мультфільму «Втеча з курника 2»

Netflix поділився першим повноцінним трейлером мультфільму «Втеча з курника 2» студії Aardman Animations. Продовжуючи культовий мультик 2000 року Джинджер і Роккі намагатимуться врятувати свою дочку Моллі, з якої підступна місіс Твіді захоче зробити нагетси.

У першій частині Мелісса Твіді запустила виробництво пирогів із курятиною – раніше ж вона продавала курячі яйця. Джинджер та її друзі не хотіли бути з'їденими, та й давно мріяли здобути волю, тому вирішили залишити ферму. Їм вдалося втекти та перебратися до пташиного заповідника на ізольованому острові.

За сюжетом сиквела у Джинджер та Роккі народиться дочка, яку вони назвуть Моллі. Курча виявиться дуже схожим на своїх батьків – теж полюбить пригоди. У підлітковому віці Моллі захоче залишити острів і вирушити у подорож світом людей. Джинджер не підтримає прагнення дочки, тож та втече. Влаштувати повноцінний похід Моллі не вдасться – люди її спіймають та відвезуть на нову ферму місіс Твіді. Там Моллі потоваришує зі своєю ровесницею Фрізл.

На новій фермі місіс Твіді відгодовує курчат, щоб потім робити нагетси. У планах лиходійки ще масштабніше виробництво, тому багато птахів можуть постраждати. Джинджер, Роккі та їхні друзі повинні проникнути на ферму, що нагадує фортецю, щоб врятувати Моллі та інших дітей. Їм допомагатимуть Мак, Банті, Бабс, Фаулер, а також щури-контрабандисти Нік та Фетчер.

У першому трейлері фільму «Мадам Павутина» Дакота Джонсон бореться із злим Людиною-павуком

Sony Pictures опублікувала перший трейлер та промо-відео фільму «Мадам Павутина» з коміксів Marvel. Головну роль у картині виконала Дакота Джонсон («Нічого хорошого в готелі «Ель рояль») – її героїня Мадам Павутина побореться з небезпечним лиходієм, що нагадує Людину-павука.

За сюжетом фельдшер Кассандра Вебб (Джонсон) під час виконання чергового завдання мало не гине. Кассандру рятує її колега у виконанні Адама Скотта («Розрив»). За даними IMDb, Скотт зіграв Бена Паркера - дядька Людини-павука/Пітера Паркера, який на момент подій фільму ще не народився. Незабаром після пробудження Кассандра виявляє, що у неї з'явився дар ясновидіння.

У якийсь момент Кассандра стикається з багатим бізнесменом Єзекілем Сімсом (Тахар Рахім, Наполеон), який виявляється небезпечним злочинцем. Єзекіль був у лісах Амазонки якраз у той час, коли там перед своєю загибеллю вивчала павуків мати Кассандри. Мабуть, він якось пов'язаний із смертю жінки. Єзекіль володіє тими ж надздібностями, що і Людина-павук. До того ж він, можливо, також може передбачати майбутнє, як і Кассандра.

Кассандрі допомагають розібратися з Єзекілем майбутні Павуки Джулія Карпентер (Сідні Свіні, «Ейфорія»), Аня Коразон (Ізабела Монер, «Супермен: Спадщина» 2025-го) та Метті Франклін (Селеста О'Коннор, «Мисливці на привидів») . Джулія в коміксах стає спочатку Жінкою-павуком, а потім другою Мадам Паутиною після Кассандри Вебб. Важливу роль у сюжеті грає і Мері Паркер (Емма Робертс, «Американська історія жахів») – мати Пітера.

У новому трейлері мультфільму «Переліт» качки веселяться у великому місті

Illumination показала новий трейлер мультфільму «Переліт» про веселі пригоди родини качок у Нью-Йорку. Їм допоможе освоїтися у великому місті голуб-чудак Чамп, який дуже злиться, якщо його назвати на ім'я.

Сімейство качок Маллардов живе у тихому та безпечному ставку у Новій Англії. Папа Мак (озвучив Кумейл Нанджіані, «Вічні») задоволений будинком, адже сім'ї тут нічого не загрожує. Однак його дружина Пем (Елізабет Бенкс, «Голодні ігри») хоче вирушити у пригоду, щоб побачити весь світ. Їй у результаті вдається вмовити сім'ю полетіти на Ямайку.

Мак, Пем, їхній невгамовний син Дакс (Каспар Дженнінґс, «Співай») та мила дочка Гвен (Тресі Ґазал), а також дядько Ден (Денні ДеВіто, «Джуманджі: Наступний рівень») під час подорожі застряють у Нью-Йорку. Там вони знайомляться з Чампом (Аквафіна, «Шан-Чі та легенда десяти кілець») – лідером голубиної банди. Чамп допомагає сімейству вижити у великому місті і не стати качками по-пекінськи – улюбленою стравою у людей та кошмаром наяву у птахів. Тим часом Малларди встигають добре повеселитися в Нью-Йорку і познайомитися з іншими кумедними місцевими жителями.

Переліт описують як візуальне видовище, не схоже на жоден проект в історії Illumination. Творці обіцяють порадувати глядачів фірмовими жартами студії, душевною історією, незабутніми персонажами та заводною музикою. Illumination явно сподівається, що «Переліт» стане їх наступним великим хітом після успішних мультиків «Брати Супер Маріо в кіно» (2023), «Посіпаки» (2015) та «Співай» (2016).

Режисером виступає Бенжамін Реннер. Він поставив мультик «Ернест і Селестина: Пригоди мишки та ведмедя» (2012), який отримав номінацію на премію «Оскар». Сценарій написав Майк Вайт («Білий лотос»).

Світова прем'єра мультфільму «Переліт» запланована на 22 грудня.

Аніме-серіал "Скотт Пілігрим стає до бою" вийде з "дорослим" рейтингом

Скотт Пілігрим стає до бою

Творець коміксів про Скотта Пілігрима Браян Лі О’Меллі підтвердив, що майбутній аніме-серіал «Скотт Пілігрим стає до бою» Netflix вийде зі «дорослим» рейтингом TV-MA. Це телевізійний аналог рейтингу R у кінотеатральних фільмів, тобто мультик рекомендується дивитися лише глядачам віком від 17 років.

Трейлер серіалу «Скотт Пілігрим стає до бою» виглядає цілком нешкідливим – без кривавих розбірок та наготи, характерних для картин із віковим обмеженням «18+». Однак у себе в соцмережах Браян Лі О'Меллі написав, що мультик отримав рейтинг TV-MA. За його словами, це все через Джулі Паверс, яка занадто жорстко лається матом:

«Примітка для молодих людей (і їхніх батьків): у серіалу «Скотт Пілігрим стає до бою» рейтинг TV-MA. Нам повідомили, що рейтинг було отримано через лайку Джулі (ми намагалися заглушити її, але іноді вона була надто сильна). Якщо ви (або ваша дитина) дивилися фільм або читали книги, новий проект не більш "зрілий", ніж вони».

Джулі Паверс – зухвала та навіть стервозна дівчина, яка часто влаштовує вечірки. У фільмі «Скотт Пілігрим проти світу» (2010) Едгара Райта її зіграла Обрі Плаза, вона ж озвучила героїню на аніме. За сюжетом Джулі час від часу зустрічається зі Стівеном Стілзом (Марк Веббер) з музичного гурту Скотта Пілігрима (Майкл Сера). У фільмі у Джулі незвичайна надздібність - її лайки заглушує звуковий сигнал, а рот в цей момент прикриває чорний прямокутник. В аніме, схоже, цензури із нею менше. До речі, у фільму м'якший рейтинг PG-13.

Прем'єра аніме-серіалу "Скотт Пілігрим стає до бою" намічена на 17 листопада.

Зйомки 2 сезону «Останні з нас» розпочнуться у січні 2024 року

У новому розділі Джоелу та Еллі доведеться зіткнутися з новим небезпечним ворогом.

У Мережі з'явилася інформація, що HBO планує запустити зйомки 2 сезони серіалу «Останні з нас» (18+) у січні 2024 року. Постапокаліптична драма заснована на іграх серії The Last of Us.
Глава HBO Кейсі Блойс на початку листопада оголосив, що виробництво 2 сезону "Останні з нас" стартує у перших місяцях 2024 року. У Белли Рамзі – грає Еллі – такі самі прогнози були ще у березні. Тепер на сайті Production List уточнили, що знімальна група розпочне роботу 7 січня 2024 року. Команда розташується у канадському місті Ванкувері. Зйомки 1 сезону також проходили у Канаді.

Прем'єра 2 сезону "Останні з нас" відбудеться не раніше 2025 року. Голлівудські страйки акторів та сценаристів завершилися, тож, швидше за все, відкладати реліз не будуть.

1 сезон "Останні з нас" став адаптацією першої гри франшизи The Last of Us (2013). Дія розгорнулася через 20 років після того, як світ почав руйнуватися через масштабну пандемію. Контрабандист Джоел (Педро Паскаль) мав супроводити дівчину з імунітетом на ім'я Еллі до лабораторії «Цикад», щоб з її допомогою вчені спробували створити вакцину. Джоел дізнався, що операція вб'є Еллі, тому герой напав на людей "Цикад" і врятував її.

2 сезон знімуть по сіквелу The Last of Us Part II (2020). Автори Крейг Мейзін («Чорнобиль») та Ніл Дракманн (творець The Last of Us) не збираються за один сезон розкривати всю історію з гри, тому можливий 3 сезон. Джоел та Еллі зіткнуться з новим небезпечним ворогом Еббі – дочкою лікаря, якого Джоел убив у фіналі 1 сезону. Naughty Dog має у планах третю гру, тому серіал може затягтися.

Серіал «Юний Шелдон» закриють після 7 сезону

CBS закриє «Юний Шелдон» після 7 сезону, який стартує у лютому 2024 року. Серіал розповідає про пригоди юного Шелдона Купера із ситкому «Теорія Великого вибуху» – він йшов із 2007 по 2019 рік.

Як повідомляє The Hollywood Reporter, прем'єра заключного 7 сезону «Юного Шелдона» відбудеться 15 лютого. Фінальний 14 епізод вийде 16 травня, він триватимеблизько години – в середньому серії «Юного Шелдона» тривають по 20 хвилин. При цьому новий сезон виявиться найкоротшим у серіалі – у попередніх від 18 до 22 серій.

«Юний Шелдон» почали показувати 2017 року. Роль Шелдона виконав Ієн Армітідж («Велика маленька брехня») – в оригіналі талановитого фізика зіграв Джим Парсонс. Приквел став однією з найпопулярніших комедій CBS – у період з 2022 до 2023 року він лідирував у рейтингу. До того ж, «Юного Шелдона» тепло прийняли глядачі. На IMDb у серіалу 7,6 балів із 10, а на «Кінопошуку» – 8,4 балів із 10. Як зазначила президент CBS Entertainment Емі Райзенбах, «Юний Шелдон» довев, що спін-офи популярних проектів також можуть бути успішними:

«Будучи приквелом однієї з найпопулярніших комедій, серіал "Юний Шелдон" довів, що блискавка може вдарити двічі. Він вирізнявся чудовим акторським складом, який здавався сім'єю з першого моменту, коли ми побачили їх на екрані, і пожвавлював персонажів унікальними душевними історіями – вони залучали глядачів із самого початку. [...] Дамо йому гідне прощання з найкращими епізодами, якими зможуть насолодитися шанувальники».

Виконавчі продюсери Чак Лоррі, Стівен Моларо та Стів  Голенд додали, що були щасливі поділитися з глядачами історією Шелдона та його родини. Також вони подякували фанатам за підтримку.

Тим часом Лоррі та Warner Bros. працюють над другим спін-офом "Теорії Великого вибуху" для Max. Подробиці сюжету поки що тримають у секреті, але відомо, що там будуть нові для всесвіту актори.

З'явився трейлер мультфільму "Merry Little Batman" про пригоди сина Бетмена

Amazon Prime Video опублікував перший трейлер мультфільму "Merry Little Batman" з коміксів DC. Мультик розповість про різдвяні пригоди бородатого Бетмена та його чарівного сина Демієна.

За сюжетом місто Готем, яке колись кишило бандитами, стало в цілому дуже безпечним місцем – і все завдяки Брюсу Вейну, який бореться зі злочинністю як Бетмен. Проте Темний лицар без роботи не сидить – раз у раз йому треба допомагати поліції ловити поганих хлопців. Навіть напередодні Різдва Брюсу доводиться мчати на чергове завдання. Він обіцяє своєму синові Демієну повернутися до святкування, але через аварію застряє десь у засніжених горах.

Демієн і дворецький та друг родини Вейнів Альфред Пенніворт залишаються в маєтку вдвох. Підступний Джокер за відсутності Темного лицаря збирається пограбувати мешканців Готема. Псувати людям свято йому допомагають Пінгвін, Отруйний Плющ та Бейн. Демієн вирішує надіти беткостюм і зупинити лиходіїв. Незабаром до нього приєднується Бетмен. Разом Бетмен та Маленький Бетмен рятують Різдво від негідників. До речі, у мультику бетсім'я також стикається із Загадковиком та Містером Фрізом.

У коміксах DC Демієн – син Брюса Вейна та Талії аль Гул, дочки лиходія Ра'са аль Гула. Брюс, Демієн та Талія відіграють важливу роль у мультсеріалі «Гарлі Квінн» (2019-...). Режисер «Флеша» (2023) та «Воно» (2017, 2019) Андрес Мускетті зніме для DC Studios фільм про Брюса та Демієна «Відважний і сміливий», який увійде до перезапущеного кіновсесвіту DC. У картини поки що немає дати прем'єри.


Читати також