10-11-2023 Розваги 1315

Топ 10 хорорів 2023: що варто подивитися

Топ 10 хорорів 2023: що варто подивитися

Хорори завжди були одним із найпопулярніших жанрів кіно. Вони дозволяють нам отримати гострі відчуття, полоскотати нерви та отримати порцію адреналіну. У 2023 році вийшло чимало гідних жахів, які можуть порадувати навіть найдосвідченіших шанувальників жанру. Ми вибрали для вас 10 найкращих хорорів року, які вже можна переглянути онлайн.

Монахиня 2 / The Nun II

1957 року французька школа-інтернат перетворюється на місце кривавого терору, де орудує демонічна черниця, відома як Валак. Католицька церква звертається за допомогою до сестри Ірен, яка кілька років тому зіткнулася у протистоянні з демоном та вийшла з нього переможницею. Ірен працює з сестрою Деброю, намагаючись знайти докази присутності Валака у школі-інтернаті, не до кінця вірячи, що повернення переможеної черниці можливе. Вони виявляють таємний зв'язок між попередніми жертвами демона та справжньою метою Валака – захопити давню реліквію, щоб стати постійним мешканцем світу людей.

Пила X / Saw X

Джон Крамер вирушає до Мексики на експериментальну операцію, сподіваючись вилікуватися від раку, але в результаті з'ясовує, що це всього лише шахрайство і обман зневірених хворих. Тоді чоловік вирішує покарати шахраїв у своєму фірмовому стилі - за допомогою хитромудрих жорстоких пасток.

П'ять ночей у Фредді / Five Nights at Freddy's

Майк Шмідт влаштовується працювати охоронцем у Freddy Fazbear's Pizza — колись успішний, але нині покинутий сімейний розважальний центр. У першу ніч на роботі він розуміє, що нічну зміну буде не так просто витримати.

Бо боїться / Beau Is Afraid

Бо боїться всього на світі і намагається не виходити з дому. І правильно робить – світ сповнений небезпек, а вулиці кишать божевільними. Але одного разу, незважаючи на страхи, він наважується на подорож до рідного міста. Тепер на нього чекає неймовірно дивна пригода, що виходить за межі простору та часу.

Повстання зловісних мерців / Evil Dead Rise

Бет (Лілі Салліван) дізналася про свою вагітність і вирушила в гості до старшої сестри Еллі (Аліса Сазерленд). Еллі - одинока мати, яка виховує трьох норовливих дітей. Обставини стикають родину із таємним сховищем у багатоквартирному будинку, який планують знести. Саме в підвалі лежить стопка смертоносних вінілових платівок і книга Некрономікон, яка  ненавмисно відкрита дитиною запустила цілий ряд кошмарних подій. Демонічні сили вивільнилися, взяли під контроль Еллі і тепер планують знищити всю родину, ув'язнену в будинку.

Ренфілд / Renfield

Новий Орлеан. Ренфілд, вірний слуга графа Дракули, підшукує своєму господареві їжу в групі психологічної підтримки постраждалих від токсичних відносин: розшукує їх мучителів і згодовує вампіру. Раптом він усвідомлює, що сам став жертвою нарциса з іклами, і вирішує позбавитися його влади. А в цей час непідкупна співробітниця поліції, намагаючись притиснути місцеву банду наркоторговців, опиняється під дулом пістолета одного з її ватажків. На допомогу дівчині раптово приходить опинившийся поруч Ренфілд.

Маєток з привидами / Haunted Mansion

Одинока мати на ім'я Геббі зі своїм 9-річним сином переїжджає в новий особняк, який обійшовся їй підозріло дешево. Незабаром герої розуміють, що будинок населений примарами, і щоб позбутися їх, героїня звертається за допомогою до священика, історика та вченого. "Маєток з привидами" - сіквел однойменної комедії 2003 року.

Крик 6 / Scream VI

Дія розгортається через рік після жахливої серії вбивств у злощасному Каліфорнійському місті Вудсборо. Четверо тих, хто вижив, перебираються на Мангеттен, щоб почати новий розділ у житті. Саманта Карпентер, яка все ще страждає від жахливих спогадів, відвідує психотерапевта, а її сестра Тара вступає до коледжу разом з близнюками Чадом і Мінді Мікс. Всі надії на нормальне та спокійне життя обертаються прахом, коли маніяк у масці Примарного обличчя повертається і з особливою жорстокістю вдається до нових вбивств.

Граф / El Conde

У XVIII столітті французький солдат Клод Пішон перетворюється на вампіра, стає свідком Французької революції і страти Марії-Антуанетти, а потім інсценує власну смерть, щоб сховатися за кордоном. У 1935 році головний герой опиняється в Чилі і вступає на службу до армії, взявши собі ім'я Аугусто Піночет. Беручи активну участь у революції, Аугусто досягає успіху, але зрештою він знову вирішує інсценувати власну смерть. З того часу Піночет живе у старому, напівзруйнованому сімейному маєтку, і він щиро бажає залишити своє життя позаду та померти, але цього разу по-справжньому. З цією метою він вирішує більше не пити людську кров.

Коли зло ховається / Quan acecha la maldad / When Evil Lurks

Дія відбувається у сільській місцевості Аргентини та обертається навколо братів Педро та Гайме, які опиняються в епіцентрі відродження могутньої демонічної сили. Якось уночі почувши підозрілі звуки пострілів, на світанку вони приходять до літньої жінки, чий старший син Уріель вже більше року перебуває під владою демона і розкладається живцем. Оскільки місцева влада не діє, а «чистильник», який мав убити Уріеля, сам загадковим чином загинув, брати вирішують взяти справу до своїх рук. Вони беруться самостійно позбутися одержимого чоловіка, але своїми безрозсудними діями лише допомагають злу вибратися на волю.

Бонусні фільми

Крім перелічених вище фільмів, ми також пропонуємо вам подивитися наступні два ужастики. Вони точно можуть вас порадувати.

Стукіт у двері

Ерік, Ендрю та їхня дочка Вен вирушили на відпочинок до ізольованої хатини. Поки Вен займається знайомством з навколишньою місцевістю, до дівчинки підходить Леонард, який повідомляє їй, що хоче стати її приятелем. Тим часом навколо хатини збираються спільники Леонарда, озброєні дивною зброєю. Відчувши небезпеку, що йде від випадкових гостей, Вен і її батьки вирішують сховатися в хатині, але зрештою туди вривається Леонард і його спільники. Як тільки нападникам вдається утихомирити і зв'язати батьків дівчинки, ватажок робить їм раптову пропозицію: сім'я має прийняти складне рішення про те, хто з них помре, інакше на планеті настане апокаліпсис.

Бугімен / The Boogeyman

Втративши матір в автокатастрофі, дівчинка-підліток Сейді стикається з жорстокістю в школі, а в її молодшої сестри Сойєр розвивається сильний страх темряви. Вілл, батько дівчаток, працює психотерапевтом, щосили намагається впоратися з горем і стати надійною опорою для рідних дочок. Якось Вілл приймає пацієнта на ім'я Лестер, який трагічно втратив своїх дітей, проте сеанс швидко виходить з-під контролю, коли чоловік чинить самогубство, а Сейді стає свідком цього акту безумства. Намагаючись здобути відчуття спокою після двох жахливих подій, Сейді та Сойєр починають помічати в будинку присутність злісної істоти.


Читати також